Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сервизна история на Jeep

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сервизна история на Jeep

Здравейте,
    От 4 дена съм собственик на Jeep Cherokee, 2.8 CRD, 2005 г. модел. След извършена справка на http://www.jeep.com/en/owners/ установих, че от 12.01.2006 г. DaimlerChrysler са извършили сервизна акция за подмяна на някакъв преобразувател в авт. ск. кутия. За моя автомобил е посочено, че не е бил откаран в сервиза.
    Автомобилът е излязъл от гаранция, както можете да се досетите. Въпросът ми е как да процедирам за напред - дали ще ми сменят въпросната част безплатно или ще трябва да си платя за немърливостта на първия собственик? Писах едно писмо на Балканстар, та да видим.
    Поздрави
    Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
    Nissan Almera N16 2.2 DI
    LZ1MAS

До: Сервизна история на Jeep

Здравей. Ако се отнася само за модел от 2005 г. нагоре, то можеш да се посъветваш с Vladi333. Той има същия модел а и сервиз и е доста наясно с нещата. предполагам другата алтернатива е консултация в Балканстар.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Ако автомобилът е включен в клиентко мероприятие и не е свален от отчет в системата (не е закупен от автоморга, често това се отразява в системата), то ремонтът се извършва безплатно (труд и резервни части). Няма значение къде е закупен, дали е в гаранция или кой пореден собственик сте.
      Искам само да отбележа, че не всички автомобили от един и същи модел, модификация и година на производство се включват в еднакви клиентски мероприятия. Понякога има значение датата, дори и часът на производство.
      Проверката се прави само по номер на рама.

Коментар

Благодаря ви. Чакам отговор от "Балканстар". На www.jeep.com излиза, че е Uncompleted.
        Nissan Almera N16 2.2 DI
        LZ1MAS

Коментар

Уважаема nadia,
          Благодаря Ви за компетентното мнение по въпроса. От "Балканстар" ми отговориха, че наистина не е подменена тази част. Да съм заповядал в офиса им, за да уточним ремонта. Утре ще ида до там да видим какво ще ме лъжат да им плащам. За всеки случай изпратих запитване и до Chrysler LCC.

Поздрави.
          Nissan Almera N16 2.2 DI
          LZ1MAS

Коментар

Моля.
            Не би трябвало да искат заплащане на ремонта по кампанията. Пишете после какво е станало.

Коментар

Здравейте,
              Има развитие по моя въпрос - днес ходих до "Балканстар" и ми казаха, че по принцип ремонта - части и труд са за сметка на производителя, в случая - на дилъра. Трябвало, обаче, да се консултират с гаранционния отдел, да се обадя в понеделник.

Поздрави.
              Nissan Almera N16 2.2 DI
              LZ1MAS

Коментар

Здравейте.
                Има развитие на моя случай. Днес, след разговор с "Балканстар", ми бе заявено, че наистина ремонтът на скоростната кутия е за сметка на "Chrysler" LCC - части. Една част от труда, обаче, (около 300,00 лв. по техни думи) ще си го поема аз, тъй като автомобилът е извън гаранция.
                Частите са поръчани, би трябвало да пристигнат до две седмици.

Поздрави.
                Nissan Almera N16 2.2 DI
                LZ1MAS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X