Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за диагностика на VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за диагностика на VM

Здравейте колеги и за много години!!!

Та провокиран от скуката взех кабела за диагностика на Опел (това си е обикновен OBD II кабел
    http://scantool.imechatronics.com/vagcom_kkl.jpg )

И ето на не можах да го подкарам на Черокито (Гранд Чероки 3.1 Дизел)

Гледам аз буксата и установих че дата пин - овете не съвпадат т.е.

за Фолксваген голф 3 са по следния начин: 4 – маса, 7- K line, 15 – L line, 16 - +12V

А за Черокито мисля че са
    4 – маса, 7- Transmit, 6 – Receive, 16 - +12V

Та въпроса е: Кои са правилните пинове на буксата на черокито спрямо OBD буксата?

Благодаря

Прикачени файлове
    VW Touareg R5 2005
    Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
    Ford Everest 2,5 2006
    Крис

До: Въпрос за диагностика на VM

С коя програма се опитваш да го подкараш?

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
      С коя програма се опитваш да го подкараш?

Ми няколко са

VAG-COM Release 409-1

Diagnose

OBD-DIAG

Digimoto 3.7
      VW Touareg R5 2005
      Ford Everest 2,5 2006
      Крис

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
        Ми няколко са

VAG-COM Release 409-1

Diagnose

OBD-DIAG

Digimoto 3.7
        Струва ми се че (освен VagComа) програмите изискват ELM327 базиран кодочетец и с KKL адаптор едва ли ще постигнеш ефект.Може да опиташ http://www.obd-2.com/ .
        Последно редактирано от mumbler; 02-01-10, 15:44. Причина: Добавяне адрес

Коментар

Честита Нова Година! Относно диагностиката за Чероки... Искам да споделя малко опит. Имам Чероки 2,5 TD 1999. По едно време се бях амбицирал да си купя тестер. Часове съм прекарал в търсене в интернет на тестер за OBD -II интерфейса за Чероки 2.5TD . Даже си купих ELM 327, който не става и сега го ползват приятели за други коли. Проблемът е, че за Чероки 2.5 няма софтуер (безплатен) и евтин тестер с подходящия протокол на ODB - II. Има само специализиран, който е около 6000 USD в Щатите (по-добре да си купи човек още едно Чероки). Тук, най-евтино излиза диагностика в сервиза на Симеоновско шосе, София (забравих му името на този сервиз-ужас!)- 50 лева. Изпращам ти и два файла с протоколите и едно интересно описание, ако ти се занимава още. Успех!
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от hristorama Преглед на мнение
            Честита Нова Година! Относно диагностиката за Чероки... Искам да споделя малко опит. Имам Чероки 2,5 TD 1999. По едно време се бях амбицирал да си купя тестер. Часове съм прекарал в търсене в интернет на тестер за OBD -II интерфейса за Чероки 2.5TD . Даже си купих ELM 327, който не става и сега го ползват приятели за други коли. Проблемът е, че за Чероки 2.5 няма софтуер (безплатен) и евтин тестер с подходящия протокол на ODB - II. Има само специализиран, който е около 6000 USD в Щатите (по-добре да си купи човек още едно Чероки). Тук, най-евтино излиза диагностика в сервиза на Симеоновско шосе, София (забравих му името на този сервиз-ужас!)- 50 лева. Изпращам ти и два файла с протоколите и едно интересно описание, ако ти се занимава още. Успех!
            Благодаря за инфото колега. А като гледам и по буксата на Черокито. Май ще мога да наредя буксата на ОБД кабела по тази на черокито.

Започвам проби при първи слънчеви лъчи (сега е клинч) и ще пиша.
            VW Touareg R5 2005
            Ford Everest 2,5 2006
            Крис

Коментар

Колега моляте за повече инфо на този сервиз на Саноковско
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
                Здравейте колеги и за много години!!!

Та провокиран от скуката взех кабела за диагностика на Опел (това си е обикновен OBD II кабел
                http://scantool.imechatronics.com/vagcom_kkl.jpg )

И ето на не можах да го подкарам на Черокито (Гранд Чероки 3.1 Дизел)

Гледам аз буксата и установих че дата пин - овете не съвпадат т.е.

за Фолксваген голф 3 са по следния начин: 4 – маса, 7- K line, 15 – L line, 16 - +12V

А за Черокито мисля че са 4 – маса, 7- Transmit, 6 – Receive, 16 - +12V

Та въпроса е: Кои са правилните пинове на буксата на черокито спрямо OBD буксата?

Благодаря

OBD-II буксата на Чероки 3.1 си е подредена както изисква стандарта, така че ти трябва съответния софтуер и четец. Днес направи опит с ЕЛМ 327 и скантоолс - успешен! Грешки в двигатя не даде , сканира известен брой сенсори и толкова. Пуснах и дижимото - освен една температура - нищо друго. Със сканмастера - също. Пробвах и с PCMSCAN. Закачих се , показа номера на компа на двигателя и толкова - никакви данни повече, а дори изписа ,че връзката не е по OBD стандарта.
                За връзка с авт.кутия и купето - за сега нямам успех с наличния софт.

Коментар

...Колега моляте за повече инфо на този сервиз на Саноковско...
                  Сервиза е:
                  ЮВЕ
                  бул. Симеоновско шосе 102
                  1700 - София
                  тел.: (0899) 966774
                  моб.: (0898 ) 642040

Най-добре е да си запишете час предварително по телефона. Имат специализиран тестер на BOSCH, който има софтуер за VM двигатели. Аз съм доволен, защото правят диагностиката пред вас и ви казват всичко, а не като в БС където оставяш колата и вечерта я вземаш с написаното на фактурата.

...Благодаря за инфото колега. А като гледам и по буксата на Черокито. Май ще мога да наредя буксата на ОБД кабела по тази на черокито...
                  Колега, сигурно знаете, че освен интерфейс OBD-II, към него различните производители използват различни протоколи (вижте първия файл "OBD protocols" . Crysler използват - ISO 9141 (85%)J1850-10.4 (15%), но това важи за произведените в Щатите коли, а дизеловото Чероки е нещо по различно май. На едно място прочетох, че с някои софтуерни пакети може да се диагностицира Чероки, но бензиново. За дизелови Черокита има пакети, но са за тези произведени след 2001 или нещо такова. Аз се отказах да се занимавам повече. Прилагам един комплект от "bookmarks" по този въпрос. Дано да помогна с нещо. Ако пък ти нещо откриеш - свиркай. Успех!

Коментар

Забравих файла!!!
                    Ето ги:
                    Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X