Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

Здравейте на всички! Имам няколко въпроса свързани с тази джипка!
    - Свента лампата "Malfunction Indicator Light", на място и в движение пак си светеше! Тръгнах да му направят диагносдтика и изгасна! Момчетата не можаха да прочетат грешката и само я изтриха! Колата нямаше никакви проблеми с вървежа! Вървеше си перфиктно! След това започна да свети "Check Gages Warning Light" и пак изгасна! Като отново нямаше проблеми с работа на мотор или движение!
    Колата е на 70000 км реални! Можели да е за смяна на масло? Все още не си е направила пробега за смяна, но е минало повече от тодина от предишната смяна!
    И искам да попитам за обслужването, какво масло за мотора да вземем? Четох в книжката че побира 6,5л. Досега е обслужвана в Балкан Стар, но сега няма да се кара там! Джипа не е мой, а на шефа ми! Благодаря предварително на помогналите!

До: Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

Първоначално публикуван от firmata Преглед на мнение
    Здравейте на всички! Имам няколко въпроса свързани с тази джипка!
    - Свента лампата "Malfunction Indicator Light", на място и в движение пак си светеше! Тръгнах да му направят диагносдтика и изгасна! Момчетата не можаха да прочетат грешката и само я изтриха! Колата нямаше никакви проблеми с вървежа! Вървеше си перфиктно! След това започна да свети "Check Gages Warning Light" и пак изгасна! Като отново нямаше проблеми с работа на мотор или движение!
    Колата е на 70000 км реални! Можели да е за смяна на масло? Все още не си е направила пробега за смяна, но е минало повече от тодина от предишната смяна!
    И искам да попитам за обслужването, какво масло за мотора да вземем? Четох в книжката че побира 6,5л. Досега е обслужвана в Балкан Стар, но сега няма да се кара там! Джипа не е мой, а на шефа ми! Благодаря предварително на помогналите!
    Едва ли е заради маслото това, което описваш. На някой датчик мязат нещата. Смяната на маслото на двигателя могат да ти направят във всеки що годе читав сервиз. Лошо няма и в Балканстар да се закара.

Тези дето не са прочели грешките къде са? Не е лошо (ако е карана другаде) да се закара или в Балканстар или при Генади, където със сигурност има тестери за Джип.

Иначе аз карам с 5w30 или 40 / 0w30 или 40. Нулата е по добро за студения старт. 5w30 май върши перфектна работа. За марката си решаваш.
    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 27-11-09, 12:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
      Едва ли е заради маслото това, което описваш. На някой датчик мязат нещата. Смяната на маслото на двигателя могат да ти направят във всеки що годе читав сервиз. Лошо няма и в Балканстар да се закара.

Тези дето не са прочели грешките къде са? Не е лошо (ако е карана другаде) да се закара или в Балканстар или при Генади, където със сигурност има тестери за Джип.
      Благодаря за помоща! Проблема при нас е ,че сме от провинцията и тук нямаме добри сервизи! Да те попитам още нещо, като е на 70000 км, дошло ли е време за смяна на маслата в скоростите и дифовете?

Моля, пишете в профила си от къде сте!

Читави сервизи има навсякъде .....
      Последно редактирано от CarTest™; 27-11-09, 12:03.

Коментар

За дифовете отдавна е минало. За скоростите май бяха 60,000 км. За скоростите горещо препоръчвам да се разходите до официален зервиз или проверен такъв.

Има тема за това кое кога се сменява.

Официални сервизи на Джип има в поне 4-5 града в страната.

Коментар

В аутодатата за маслото на двигатела има едни букви и цифри,за сега ги открих само на Стат оил.В момента карам с това масло и съм много доволен.Преди бях с Кастрол и след 3000км маслото беше на минимум.Със Стат оил вече е за смяна и е на максимума.Препорачително е да смениш всички масла с точно предписаните и не забравяи,че скоростите са на мерцедес.
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Аз на маслото от смяна на смяна не намирам разлика в нивото. Карал съм с Кастрол и Мобил.

Коментар

От: Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

свети ми лампа check gages на гранд чероки 2.7 и не може да запали

Коментар

От: До: Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

проблем с гранд чероки 2.7 2004г.свети check gages и не може да запали.моля дайте съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от ghk75 Преглед на мнение
                  проблем с гранд чероки 2.7 2004г.свети check gages и не може да запали.моля дайте съвет.
                  "Check gages" значи да си погледнеш уредите и лампите по таблото.Може би там ти казва какъв проблем има.А най добрия начин е да му направиш диагностика.Успех...
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                  0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Check gages гасне след запалването - като почне да зарежда, вдигне маслото и пр.

Коментар

От: Проблем и обслужване на Grand Cherokee 2.7 CRD 2003г.

Никакви признаци или се опитва да запали?
                      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от ghk75 Преглед на мнение
                        Колега сподели какъв се оказа проблема?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X