Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нагревател в резервоара на XJ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нагревател в резервоара на XJ?

Колеги възможмо ли е да има нагревател в резервоара на XJ, питам защото покрай студовете тези дни се изкефих от безпроблемно палене и преходи без да ми замръзне дизела. Имам няколко комшии с Mitsubishi Outlander 2.2HDI , Opel Combo 1.3d , Mitsubishi Pajero 2.8TdI и се нагледох още на куп случеи със замръзнало гориво, палят тръгват и след 300 метра огасват. Видимо нагревател има само на горивния филтър. Имам съмнения и за резервоара но нямам инфо, и затова отварям темата за по-вещите Джийпъри. Междудругото от стари тираджии съм чувал, че слагали 5ватова крушка в резервоарите да не замръзва дизела.
    ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

До: Нагревател в резервоара на XJ?

Не сменяй бензиностанцията!

Иначе, запалил-300м-угаснал значи запушен филтър от частично смръзнала нафта. Такава, нагревател на филтъра я оправя. Ако стане цялата на пача, преди да запалиш ще трябва да нагрееш резервоара, тръбния път, филтрите и помпата. Което, и да има нагреватели, не става при завъртането на ключа.

Крушката помага за из пътя, когато ток има, а нафтата се върти из цялата горивна уредба. Опиташ ли с нея да спасиш резервоара през нощта, ще се смръзне акумулаторът. А нафтата в тръбите пак ще се направи на важна, защото е далеч от лампата.

Коментар

За 2.1 дизела гледам отиват някакви кабели във филтъра и сигурно има нещо за подгряване. Защото миналата зима нямах проблем с замръзването и аз, но нали приспособих един филтър от форд 1.8д уж временно за проби и така и остана и сега тичам сутрин със шишето с топла вода. Малко да отопли и връщам маркучите на оргиналния си филтър.
      Jeep Cherokee 2.1td 94г.
      Volvo 460 1.6 газ/бинзин
      Jeep Cherokee 4.0i 97 BRC GAS
      Fiat Multipla 1.6i 16v BiPover 2001

Коментар

Както каза колегата - не сменяйте бензиностанцията! Аз на моя 2.1 нямам нищо, филтърът не е сменян не знам от кога, колата е на 250.000км и паля и давам газ
        Зареждам на Лукойл и добавям по едно шише газ на всеки резервоар, но ако ме питате защо го правя - и аз не знам. Сигурен съм, че и без шишето, всичко щеше да е ок

Коментар

Колега от опит ти споделям че и аз зреждам само ЛУКОИЛ и до сега нямам проблеми, само че като сложа и малко добавчица в нафтата.Да споделя и с всички които ще видят моето писание.От Октомври месец започнах да слагам добавка в горивото на CASTROL - TDA съвсем случайно я видях в МЕТРО. Реших да опитам с нея, защото съм слагал какви ли не добавки и ефект нямаше, та на второто зареждане с тази добавка се почувства видимо промяна в работата на камиончето.Стана по тих, пали без всякакви проблеми и най вече ми реши проблема с двигателя (писал съм и съм взимал съвети от всички когато беше започнал да си подава сам газ и какви ли не диагностики му правих, но без резултат).Преди една седмица реших да заредя без добавката (защото ме подплашиха че може да има проблеми от постоянно слагане на добавка) и то точно преди големите студове, видях се в приключение на -16 и -18 , въртеше дълго ,излизаше бял пушек и трудно палеше, съответно ми направи разход 57 л за 360 км.
          Днес патувх за Бургас и преди да тръга о София го заредих до горе като му сложих добавката и о чудо, за 400 км заредих 38 литра което не се беше случвало до сега да свали разхода до толкова а камоли през зимата.Добавката струва 10 лв. и е 250 мл. като се слага 1 мл. на 1 литър гориво.
          Много се отклоних от темата-та нагревател има ама само във филтъра и по принцип при хубаво гориво няма никакви проблеми и при -29 градуса.

Коментар

Аз също мисля, че си имал шанс да уцелиш вярната бензиностанция.

Колега bonev_d, прави редовна профилактика на акумулатора, редовно сменяй горивния филтър, по възможност резервоара да ти е пълен, в най - големите студове подгрявай повече от веднъж и няма да имаш проблеми.

Коментар

това за подгряването много важно....моя джип нещеше и след 10 подгрявания.след това нови свещи-1 подгряване и запали..като че нищо не е било
              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
              Honda Shadow VLX 600 - 1999
              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
              Влади

Коментар

Привет,

Погледни тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24395

Има доста практични решения.

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                  това за подгряването много важно....моя джип нещеше и след 10 подгрявания.след това нови свещи-1 подгряване и запали..като че нищо не е било
                  Сам казваш, че като си сменил свещите не си имал проблеми, значи в твоя случай свещите са били изгорели. Ако са били наред мисля, че щеше да ти помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                    Сам казваш, че като си сменил свещите не си имал проблеми, значи в твоя случай свещите са били изгорели. Ако са били наред мисля, че щеше да ти помогне.
                    в този случаи да...Но при мен се събраха много неща на един път ,а говорим че нещеше да пали в тези-20 градуса дето бяха тези дни...Про -10 си палеше..и не съм подозирал че цялата работа била за свещи..а си мислех вече и за най-лошото : недостиг на компресия.НО си знаеш че една свещ не работеше..и реших да взема за всеки случаи 3 нови , за да имам една резерва..но се оказа че 3 са били умрели.след като ги смених вчера си пали безпроблемно със съвсем малко подгряване- не изчаках да спре звуковата сигнализация което е около 3максимум 5 секунди
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X