Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Покупка на Cherokee

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
    За кой точно става въпрос, за Chevrolet HHR или за Jeep Liberty?
    Предполагам, че колегата има впредвид Chevrolet HHR! Аз също не го харесвам особенно, но пък чак "най-грозната"! Един познат си го хареса много, но не успя на "примоцията"! Ама сигурно е за добре!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Chevrolet HHR явно е техния ретро вариант, нещо като PT Cruiser на Chrysler. В последно време при автомобилните дизайнери, май често виждаме подобно "завръщане в миналото" . На някои им харесва, на други не.
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Дизайнерът на PT Cruiser отишъл на работа в GM и направил ... грозилчето HHR - това най-сериозно го прочетох на 2-3 места, когато умувах да купя HHR. Нямам нищо против грозните на външен вид коли, стига да возят качествено и да вършат работа (напр. Passat B3, какъвто имам, според мен е бая грозен), обаче HHR си е направо някакво "менте" откъм изпълнение
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

От: Покупка на Cherokee

Здравейте!

Да не отварям нова тема ще питам тука. Решил съм да си купя Гранд Чероки и ме интересува каква, според вас, е вероятността, ако купя да се окаже после, че трябва да дам още толкова и в крайна сметка да ми излезе колкото това?! Осъзнавам, че въпросът е може би твърде хипотетичен и никой тука не е врачка (дали? , все пак купуването на кола втора ръка си е голяма степен въпрос на късмет, а 15 годинки не са малко.

Клоня по-скоро към по-стария, най-вече защото не съм сигурен дали да се извхърля с 10 бона (които нямам и ще взема от банката) за не само първо 4х4, а и първа моя кола въобще.

Коментар

Грандовете който си струват са 5,2 до 1995г вкл. и новия модел 4,7 куадра драйв и ако случайно намериш 5,9ка 98г, ама се съмнявам 15г, на качествен поддържан автомобил е по-малко зло от 3г на скапан неподдържан автомобил. Повечето от истинските джипове са солидни машини предвидени за дълъг живот и експлоатация, това не е кола за 3-5г лизинг и после бай бек и нова. За състоянието на колата само за конкретен може да се говори, като цяло грандовете са много здрави машини, последно време няколко познати си купиха и то с някакви проблеми, като всичките се оказаха просто некъдърност от страна на майсторите. Стария/новия зависи за какво ще ти трябва, 4,7 куадра драйв тук таме изпадат за под 8 000лв, стария Гранд читав да не казвам много читав, приятел го взе бартер за 124ка. Та зависи за какво го искаш Гранда.

Коментар

Хм, явно едно от ограниченията за новите потребители е да на могат да пускат линкове и малко тъпо ми излиза съобщението, бях дал две обяви, за да се види конкретно за какво говоря.

Както и да е де, благодаря за мнението.

За какво го искам ли? Искам го за извън градско и каране по някой и друг черен път ("лек" оффроуд).

Коментар

Първоначално публикуван от Fleetwood Преглед на мнение
                Здравейте!

Да не отварям нова тема ще питам тука. Решил съм да си купя Гранд Чероки и ме интересува каква, според вас, е вероятността, ако купя да се окаже после, че трябва да дам още толкова и в крайна сметка да ми излезе колкото това?! Осъзнавам, че въпросът е може би твърде хипотетичен и никой тука не е врачка (дали? , все пак купуването на кола втора ръка си е голяма степен въпрос на късмет, а 15 годинки не са малко.

Клоня по-скоро към по-стария, най-вече защото не съм сигурен дали да се извхърля с 10 бона (които нямам и ще взема от банката) за не само първо 4х4, а и първа моя кола въобще.
                Вероятността хич не е малка Купуваш Гранд за 5000 лв. Купуваш му нови гуми за 1500 лв. Правиш обслужване - 500 лв. Сменяш автоматика - още 2 бона ... Напълно възможен сценарий.

За това, четеш много в раздела. Намираш някой от разбиращите от Jeep и като си харесаш автомобил, караш при него преди да платиш. Уточни от къде си.

А за това дали новия или стария..? Имай в предвид, че разхода и поддръжката на Гранд Чероки (пък и на повечето джипки) не е хич евтина. Веднъж ще трябва да връщаш заеми, после и гориво да сипеш и някой проблем да отстраниш. Прави си сметка дали можеш да си го позволиш с твоята заплата.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Хм, явно едно от ограниченията за новите потребители е .....
                  .... да не се пускат линкове към комерсиални сайтове и е за всички (не само за "новите"), има го в правлата. Колкото до "Грандовете", звънни, ела ще си говорим......
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ясно, из темите, които прочетох имаше доста линкове към дват най-големи български сайта за покупно-продажба на коли, та не мислех, че ще е проблем.

Чуденката ми е между Jeep Grand Cherokee 2.5tdi 1997, обявен за 4700лв (в Драгичево) и Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD 2004, обявен за 10800лв. (в Дупница).

Иначе съм от София.

Благодаря много за отзивчивостта, ще се звънна/намина

Коментар

Иначе съм от София.

Бих казАл ( со шопскио диакект "бЕгай") ......иначе си добре дошъл
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Темата е за Cherokee все пак, само да отбележа...
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Ясно, ...................................

Чуденката ми е между Jeep Grand Cherokee 2.5tdi 1997, обявен за 4700лв (в Драгичево) и Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD 2004, обявен за 10800лв. (в Дупница).

Иначе съм от София.

Ако това, което си написал е вярно /2.5 tdi/, то наистина бягай далече. Това е моторът, донесъл всичката негативна "слава" на марката Jeep с дизелов двигател от поколението преди 2002г. Виж, вторият - 2,7 CRD, макар и не без своите особености и понякога проблеми /с дюзите/, е далеч по-добър избор. Все пак е с доста по-съвременен двигател - Common rail дизел на Mercedes.
                          Успех!
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Напълно съгласен с Алекс, и на мен който ми каже че черока са боклук и почва с :един приятел с такова като твойто ама дизел... При 2,7 има друго нещо , повечето имам чувството че са на много над 500 000, защото спринтера на кумО е на 600+ и не чади, а тия дето съм виждал все са много издухани автомобили, та много трябва да се внимава. И при положение че 4,7 има за прилични пари, не виждам полза от 2,7д.

Коментар

Абе честно немога да разбера по каква причина се купуват все дизелови jeepki.Туй помпите пууууууу,дюзите ауууууууу .Попадаш на кофти нафта и става олеле майкооооооо.Особенно на комънрейлите.Я си вземи една готина бензинка и ако има газ си супер.Ако нема си слагаш и си щракаш с пръсти.Разхода ти в лева е аналогичен с тия дизеляци.Ама как вървят тея бензинкииииииии ))И звука е баш хамерикански.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                                Грандовете който си струват са 5,2 до 1995г вкл.
                                Това от личен опит ли го твърдиш..?!! Не искам пак да подхващаме стария спор за автоматите и раздатките - само питам...

П.П. - Под личен опит имам предвид да си притежавал, карал и поддържал Гранд 5,2 произведен преди и след 1995 г. Да си установил лично границата на "чупливост" на автомата след 95-та и проходимостта на автомобил преди 95-та включително - С КАРАНЕ!!!
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 08-10-12, 09:59.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X