Обява

Свий
Няма добавени обяви.

История на джипа по VIN

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• История на джипа по VIN

Някой ползвал ли е подобни услуги и дали има смисъл да платя на тия:
    http://www.is-it-a-lemon.com/check/index.htm
    или на тия: http://www.carfax.com/
    30-40 $ за да ми съобщят подробности за "открити са 6 записа за този автомобил" (и двата сайта съобщават това, като си пусна VIN-а на джипката). Това, което досега безплатно съм научил е, че в jeep.com си седи едно писмо до ... мен да се явя на "recall" за смяна на предни долни шарнири, ама съм си питал ушите, защото не съм бил аз собственик по това време
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

До: История на джипа по VIN

Плати си и няма да те човърка повече. Е, може да те е яд, че си си дал парите на вятъра ама няма как все коз да държим...

Я кажи сега това, което си решил да го проверяваш ще го купуваш ли, ще го бартеросваш ли, купил ли си го...?

По принцип има сметка от CARFAX, ако купуваш кола. Казва ти събирана информация от къде ли не. Казват дата на първа регистрация, дата и мили на тестовете за изгорели газове /при нас на всеки 2 години за коли по стари от 5 години/, казват дали е била такси, fleet vehicle, всяка по голяма щета регистрирана в застрахователната компания- катастрофи, сваляне от регистрация, наводнена, продадена на търг...

Тия 6 неща може да са - Дата на първа регистрация, дата на пререгистрация /втори собственик/, пререгистрация в друг щат, сваляне от регистрация /ти я купуваш/... ей такива безобидни работи. Е, може и да бъде SALVAGE /accident, fire, theft.../, Flooded или нещо друго интересно. Е тия последните са важни ПРЕДИ да я купиш. Сега вече няма значение /ако си я купил де/ . За какво ти е да знаеш, че колата е свалена от регистрация и закарана в митнически склад след като е била конфискувана със 100 кила хероин в багажника /чак толкова информация не дават, но ще пише нещо от сорта на конфискувана.../.

Та с 2 думи- ако е твоя и е наред колата- не се занимавай. Ако ше я купуваш- дай ги парите, заслужава си от всякъде да знаеш, че е наводнявана например или е била такси и преди 3 години е била на милион мили /а сега е само на 132 000 "Горублянски " мили.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Тези сайтове изкарват инфо само за коли от Америка, доколкото виждам.
      За колите от Европа може би има други подобни.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

За колите от Европа също има такива сайтове, но... нито една от другите ми коли не минава VIN-checker-а Дава ми напр. за стария ми "железен" "Пасат", че е произведен ноември 1991 г. в... Белгия но... "seventh digit didn`t pass check", подобно излиза и на злополучната ми "Вектра" от 1997 г., а първият й собственик я е купил тук от "Булвария", даде ми сервизни книжки и пр.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          .....а първият й собственик я е купил тук от......
          Ъъъъ.....имам си една стройна теория за вносителите от първите години на прехода (продажба-кражба-реекспорт) за съжаление е само теория без факти, но много случайности като се съберат и нещо ти "светва" все пак никой няма да търси крадена кола в склад на вносителя .....колкото до VІN-а, ами на "Джип4о" излизаше че е с V8 дизел ...ама такъв на това жувотно не се е слагал никога...важното е да не излезе в регистрите на КАТ и Интерпол, нататък е лесно, т.е. не плащай излишно
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аман от американски шандърми ! И в двата сайта, ако не попълниш във формуляра на заявката при адреса си щат в US, не иска да я приеме ! Оказа се, че услугата се облага допълнително със съответния щатски данък върху продажбите, затова щатът бил от "незаобиколимо" значение.
            Тук е мястото да споделя и следното ми възмущение от Хамериканите. Намерих си един форум на собственици на KJ (Liberty) - http://www.jeepkj.com/forum/
            Регистрирах се, за да ползвам търсачката, получих "честито присъединяване !", нито едно мнение не написах, почнах да прелиствам и да чета и след един час, ето какво получих:

You have been banned for the following reason:
            Spam? User Email is strange
            Date the ban will be lifted: Never

Значи e-mail с разширение .bg според ония си е за бан отвсякъде

Коментар

Ново развитие - имало било и carfax.eu .
              29,99 и нещо си EUR, получаваш линк веднага, след като ти таксуват кредитната карта.
              Естествено - salvage title още 2005 г., като преди това сменил трима собственика в US (това за 1 год. ) Историята в БГ поне по документи е ясна (предадени ми от продавача - лизингова фирма: от митническа декларация, през всичките застрахователни полици, диагностични листове за ГТП и т.н.). Поне mileage-а май е достоверен, има три засичания по carfax, няма как да са му навъртяни повече тук, отколкото показва (ще трябва ежедневно и денонощно да е "drive"-вал някой юнак, ама при този разход, надали ). А че е имАло нЕкви проблеми, го установих веднага, след като заподозрях, че капе в купето върху волана (нещ мокрееше) и загледах, че подобните събратя имат гумена изолация на предното стъкло, пък мойто - нъц, само залепено...

Коментар

Знам, че сега някои пак ще скочи след това, което ще кажа. Казвам го от опит, моля не спорете!

Salvage title не означава на 100%, че колата е имала удар. Имам кола в семейството и е Salvage /Theft/. Ако е била крадена и изплатена на собственика, след това свалена от регистрация и накрая продадена на търг- такава кола ще има Salvage title. Ако са я хванали на границата с багажник пълен с наркотици- същата работа. Стои в митнически склад, сваля се от регистрация и пак Salvage. Има сума ти и причини една кола да е Salvage. Пише ли причината за Salvage title?

В долупосочените щати се получава Salvage title след като е била открадната колата.
                Arizona, Florida, Georgia, Illinois, Maryland, Minnesota, New Jersey, New Mexico, New York, Oklahoma, and Oregon.
                Последно редактирано от NIKSD; 20-01-10, 02:56.

Коментар

Не пише причината, но според Сarfax само 11 щата (list included) издавали "salvage" за крадени коли. Моята е от Пенсилвания, а тя не е в списъка - явно е имало "Severe Damage" и после колата е врътната на "salvage auction" (това е станало според Сarfax). Но - поне няма данни за отваряне на еърбег-овете (всеки такъв "repair" би бил със 100 % сигурност "reported" пак според другарите от Carfax). Възлавниците ги има, има датчици "за задника" на "Passenger"-а, ако сложиш на седалката до тебе (водача) нещо над 1 кг. (тип "бебе") - почват едни писукания и предупреждения "passenger air bag bypassing... pass airbag off..." и свети дръжката на жабката Ако няма никой (задник), там бързо примигва и не писука
                  Аз всъщност съм... доволен от Carfax-report-а, можеше и да е по-лошо. Колата е истинска, не като другите ми, `дето не минават VIN-check изобщо (виж по-горе), мога явно, без страх да излизам и в чужбина с нея Още се "листва" в jeep.com и можеш да си сваляш разни ръководства и указания оттам... скоро май обаче ще "отпаднем от класацията... остаряваме бавно"

Коментар

Ето страница от където могат да се видят за всеки щат какви са изискванията за издаване на Salvage title.

http://www.dmv.org/salvaged-vehicles.php

Айде за да не го мислиш много- според това, което чета, ако ти е изтрескал мотора и си потрошил предния прозорец, коланите ти не бачкат... и цената да се поправи всичко това е неприемлива- е тогава колата ти може да отиде Salvage в щат Пенсилвания. Представи си- оставяш я без антифриз и опичаш мотора. Идва паяка да я махне и ти потдошават предния прозорец и колонката. И колата Salvage... Развита фантазия ама е възможно.

Карай си колата и не се занимавай с глупости. Не я мисли. Иначе за $20-30 си заслужава човек да си провери колата преди да я купи. Това, ако го вкарат в БГ, на Горубляне има да правят едни фикфлаци...

http://www.dmv.org/pa-pennsylvania/s...d-vehicles.php

Though you can't register or drive them, salvage-branded vehicles are legal to buy, sell, and own. The manner in which some of them are falsely sold, however, upsets the authorities.There have been a growing number of cases of devious car dealers selling salvaged vehicles with impeccable exteriors but with blemished engines or chassis that cannot be detected by the untrained eye. To cover your back against such fiendish practices, Pennsylvania requires a stringent titling and registration process for all salvaged vehicles so that buyers know what they're getting.

Коментар

Има и друго - в зависимост от марката и модела може да строшиш нещо / скорости примерно / и да спреш да я изплащаш тая кола,банката ти я взима естествено и я праща на тьрг и колата пак е салвидж.

Моята я изплащат цялата ако и строша 2 фара,по Кели Блу Боок е 3 и нещо,а фар при дильра е около 800 и нещо.Като сложат и 5-6-7 часа работа по 120$ на час и надхвьрлям границата на салвиджа.За 2 фара говорим без мигачите.Скоростите са и около 9000$ при дильра,а за тия пари взимам 2 коли и ми остават$.

Хубавото е,ако си я купил веднага след катастрофата примерно,че за такива пари банките не дават заеми,а който я купи я кара като подарена.Пример - едната резерва я взех за 2700$ салвидж,след 3 месеца фраснаха калника леко и аз си я оправих за 120$,но не преди застрахователите да ми изплатят 2200 и малка горница.И трета година не се дава кучето3 комплекта задни гуми хвьрлих,2 комплекта криви дискове и няма и няма.И познай що не я продавамМНОГО МЕ КЕФИ

Карай,не и се притеснявай,те половината коли по тьрговете са салвидж и голяма част от тях са за износ еле по-скьпите.Няма кой да извади 25 000$ за кола която струвва реално 50.Просто ще си ги даде за пьрвоначална вноска,ще вземе нова и на петата година ще я продаде лесно,а тоя салвидж има да се чуди какво да го прави.За износ ДА,но да я кара тук малко кофти.

Превьртане на километража АБСУРД - ако го сменят ходят да им заверят новите километри в тукашния КАТ,а какво остава да вьрти с дрелката.Глобите са жестоки,а и някакви години затор имаше ма не помня колко бяха.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за успокоението и линковете. От формуляра за заявяване на salvage title в Пенсилвания горе-долу става ясно, че и за кражба се издава такъв, а за flooded - друг вид. Да се надявам "животинката" да не се излага много... (пу-пу !)

Коментар

Плати ли я застрохователя си е Салвидж.На паркинга може да ми огьнат една врата,да ми строшат всичко в нея и като я закарам на оглед си решавам да я правят или не и то до даден % от стойноста на колата.Ако колата струва 5,а ремонта струва 3500 примерно колата отива салвидж най-грубо казано.Имаш опция да я правят или да си пребереш парите.Като сметнеш,че бачкат на едни умни цифри и много лесно се смята - огледало 900 кинта,врата 700,дрьжка,150,болтче 11,лайсна 33,тонколона 350,машинка за прозореца 250...............после смятат по таблица кое за колко време се сменя и като умножат по 120$ на час и ебати вратата,хвьрлям цялата кола за едната врата.

Тьрговеца я купува на тьрг сьс смачкана врата,взима една от моргата за никакви пари,400 кинта примерно,моя човек я прьска с оригинал боя за още 300 примерно и айде на пазара.Ма салвидж била,ма много ти дреме

Я седни и няма да се смееш много.Е това долу е салвидж - трябва му калник,ласна на вратата,лайсничка на калника,щипки,рязане,изпьване,20 дни в сервиза щото били заети,а на мен кола под наем ми плащат за тия 20 дни да не ходя пеша...............писа ония,писа все едно през таван сьм минал.На финала вика 2270 и нещо или ние ще я оправим.Кое бе,аз сьм дал 2700 за нея,кви ремонти за 2000.Айде една лайсна от ибей,малко кит,малко шкурка,едно прьскане и след 120$ имам кола подарена.

Другия пьт проверявай преди да я купиш дали е салвидж и искай снимки ЗАЩО е салвидж.Много пьти си пише защо,но и от удьр до удьр има разлика,е виж горе,ебати катастрофата
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

От: До: История на джипа по VIN

http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/jeep
                            2004 JEEP LIBERTY 2.5 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X