Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GC 2.7 CRD гасне като го настъпиш

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GC 2.7 CRD гасне като го настъпиш

Само, не разбрах кой ще черпи ...... ......
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

До: GC 2.7 CRD гасне като го настъпиш

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      Само, не разбрах кой ще черпи ...... ......
      Аз ти казах още на ЛС-то, само стигни до София и бирата е от мен
      Ex. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
      http://save-gery.org/bg

Коментар

От: До: GC 2.7 CRD гасне като го настъпиш

Първоначално публикуван от dimonrb Преглед на мнение
        Резултата е следния:
        Нов клапан за рейката - 260 лв. от Евро 07. Имаше нужда от малко преработка, защото върху него имаше едно миниатюрно филтърче, което го нямаше на оригиналния, а и самото то пречеше за да влезне клапана на място, тъй като удължаваше цялата композиция.
        Проверката на маркучите с надуване и вакум показа че има пропуск от оплътнението на шуцера, който влиза в помпата за ниско налягане. Подмених го с резервно.
        Също така маркучите, които влизаха във филтъра бяха напукани по края около скобите. Това го коригирах с отрязване на маркуча с около 1 см.
        Тази сутрин запали като кибрит. Няма го вече гасненето при настъпване и върви като пушка. Игасна и сервизната лампа. Все още има мехурчета идващи от филтъра към помпата за ниско налягане, но поне държи налягането в маркучите.
        Това е което установих и направих и надявам се този пост да послужи и на други на които им предлагат да им рециклират помпата за високо налягане.
        Поздрави,
        Димо
        Имам сходен проблем, почетох из форума и направих следният опит - допълних нафта в пробката на горивният филтър и 'о чудо' запалих без проблем, а беше отказала съвсем... та днес разглобих филтъра и какво да ви кажа... Сензора отдолу като са го "набивали с чука" при последната смянаса му изкривили леглото и цяло чудо как не течеше нафтата...
        тръбичката за горивото от филтъра към подкачващата помпа, беше хваната с кабелна превръзка, понеже някой умнок го е напънал и го е счупил...
        Смених всички маркучи с нови, утре трябва да пристигнат филтъра и новата тръбичка (между другото цената на тръбичката е 37 лв от Дарс Ауто)и ще пиша какво се случва като сглобя системите.

имате ли идея дали е необходимо да се прави някакво обезвъздушаване?

Поздрави!
        [FONT=Arial]"Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса..."[/FONT]
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
        Kawasaki KLE 500

Коментар

Първоначално публикуван от hazaev Преглед на мнение
          Имам сходен проблем, почетох из форума и направих следният опит - допълних нафта в пробката на горивният филтър и 'о чудо' запалих без проблем, а беше отказала съвсем... та днес разглобих филтъра и какво да ви кажа... Сензора отдолу като са го "набивали с чука" при последната смянаса му изкривили леглото и цяло чудо как не течеше нафтата...
          тръбичката за горивото от филтъра към подкачващата помпа, беше хваната с кабелна превръзка, понеже някой умнок го е напънал и го е счупил...
          Смених всички маркучи с нови, утре трябва да пристигнат филтъра и новата тръбичка (между другото цената на тръбичката е 37 лв от Дарс Ауто)и ще пиша какво се случва като сглобя системите.

имате ли идея дали е необходимо да се прави някакво обезвъздушаване?

Поздрави!
          Привет,
          Доколкото знам тази система няма чалъм за ръчно обезвъздушаване или подкачване на горивото. Сама се обезвъздушава, просто въртиш няколко пъти докато запали и това е. Като поработи 5 минути стабилно без да тресе и прекъсва, значи си готов.
          Поздрави,
          Димо
          ПС: вече съм без джипката, но все още имам някви спомени
          Ex. Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD 2003
          http://save-gery.org/bg

Коментар

hazaev, сега виждам, че си писал тук, а аз писах в другата тема по този проблем. Съжалявам за повтарянето.
            А, за обезвъздушаването - напълни догоре филтъра с гориво през пробката, като използваш пак спринцовка. Ако запали и после угасне, повтори пак напълването и после пробвай да запалиш. Така се намалява времето за обезвъздушаване на системата. Иначе става с доста въртене, ако се разчита само на подкачващата помпа. Поздрави!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X