Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна на фарове за ZJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подмяна на фарове за ZJ

Първоначално публикуван от misho22 Преглед на мнение
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...K%3AMEWAX%3AIT
    Тук май идват по-бързо и по-тънко.
    За да го вкараш вътре май трябва да се разлепи стъклото....
    Поздрави
    Да трябва и се монтират само на фарове с кристален рефлектор и поликарбонат от пред. Насочването на светлината е благодарение на лупата и за това трябва да е с прозрачен поликарбонат от пред. Старите фарове с френелово стъкло няма да стане...
    В комплекта дават и някакъв силикон за залепване на стъклото, след като си го свалил и ако не си го счупил
    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
      Да трябва и се монтират само на фарове с кристален рефлектор и поликарбонат от пред. Насочването на светлината е благодарение на лупата и за това трябва да е с прозрачен поликарбонат от пред. Старите фарове с френелово стъкло няма да стане...
      В комплекта дават и някакъв силикон за залепване на стъклото, след като си го свалил и ако не си го счупил
      Като го разлепваш се нагрява с горещ въздух /не съм го пробвал така съм чул/

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
        Така и не успях да ги монтирам на мясото към машинката за реглаж.
        Та можеш да пуснеш снимки с малко обяснения.
        Просто откачаш крепежният елемент от старият фар, отрязваш му крачетата така, че да остане гладка повърхност отзад. Закачаш крепежният елемент на пъпката на моторчето, след това слагаш новият фар на мястото му и отбелязваш с маркер къде точно се опира кр. ел. в фара. Залепваш кр. ел. с епоксидна смола и готово.
        ( с канаколит не става пластмасата на фара е някаква гадна ) Най-добре в след това да пробиеш малък отвор 2 - 3 мм през кр. ел. в някой от ъглите, а най-добре в 2-та по диагонал и да навиеш подходяща рапидка, като допълнително укрепване. ( повтарям, че пластмасата е гадна и ако навиваш без предварителен отвор съм почти сигурен, че ще се спука. Отворът трябва да ти е половин милиметър по-малък от рапидката. )
        При мен на левият фар кр. ел. се отлепи преди 2 седмици... незнайно за мен защо и сега трябва да ги свалям и да винтя и аз рапидки.
        На снимките ( снимах с телефона и за това са толкова гадни ) се вижда, че съм залепил кр. ел. непосредствено до отворът, където би трябвало да седи ориг. кр. ел. Ако не е ясно като сваля пак фаровете ще снимам с истински фотоапарат
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от redair; 12-12-09, 00:36. Причина: допълнение...
        LZ1RED

Коментар

Преди 2 г. когато си взех мойте нямаше търговец, който да шипва до БГ. За това ми ги поръча братовчет ми, който беше там и ми ги препрати. С лупи няма... поне аз не съм намерил. Ако намериш свиркай.... Eдинственото решение за момента е ксенон от 3-то поколение... Догодина ще ги имам
          http://cgi.ebay.com/9004-9007-Bixeno...item1e59104092
          Много интересно наистина.Замислих се сериозно за такова нещо,още по-вече, че след седмица летя за Щатите и ще имам възможност да разгледам и на място.
          Гранд Чероки 5.2 ZJ
          Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Дидо какво стана с фаровете от БМВ.Не паснаха ли.
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнение
              Дидо какво стана с фаровете от БМВ.Не паснаха ли.
              За да ги монтирам трябва да унищожа на практика фаровете. Трябва да се отреже задният край и предният, да изградя цяла крепежна рамка и да направя от вътре около лупата декоративна рамка, която на тестовете стана грозна. Много работа е и нямам време точно сега. Ако го направя ще снимам етапите. Но май ще мина на варианта с китайските лупи за които писах по-горе.
              LZ1RED

Коментар

Единственото решение за момента е ксенон от 3-то поколение... Догодина ще ги имам
                http://cgi.ebay.com/9004-9007-Bixeno...item1e59104092
                Ето и нещо по темата: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=77051
                LZ1RED

Коментар

Мина ми през главата да си направя нови фарове. Да си ползвам старите, но махам стъклото. Ще хвана някой познат дето разбира от нарпавата на спойлери да ми направи форма, която да се залепи за тялото на стария фар, но да е добре оформена дупката около лещата. Ще му монтирам и габарит и малко фарче за дневна светлина. Така сигурно с един куршум ще избия всички зайци. Ама трябва да се посмята размера, защото тези лупи са по 13 см. диаметър.
                  Има една въпросителна. Може ли лупите да се монтират директно да имат допир с атмосферата. Предполагам че няма да е проблем.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Има една въпросителна. Може ли лупите да се монтират директно да имат допир с атмосферата. Предполагам че няма да е проблем.
                    Предполагам, че проблемът ще е ако ги надереш...
                    А за дневни светлини моята идея е да се ползва ринга на лупите... като на новите БМВ-та. Пишат, че ринга е 3 вата, като дойдат на Спарки ще ги разгледаме подробно. При БМВ-тата до преди 2 години моделите с рингове бяха габарити. От миналата година им сложиха по-силна крушка и станаха дневни светлини. Така, че ако 3-те вата на китайските лупи са малко ще подменим диода с по-мощен
                    LZ1RED

Коментар

Предполагам, че проблемът ще е ако ги надереш...
                      А за дневни светлини моята идея е да се ползва ринга на лупите... като на новите БМВ-та. Пишат, че ринга е 3 вата, като дойдат на Спарки ще ги разгледаме подробно. При БМВ-тата до преди 2 години моделите с рингове бяха габарити. От миналата година им сложиха по-силна крушка и станаха дневни светлини. Така, че ако 3-те вата на китайските лупи са малко ще подменим диода с по-мощен
                      То за ватовете сигурно си е друг проблем. Въпроса е какво ще кажат другарите от КАТ за ринговете да са дневна светлина.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

То за ватовете сигурно си е друг проблем. Въпроса е какво ще кажат другарите от КАТ за ринговете да са дневна светлина.
                        Каквото казват на всички нови БМВ-та, аудита, оМпели и мерцедеси с диодни ДЛР. Между другото в ЗДП няма нищо написано като изискване какво трябва да е ДЛР. Пише само, че водачите са длъжни да карат с включени къси светлини или дневни светлини. В един регламент на ЕУ в, който пише, че ще се кара с включени ДЛР от догодина постоянно има препратка към друг регламент, който оказва къде трябва да са монтирани светлините на МПС и там има естествено и за ДЛР. Затрил съм линка и по-късно ще го изровя пак и ще го пусна.
                        LZ1RED

Коментар

Може да се кара и само на габарити,за сега казвам го щото са ме спирали за проверка и не ми правят забелешки даже и да почерпя не желаят!!!!
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Не може да се кара на габарити през деня, нито на халогени за мъгла, нито на дълги ( пък биле те и с намален интензитет).

ЕДИНСТВЕНАТА
                            алтернатива на късите светлени за каране през деня са единствено дневните светлини, който са строго специфицирани - с технически подробности, без място за шикалкавене.

Това, че полицаите не познават закона е друга тема.
                            Прикачени файлове
                            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              Не може да се кара на габарити през деня, нито на халогени за мъгла, нито на дълги ( пък биле те и с намален интензитет).

ЕДИНСТВЕНАТА
                              алтернатива на късите светлени за каране през деня са единствено дневните светлини, който са строго специфицирани - с технически подробности, без място за шикалкавене.

Това, че полицаите не познават закона е друга тема.

перфектно. значи измерената сила на светлината трябвя да е м/у 400 и 800 cd. по оста. а на какво разстояние от източника? щото на 2м от него ще е на половината на това дето ще е на 1м... а определението на крушка с цветна температура 2800 градуса по келвин като "бяла" е ... вероятно сравнено с домакинска крушка от 20вата... ама нали трябва да си изкарват парите хората, от тълкуване и прилагане...
                              не бързам за никъде...
                              XJ 2.5TD '98

Коментар

По важни са изискванията в т. 5.2. за съдържание на маркировката. Ако ги нямате на фара и не сте на къси, като ви спрат полицайте, по добре си трайте.

Вече има много допълнителни фарчета с такава маркировка, който спокойно могат да се ползват за дневни. Макар, че ще е трудно да обясниш на старшия къде са тези маркировки, за какво са и от кой закон са.
                                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X