Колеги светна ми лампата за ниво на антифриза а охладителна течност има.В разширителния съд по-точно има.Насочвам се нещо към датчика,но първо мисля дали не може от някъде да обезвъздуша системата.Ако някой знае как става упражнението да свирка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ниво на антифриз
Свий
X
-
До: Ниво на антифриз
Първоначално публикуван от dino81 Преглед на мнениеКолеги светна ми лампата за ниво на антифриза а охладителна течност има.В разширителния съд по-точно има.Насочвам се нещо към датчика,но първо мисля дали не може от някъде да обезвъздуша системата.Ако някой знае как става упражнението да свирка.
-
Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнениеМоже да има , но сигурно не е достатъчно. На раширителния съд има отметки. Ако си спрял на наклон и нивото не е достъчно за да залее нивомера - светва индикацита и се чува звуков сигнал.Mitsubishi Outlander
Коментар
-
Първоначално публикуван от dino81 Преглед на мнениеНа MAX e.
Коментар
-
Пробвай да извадиш кабела от буксата и да дадеш двете крачета на късо. Изчакай 10-на минути и ако не загасне лампата, най-вероятно имаш прекъснат кабел. Ако изгасне ти е блокирал нивомера.
Поздрави,
ДимоEx. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
http://save-gery.org/bg
Коментар
-
Аз карам Гранд Чероки 2.7 CRD. Взех го миналата година март месец. Още при купуването ми светна тази лампа, но на другия ден загасна.Лятото ми светна два, три пъти.Всеки път съм гледал нивото и винаги е било на МАХ.Поне така го виждах.При застудяването на времето го направи няколко пъти за два дни.Долях най-много 100 грама антифриз, нивото в разширителното казанче видимо не се промени/знаем колко е голямо/ и вече три месеца не е светвала лампата.Мисля, че не е проблем се опита.Пак повтарям, при наливането на стотина грама нивото видимо не мръдна от МАХ, но лампата не е светвала от тогава.
Коментар
-
Първоначално публикуван от basko Преглед на мнениеАз карам Гранд Чероки 2.7 CRD. Взех го миналата година март месец. Още при купуването ми светна тази лампа, но на другия ден загасна.Лятото ми светна два, три пъти.Всеки път съм гледал нивото и винаги е било на МАХ.Поне така го виждах.При застудяването на времето го направи няколко пъти за два дни.Долях най-много 100 грама антифриз, нивото в разширителното казанче видимо не се промени/знаем колко е голямо/ и вече три месеца не е светвала лампата.Мисля, че не е проблем се опита.Пак повтарям, при наливането на стотина грама нивото видимо не мръдна от МАХ, но лампата не е светвала от тогава.реших да долея малко антифриз.Както каза не повече от 100 грама и проблема е вече решен
.Благодаря на всички отзовали се.
Mitsubishi Outlander
Коментар
-
От: До: Ниво на антифриз
Да се намеся и аз - купих си Djeep Grand Cherokee WJ (2003) миналта седмица от една кака. Още тогава светеше лампата за нивото, но аз видях, че всъщност наистина нивото е на минимума. После долях вода почти до максимума. След 2-3 дни бях паркирал на наклон и лампата светна пак, като не угасна докато карах. При следващото палене (бях на равно място) не ми светна. Въпреки това долях още антифриз (до малко над максимума). От тогава не ми е святкала.
Явно е малко по-капризен този датчик и/или работи по малко по-специален начин отколкото на другите ми коли.Suzuki GSXR
VW Touareg
Mitsubishi Pajero II
Коментар
-
От: Ниво на антифриз
Първо отиди в някой сервиз за да измерят каква е точката на замръзване на антифриза. Имат едни уредчета /Автомобилен РЕФРАКТОМЕР/, в които се капва капка от антифриза и се отчита по скалата каква е точката на замръзването му. Ако е примерно -25*С или по-ниска, вероятно всичко е ОК. Ако покаже влошени качества вероятно ще трябва да се източва и да се долива концентрат. Ако изобщо не се знае кога е сменян за последно може би е добре да се смени изцяло с нов.
P.P. Ba4e Mite ме подсети да направя едно важно уточнение- измерването на антифриза трябва да се прави при температура 20*С . При по-ниски /или по-високи/ темп. се отчита със съответните корекции.
Поздрави!Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
НЕ наливай САМО/ КОНЦЕНТРИРАН антифриз в който и да е мотор! Просто прочитай листовката на продукта и се ориентирай, каквото и да ти казват хората, производителя най- добре си знае какво е забъркал!R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеНЕ наливай САМО/ КОНЦЕНТРИРАН антифриз в който и да е мотор! Просто прочитай листовката на продукта и се ориентирай, каквото и да ти казват хората, производителя най- добре си знае какво е забъркал!________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар