Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висок разход на газ и бензин-дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Висок разход на газ и бензин-дайте съвет

... а на бензин не влиза ли?...
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      ... а на бензин не влиза ли?...
      влиза, но резултатът е друг. Ако влиза достатъчно много, става като с газта.

Коментар

И на газ и на бензин бърка сместа.
        На бензин даже е ще по зле - има обратна връзка.

Коментар

На бензин е ОК, на газ-не е...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
            И на газ и на бензин бърка сместа.
            На бензин даже е ще по зле - има обратна връзка.
            Е, обективен факт - влизащия в сервото въздух на празен ход повлиява един от цилиндрите, първо на газ, после и на бензин. Редът е същия и при карбураторни двигатели. Има си и обяснение, но излиза извън рамките на спора.

Коментар

Карбураторни, на газ за горене, на каквото и да е при външно смесообразуване резултата е еднакъв - бърка сместа.

Щом го прави само на газ - в газовото е проблема. Реглаж - може би.
              Много от газаджиите ще се изненадат от колите си (приятно) след добър реглаж с газоанализатор.

Коментар

Айде за домашно: какъв % от обема на горивната смес е газ, и какъв - бензин? Това дава и отговора на въпроса защо на газ така, а на бензин иначе. Вярно, сместа се променя от допълнителния въздух. Просто се променя по различен начин.

Не споря, че газ-анализаторът е хубаво нещо. Просто този, който знае какво значат числата по него, все едно може и без него. С приемлив резултат, който не зависи от пропуските на изпускателната уредба (примерно).

Коментар

Здравейте колеги ,

И моя Гранд при нормално градско каране харчи около 25/100 бензин(няма газ) ( в София ) . Джипа е на 150 000км , всичко което е наред по колата , с 8 нови свещи с по 4 електрода е и тн.

Единствения проблем който имам и аз ( явно е често срещан ) е леко издухала гарнитура от дясната страна на изпъскателните колектори.
                  Като загрее грам не се чува , но като е студен си гърми леко....

Дали найстина не е там проблема ?! Въпреки че както и да го карам надали може да даде по-малък разход от 23/100 според мен.
                  [LEFT][URL="http://tangra7.com"][SIGPIC][/SIGPIC][COLOR=Red][B][SIZE=4]Довършителни ремонти[/SIZE][/B][/COLOR][/URL]

[/LEFT]

Коментар

От: До: Висок разход на газ и бензин-дайте съвет

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Е как ги правите тези разходи, моят е само 4.7 и под 18/100 при леко каране не го свалям извън градско. А тръгна ли на по-дълъг път -19-20, защото вдигам и над 100.
                    Газовото ми е PRINS , извънградско при постоянна скорост 160 - 180 разхода ми е 20,при скорост 80-100 - 23-25 литра.,градско 20-25. Карайте по бързо за по нисък разход.

Коментар

От: До: Висок разход на газ и бензин-дайте съвет

Иди да ти видят газовото, и моето е Prins за 20 при 160-180 си прав горе долу там идва, обаче при 80-100 извън цифрата е 14.
                      За градското си прав под 20 не сам го виждал както и над 25.
                      Та ми е много интересно как с 180 ти гори 20 , а с 80 гори 25 не се връзва.

Коментар

От: Висок разход на газ и бензин-дайте съвет

Ето как стоят нещата при мен:

Гранд 2001 г. 4.0 градско 20-23 газ, маристрала с 130-140 - 17 /най-много съм го свалял до 15/, междуградски път с динамични изпреварвания и кикдауни - пак 20.

Сутрин, като е по-хладно и запаля, колата се тресе, все едно работи на 5 цилиндъра, което се оправя след известно време. Димата мери нещо си там, с някаква си джаджа през OBD буксата и каза, че това било заради предварението на запалването на бензин, което трябвало да се донагласи при газаджиите.

Пиша го това, не с идеята някой да ми дава съвети и да умува по данните, а просто колегите, които имат някакви душевни дерзания, да имат някаква база за сравнение.

И последно да кажа - примирил съм се тотално с това, че никога никое мое ПМС няма да харчи толкова, колкото го дават по каталог. Може-би поради начина ми на каране, но винаги е с поне 2-3-4 л. повече.
                        Последно редактирано от jamaika; 04-06-15, 10:39.

Коментар

Да се включа и аз в темата. Моя гранд 4.7 с газово заволи го взех от Варна. Като се пребирах от там с новата си предобивка към Севлиево естествено по магистралата го понастъпих, да видя за какво иде реч и под 140 не е падъл. Като слязох от магистралата до Севлиево 90-100км/ч. Като се пребрах допълних бутилката и излезе 15,5 л/100. Чисто градско не съм го засичал, но градско с междуградско най-много ми е качвал на 24 л/100 зимата в големия сняг, като не смятам и 50-те лева бензин за месеца. Това е за около 1000 км. на месец. Иначе сега като се стопли нормално тук из региона гори 17-20 на сто, като се има в предвид че като цяло го карам доста спокойно и рядко му стъпвам на врата.
                          Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
                          Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Първоначално публикуван от evillion Преглед на мнение
                            Да се включа и аз в темата...
                            Абсолютно подобен разход и при мен с газова "Zavoli" - Гранда от подписа. Официалният дистрибутор на "Zavoli" е в Севлиево, гледам, някакви отзиви да споделиш?
                            Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                            Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                            Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
                              Абсолютно подобен разход и при мен с газова "Zavoli" - Гранда от подписа. Официалният дистрибутор на "Zavoli" е в Севлиево, гледам, някакви отзиви да споделиш?
                              Гранда го купих с газовата и незнам кой я е слагал, но съм слагъл газова при дистрибутора на заволи, но тогава работеше с ловато и оплаквания нямам. Имам познати които са със заволи слагано тук и мненията са различни. Едни са доволни, други не са, както навсякъде. Аз съм доволен, защото каквото и да стане с газовото части има.
                              Никога повече части от "Вест Ауто"!!!
                              Jeep Grand Cherokee WJ 4.7 V8 2000 year

Коментар

Мен разхода ме мореше повече от 6 месеца не ми пукаше много, но полудявах като знаех ,че нещо не е наред . Моето е 5.9-ка с полска ОБД газово на Агис и същите инжектори. Първо се оказа, че в БГ нормални майстори почти няма и ги мързи и са прости. Говорят найзуст колкото да звучи компетентно и да е "доволен" клиента. След сумати настройки пренастройки и константен разход от 30-35-40л гр. София и почти същия извън. Сумарно загубено време по майстори сигурно 2 седмици. Покрай това смених всичко - кабели, свещи, дистрибутор, палец ,ламбда ,гарнитури на жабата, и нищо и нищо. Също проверявах няколко пъти генерацията да не изпуска от някъде и тн.
                                Накрая ми писна и взех нещата в свой ръце, купих си кабел и започнах да изследвам . Резултата е на лице извън 90-110км - 13-16л, 130+ - 17-19л, София - 24-29л. Криво ляво след 3 месеца опити и промени с инжектори,дюзи, настройки почти станах "гъзар" а нито ми е работа нито имам време, но неволята си е неволя.
                                Последно редактирано от бубата; 05-06-15, 09:14.
                                Jeep ZJ 5.9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X