Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пласТмасови втулки на листовите ресьори на XJ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пласТмасови втулки на листовите ресьори на XJ...

в търсене на едно мистично проскърцване отзад, след няколкократни прегледи на ходовата част ...случайно забелязах че на задните листови ресьори, дето си мислех че са слегнали от едната страна от 4бр. пластмасови втулки или шайби или каквото им е името, е останала една, а от другата страна са си 4бр... намират се между самите листове на ресьорите, в края...
    разликата като уморен вид от двете страни е осезаема.въпроса е дали да закупя или да търся начин да ми правят подобни планки/шайби...

благодарен съм за функционални и ценови съвети!
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: пласмасови втулки на листовите ресьори на XJ...

даа, явно въпроса не е интересен. кажете поне предлагат ли се тези пластмасови шайби между листовете на ресьорите отделно , като резервна част ,или верно да търся как да ги правя? в сервизната документация нищо не намерих, все едно ги няма...
    Последно редактирано от glinski; 30-11-09, 22:33. Причина: изяждане на Тъ..
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Коментирано е тук-там

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75489

Коментар

Колега закараи ресиорите да ги "шпренгват" ! Ресиорите са ти износени и чрез тези пластмасови шауби или втулки както ги наричаш,ще добият вид на нови. Тоест ще се подобри возията и ще се повдигне самя джип! И ако имаш излишен някои лев си купи нови след време! Поздрави от мен!

Коментар

И без тях си работят ресиорите без проблем ,тези шаиби са поскоро за да не тракат и скърцат листовете помежду си. По цехонете където шпренгват ресири имат гумени шаиби попитаи там и си купи . Самата шаиба има едно пънче което влиза в отвор на листа върху които стои . Старите лесно се свалят с помоща на по ячка отверка която пъхаш в края на ресира така че да раздалечи листовете и вадиш старата шаиба .
          Вземи си една стара шаиба за мостра .

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Коментирано е тук-там

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75489
            благодаря колега! прочетох темата... не разбрах за какъв модел автомобил става дума, но добих представа за евентуалното решение на казуса.ще трябва да смъкна някое от "останалите" за мостра. по би ми харесало да мога да ги купя, че организацията по изработка ще ми коства повече - време, а то си е = пари... ще се обадя във вест ауто утре да видя дали се предлагат като резервна част все пак. някой дали знае евентуално как се зове чарка на английски?
            не бързам за никъде...
            XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
              И без тях си работят ресиорите без проблем ,тези шаиби са поскоро за да не тракат и скърцат листовете помежду си. По цехонете където шпренгват ресири имат гумени шаиби попитаи там и си купи . Самата шаиба има едно пънче което влиза в отвор на листа върху които стои . Старите лесно се свалят с помоща на по ячка отверка която пъхаш в края на ресира така че да раздалечи листовете и вадиш старата шаиба .
              Вземи си една стара шаиба за мостра .
              ами аз покрай търсенето на едно злокобно скърцане при потегляне стигнах до шайбите благодаря !
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Ето го твоето решение.
                Прикачени файлове
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                  Ето го твоето решение.
                  да, дет се казва -просто, лесно и стилно!
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

До: пласТмасови втулки на листовите ресьори на XJ...

Всеки стругар би трябвало да може да ти ги направи. Отиваш, казваш "Майсторе дай тук едни шайби от тефлон за ресори" , спазаряваш се за 3-5лв на бройка и си готов

Коментар

До: пласТмасови втулки на листовите ресьори на XJ...

бе те стругарите на нашета улица нещо ги няма, ако са стандартни за различни машини с листови ресьори все в някой магазин да ги предлагат
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X