Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли в България SJ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли в България SJ ?

Става дума по-конкретно за AMC Jeep Cherokee Chief (SJ), произвеждан от 1974 до 1983 година.

За мен това е една от най-красивите като външен вид машини 4х4, които някога са произвеждани и макар и да не е особено надарен откъм проходимост (което в днешно време вече се лекува), много ме блазни идеята за придобиването му (в що-годе годно състояние) и ... нататък е ясно
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

До: Има ли в България SJ ?

Малко техническа информация за модела, с източник Wikipedia:

Двигатели:
    4.2 L AMC I6
    5.9 L AMC V8 2-bbl
    5.9 L AMC V8 4-bbl
    6.6 L AMC V8 4-bbl

Трансмисия:
    T-18/T-18a 4-степенна ръчна скоростна кутия с раздатка Dana 20 с понижаваща предавка 2,03:1
    или
    GM TH400 3-степенен автоматик с QuadraTrak и опция за понижаваща предавка 2,57:1

Двувратия модел Cherokee Chief е оборудван с wide-track (широки) мостове с Dana 44 отпред и отзад.

Спирачките са дискови отпред и барабанни отзад.

Окачването е ресорно.

Коментар

Бе,имаше някъде из форума снимки на доста по-ръждясъл събрат на този хубавец . Не помня само,с колко врати беше,та има...
      Иначе,Дядо Владо има SJ 7.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

На дядото е CJ, не SJ.
        SJ са това горе и Wagoneer (с 4 врати). А Wagoneer-и съм виждал в София преди години, но при тях липсва опцията с широките мостове, пък са и прекалено дълги, и дизайна на задницата е по-друг (по-грозен).

Коментар

Мисля че има даже съм сигорен но немога да се сетя каде съм го виждал но си спомням че не беше в движение

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            На дядото е CJ, не SJ.
            SJ са това горе и Wagoneer (с 4 врати). А Wagoneer-и съм виждал в София преди години, но при тях липсва опцията с широките мостове, пък са и прекалено дълги, и дизайна на задницата е по-друг (по-грозен).
            Като се замисля,си прав и за на Дядо Джипа,и за това,че най-вероятно,тези дето се мотат по наще ширине са 4-ри вратите Вагониери.
            У немъчко намерихедин http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...u&pageNumber=1

,само цената му е кофти

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Бе,имаше някъде из форума снимки на доста по-ръждясъл събрат на този хубавец . Не помня само,с колко врати беше,та има...
              Иначе,Дядо Владо има SJ 7.
              Ха, баш! И аз такова някакво мерках, на вид далеч от фотоцитираното тук...

Коментар

Има няколко ,и ако не се лъжа, едното е при Симо Тонев.
                ------------------------------------
                тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

А някой знае ли, как стои въпроса с вноса на толкова дърто возило? По Европата се намират няколко екземпляра в продажба, но нямаше ли някакво ограничение за годините на внасяното МПС?

Коментар

Мисля,че няма ограничения за годината на производство (преди години,опитаха да забранят вноса на мпс над 10 г,ма бош от Ивропата ги `дигнаха на балон..)Ако го вкараш от ЕС,невярвам да има разлика,от коя да е друга машина.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение

Много хубаво!
                      Черока XJ е запазил старата класическа линия и може да стане нещо такова.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Много хубаво!
                        Черока XJ е запазил старата класическа линия и може да стане нещо такова.
                        Има известна прилика, прав си. Но разликите са много и доста значителни.

Като концепция, XJ е разработван с много европейско влияние (Рено) и, смея да твърдя, е едно от първите возила опорочени от маркетинга. Правен е с идеята да бъде продаваем в Европа през 80-те и "духът" който носи е съвсем различен.
                        Като започнем от размерите (за сравнение взимам само първата генерация XJ, понеже по-нататък има вариациии):

_______________SJ_______________________ XJ
                        колесна база __2760 mm _______________2576 mm
                        дължина ______4730 mm _______________4199 mm
                        широчина ____ 1900 mm _______________ 1791 mm
                        височина _____1690 mm ________________1610 mm
                        тегло _________2048 kg _________________1387 kg

минем през двигателите, от които остава само 4-литровия редови шестак с модифицирана глава и намален работен обем (4.2л при SJ ) и са додавени "малолитражния" за американските разбирания 2.5 и, заради европейците, дизели (отначало 2.1 на Рено - имал съм такъв XJ:ужас - после ВМ-а - и за него не може да се каже много добро). За мен лично е непростимо изоставянето на ревизирания през '79-та 5.9 V8 с въртящ момент от 379Nm при 1500 rpm .

След това стигаме до липсата на "широки" мостове и комплектацията с Дана 30 отпред и 35 отзад (44 е монтиран само от '87 до '90 и само на 4.0-литровия мотор без ABS)

Единствената сериозна еволюция при XJ са скоростните кутии, при това еволюцията се изразява основно в наличието на повече предавки - 5 за ръчната и 4 за автомата, но дали са по-здрави от TH400 - тук не смея да се изкажа.

Та значи - като визия, има някакво наследство, но като техника - все едно да сравняваш твоя К160 с Терано .

Коментар

Открих темата със снимките на това дето се търкаля някъде по софийските потайности:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...58&postcount=7

Наистина е много окаяно горкото, че и без двигател било...
                          Иначе е от първата серия - с другата решетка и кръгли фарчета.

Ето и още нещо интересно, което изрових от мрежата:
                          http://www.londonsydney77.com/lspics...lbum=19&page=1
                          Участието на возилото в едно легендарно състезание "Лондон - Сидни" '77, където се представя повече от достойно, макар и с минимална подготовка и управлявано от ... редактора на едно американско списание - "Pickup Van & 4WD".

Коментар

[QUOTE=stargazer;928919]Открих темата със снимките на това дето се търкаля някъде по софийските потайности:
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...58&postcount=7

Наистина е много окаяно горкото, че и без двигател било...
                            Иначе е от първата серия - с другата решетка и кръгли фарчета.

Точно за това се сетих че съм го виждал но се сещам и за едно във някое хасковско село беше и беше червено и по биваше от това

Коментар

А ето го

сега остава да се сетя и селото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X