Много ценни идеи.
И аз бих искал да направя подобно усилване / не чак в такива размери /, във връзка с поставяне на лебедка в купето, между предни и задни седалки.
С интерес ще очаквам бележки и наблюдения от експлоатация на подсиленото шаси.
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Сериозна работа, но си мисля нещо. Обикновенно в конструкциите изчислявани за еластична деформация, ако се вкоравят някои звена може да се получат зони с натрупване на сили и това да доведе до спуквания и разрушавания. Дано да съм лош пророк, но според мен ще има някъде скъсване.
Иначе си е ентусиазъм- напълно го разбирам и аз съм така.
Поздрави
Сериозна работа, но си мисля нещо. Обикновенно в конструкциите изчислявани за еластична деформация, ако се вкоравят някои звена може да се получат зони с натрупване на сили и това да доведе до спуквания и разрушавания. Дано да съм лош пророк, но според мен ще има някъде скъсване.
Иначе си е ентусиазъм- напълно го разбирам и аз съм така.
Поздрави
Ами да, мислих го, но няма как да стане.
1. За да има скъсване, трябва да има деформиране и усукване
2. Няма къде да се деформира, че да се получи скъсване, тъй като усилването е от предните носачи до багажника (тръби 60х60, 3мм)
3. Логично, цялото усилие ще бъде отнесено от амортисьорите и гумите
Дано,но нямах предвид скъсване в следствие на яка пластична деформация. Имах предвид че някои детаили работят на циклични знакопроменливи натоварвания в зоната на еластична деформация. И ако се вкорави детайла се променят нещата коренно, тогава започва умората на материала и се получава спукване. Виждал съм го това нещо много пъти.
Стискам палци.
Поздрави
Така и така си взел да снимаш я щракни некоя снимка на монтажа на лебедката и наи вече на захватите към рамата и аз ще си слагам но неми увира главата как точно да стане.
Малко се притеснявам от липсата на шаси .
Така и така си взел да снимаш я щракни некоя снимка на монтажа на лебедката и наи вече на захватите към рамата и аз ще си слагам но неми увира главата как точно да стане.
Малко се притеснявам от липсата на шаси .
лебедката не се ли монтира на рамата...? Черокитата има рама но е интегрирана в купето.
гледах някъде че слагат греда на двата рога където се захваща бронята. именно и на нея я закрепват лебедката....
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
Коментар