Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Покупка на Cherokee

Здравейте. Благодаря за съветите за гумите. Аз също четох за необходимостта да бъдат еднакви, да се "въртят" при определени километи и т.н. Колкото до гуми втора употреба - не съм много склонен на този компромис. Предпочитам да стисна зъби още 1-2 седмици и да си взема нови (BF Goodrich A/T или Brigestone Dueler A/T). Лошото в случая е, че точно тези 1-2 седмици в момента се паднаха зимни с прилично количество сняг и лед и отложих няколко важни пътувания из страната. Всеки ми казава - тръгвай, нали си с Jeep, но аз знам, че гумите са поне 60% от поведението на автомобила. Относно разхода - забелязах същото относно нулирането в градски условия но сега разбирам, че това е нормално.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Докато не смениш гумите, карай предимно на задно, в никакъв случай на 4х4 part-time и не би трябвало да има никакви проблеми. Изискванията за абсолютно еднакви като размер и грайфер гуми е заради "part-timе"-а. Иначе всички производители и на 4х2 машини (освен ако не е някоя "бегачка" с фабрично различни като диаметър предни и задни ) вечно си пишат по книжките, че трябва, видиш ли, да са еднакви гумите, а както знаем масово у нас зимата слагат на водещите колела една двойка зимни, а на другите - к`вото има и никой не си е фатално строшил колата от това.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Здравейте...да, аз също допуснах, че part time при еднаквата си скорост на въртене на гумите е най-чувствителния режим по отношене на шарки, износеност, налягане и т.н. Четох ръководството на Jeep-а и там е упоменато наличието на: "Вашият автомобил е обордван с подобрена електронна система за контролиране на спирачките, което включва ABS ( анти- блокираща система за спирачките ) TCS ( система, която контролира гумите да не блокират ), BAS ( система, която подпомага функционирането на спирачките ), ERM ( система за електронно смекчаване при въртене на гумите ) и ESP ( електонна програма за стабилност на пътя )". За проверка на това е даден светлинен индикатор ESP/BAS или ESP/TCS при подаване на контакт. Упоменато е и копче за изключване на ESP на самия волан отгоре. При мен при подаване на контакт ми светва само ABS и нищо руго. Предполагам останалите системи са само като опция и моя Jeep ги няма. Какво е положението при Вас.

Коментар

При мене е същото. Дадох й газ на сняг върху лед, т.е. заледен сняг. При включено Part Time 4х4. Върти гъза като майстор-кючекиня.
          Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
          Nissan Almera N16 2.2 DI
          LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
            Четох ръководството на Jeep-а и там е упоменато наличието на: "Вашият автомобил е обордван с подобрена електронна система за контролиране на спирачките, което включва ABS ( анти- блокираща система за спирачките ) TCS ( система, която контролира гумите да не блокират ), BAS ( система, която подпомага функционирането на спирачките ), ERM ( система за електронно смекчаване при въртене на гумите ) и ESP ( електонна програма за стабилност на пътя )". За проверка на това е даден светлинен индикатор ESP/BAS или ESP/TCS при подаване на контакт. Упоменато е и копче за изключване на ESP на самия волан отгоре. При мен при подаване на контакт ми светва само ABS и нищо руго. Предполагам останалите системи са само като опция и моя Jeep ги няма. Какво е положението при Вас.
            Всичко им е "екстра" на гадовете - мойто напр. няма дори ABS. Тия, които са за Европа си имат (май всички дизели), защото тука (брей... "тука" в "Ойропата", как звучи само ) е стандарт, а в US станал задължителен някъде чак през 2005 г., нещо такова. Навсякъде в ръководството, където пише "ако е оборудван" "if equipped", направо е под съмнение дали го има - куки за теглене , заключваща се капачка на резевоара , аларма и т.н., за ESP, BAS и т.н. да не говорим

Коментар

Прав си...интересно, че няма в наименованието (или поне на мен не ми е известно) ниво на оборудването, закодирано по определен начин както Luxury например при други модели. И си купуваш Jeep и се чудиш крушката ли му е изгоряла или няма еди коя си екстра.

Коментар

Странно ми звучи всичко това за липсата на елементарни "екстри". За модел от 2005 г. да няма поне ABS, направо е невероятно. Това е една от основните системи за сигурност. По това време конкуренцията отсам "голямата вода" /както казва Bogoljub Gagic "тука" в "Ойропата"/ вече е с поне още две, три асистиращи програми /ESP,BAS,TCS/, да не броим с по колко въздушните възглавници /airbags/ са. А това, Jeep - 4х2 /само със задно предаване/ си е...., абе някакво пораснало комби!
                Моят Jeep е от тези, за "Ойропата" и поне има ABS, две предни въздушни възглавници и две странични завеси. Има даже и заключваща се капачка на резервоара /направо да не повярваш/! В началото, като го купих, и аз по инерция се бях засилил да сменям консумативи и най-наивно купих филтър за въздуха в салона. Да, ама не! Като разглобих пластмасите отпред, с удивление установих, че такъв филтър няма. Няма и как да се сложи - липсват всякакви пластмасови форми за закрепването му. А иначе, даже лампите в салона си управляваме чрез компютър - Body Control Unit, имаме и аудио система с цветен дисплей и GPS навигация в нея! Като че ли не можеш да си сложиш допълнително такава! За разлика от ABS-а и другите системи за сигурност, които трудно ще си имплантираш. Явно много зависи и от желанията и размера на кесията на първия собственик.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Това е доста полезна информация. Този филтър за купето....му бях взел мерника да го сменявам....явно ще го отложа за никога. Алекс....има ли ESP на твоя Jeep?

Коментар

Не, за съжаление няма. Той е 2004 г. и тогава такива "екстри" като да са били непознати за масовия потребител зад океана. Колкото до филтъра - все пак погледни. Може пък да се окаже, че при тебе има. Все пак е 2005 г. след фейслифта. Аз имам идея, като се постопли времето да поогледам пак мястото под пластмасата, пред предното стъкло. Много ми прилича на това при Grand Cherokee WJ и може да се окаже, че продавания в Балкан Стар комплект филтър и пластмасов корпус става и при KJ - Liberty, макар и с малко преправяне. Трябва само да намеря повод да отида до София за да си купя комплекта.

Коментар

Моето е 2004 и предполагам 1/1 с твоето, 150 к.с. и т.н.

Коментар

Колкото до филтъра...ако искаш обади се в Балканстар и аз мога да го взема и да ти го изпратя по куриер или да го донеса ако ми изпадне служебно пътуване към твоя град.

Коментар

От Балан Стар не приемат никакви заявки за изпращане чрез куриер, дори ако той дойде на крака при тях, а аз си платя за това. Трябва специално някой да отиде лично при тях.

Коментар

По въпроса за екстрите - бях се засилил да си купувам нова (в смисъл ново попълнение в семейния автопарк) кола с бюджет 20 000 лв. Ходих да гледам "прИмоцията" (или "недоразумението", както втози форум някой го нарече) - "Chevrolet HHR". Още тогава трябваше да ми присветне нещо, че Хамериканите май-май цепят на две стотинката и то от най-неочаквани неща икономисват, само и само да ти натамънят цена, че да се излъжеш да си купиш автомобила. Мексиканска сглобка - айде, преглъщаме го . Задни спирачки (за HHR говорим) - барабанни (`що бре, джанъм ?), "кожен" салон от... "еко-кожа", кухи пластмаси, "Москвич-Алеко" е с по-добър салон... като седнах в недоразумението - то какъв "hertitage", какъв "high-roof"... Теснотия до шия ! По-малко, по-тясно и по-зле оборудвано от дъртия ми "Пасат `91" Продължих издирвателните мероприятия (така открих и този форум) ... резултатът = там първите ми постове тук... Полу-прецакан (най-вече заради 231-раздатката) но не съжалявам за колата и дай Боже, да няма поводи... последни подобни емоции и искрени забавления с кола съм имал през далечната 1998 г. с Lancia Thema 3.0 , ама бях още млад А това - LIberty-то, вярно -"резачка" е, но "бегачка" не е ("high roll-over risk" ) но пък на такива места минава, че нещо отнове ме затресе шофьорския пубертет, все едно току-що книжка съм изкарал и ми... прави удоволствие да шофирам (а за 20 години това за мен беше станало само досада и ядове )
                            Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 26-01-10, 00:42. Причина: правопис !

Коментар

Аз по-грозен автомобил от този отдавна не бях виждал.
                              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                                Аз по-грозен автомобил от този отдавна не бях виждал.
                                За кой точно става въпрос, за Chevrolet HHR или за Jeep Liberty? Вярно, че по вкус всички сме различни, но все пак не бих определил Liberty, като най-грозен автомобил. Може би защото съм го харесал и съм го купил. Някои казват даже, че има "миловидна муцунка"
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X