Здравейте на всички моля да ми помогнете с малко инфо.Имам джип гранд чероки 98 год. 2.5 тди на разятъкат пише commad-trac какви масла ми трябват за двигателя,скоростите,диферинциалите и разятъкат.Откъде да ги купя и да ми препоръчате каде да ги сменя 'в кой сервиз' ? джипа е в София. Благодаря ви предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за масла на Гранд чероки 98 год. 2.5
Свий
X
-
До: Въпрос за масла на Гранд чероки 98 год. 2.5
Колега, ето тук може да намериш отговор на въпроса си:
http://maslo.bg/katalozi.html
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bore-ela Преглед на мнениеблагодаря за инфото но не е ли по добре да търся американскиНи шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Точно от Балкан Стар е най-добре да си купиш някои от консумативите /масла, ATF, филтри, адитив за LSD и т.н./. Поне са оригинални в опаковка на Mopar. Смяната може и другаде да се извърши. Есента ми се наложи да търся ATF+4 за сервизно обслужване на автоматичната скоростна кутия и се оказа, че на много места не бяха и чували за ATF+4. Навсякъде ми предлагаха DEXRON III или подобни, при това уверено твърдяха, че по каталога им, това е точно за моята кутия. Та, накрая отидох до БС и си купих двата филтъра и ATF+4 в опаковки от по 4л. Излизаше някъде около 17 лв. за литър. Виж, за спирачни накладки ми извадиха едни цени /до колкото си спомням/ от по 160 и 140 лв. за комплектите - задни и предни. Та тях си купих от друго място и то на FERODO.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнениеБоре, ела в Балкан Стар, там ще ти решат проблемите.... С истинси американски масла. Няма лъжа, няма измама.
Коментар
-
Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнениеНай-важното за едно масло е на какви стандарти отговаря и какъв е контролът на производство. След това всичко е маркетинг.
Те продават това което отговаря на стандартите и изискванията на производитела......
И не дей да забравяш че в момента пишеш в подфорума на JEEP, а не в общия раздел.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
Одобрените масла ATF-4 са:
Licensed ATF+4о Brand Names
Advance Auto Parts ATF+4о
Carquest ATF+4о
Castrol ATF+4о
Chevron ATF+4о
Citgo Transgard ATF+4о
Coastal ATF+4о
Conklin ATF-Xtra Plus ATF+4о
Formula Shell ATF+4о
Great Wall ATF+4о
Havoline ATF+4о
AG 1 ATF+4о
Mobil ATF+4о
Mobil Super ATF+4о
Mopar ATF+4о
MotoMaster ATF+4о
NAPA ATF+4о
Northland ATF+4о
OТReilly ATF+4о
Parts Master ATF+4о
Parts Plus ATF+4о
Pennzoil ATF+4о
Petro-Canada ATF+4о
Quaker State ATF+4о
Ravenol ATF+4о
Sinopec ATF+4о
Super Tech ATF+4о
Texamatic DC ATF+4о
Ultramax ATF+4о
Valvoline ATF+4о
Коментар
-
А сега кажи кои от всичките гореизбоени се предлагат в БГ, и с доказано качество. Без Мопар....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Коментар
-
от google намерих тези:
http://www.lubrifilt.bg/petrocanada/product-25.html
Все пак маслата на автоматичната скоростна кутия не са единствените в едно МПС.
Коментар
-
Винаги, когато са ме питали за масла съм отговарял: - Гледай да има нужните сертификати, конкретната марка се избира емоционално. Аз лично не робувам нито на марки нито на майстори, където ми го препоръчват.
А конкретно за Балкан стар няма да говоря, особено за пловдивската група какво прави. Всички сме слушали.
Кинексът обаче е мн правМного често определени изисквания са мн измислени и може да минеш тънко без да навреди.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар