Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доливане на сервотечност!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доливане на сервотечност!?

От няколко дена като вляза в колата дам контакт и запаля следват 5 бипвания + на таблото свети абс + Р лампичките(след това изгасват и никакви други проявления - АБС-а работи). Погледнах онзи ден нивото на серво течността и беше на мин.

1.Въпроса ми е, по-скоро съм почти сигурен но да питам, това бипкане + лампите от нивото на серво течността ли е?

2.Въпреки отговора на горния въпрос, трябва да долея течност та втория въпрос е каква течност да долея и има ли някакъв риск ако ги смеся с предишната(нямам идея каква е)?

мерси за отговорите
    V10

До: Доливане на сервотечност!?

Най-добре я смени направо! Така или иначе е добре да се сменява периодично.

Аз си купих това: http://cgi.ebay.co.uk/Gunson-Eezi-bl...item53dd857da0

и ми предстои скоро смяна.

ПП: Кото си сложиш колана има ли ги тия 5 сигнала?
    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 09-11-09, 14:49.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
      Най-добре я смени направо! Така или иначе е добре да се сменява периодично.

Аз си купих това: http://cgi.ebay.co.uk/Gunson-Eezi-bl...item53dd857da0

и ми предстои скоро смяна.

ПП: Кото си сложиш колана има ли ги тия 5 сигнала?
      Има ги!

Добре а каква течност да сложа? имаше май 3 вида - дот 1 2 и 4 ?

Мога ли по някакъв начин да позная каква е старата течност(по цвят, вкус или тн)?
      V10

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
        Има ги!

Добре а каква течност да сложа? имаше май 3 вида - дот 1 2 и 4 ?

Мога ли по някакъв начин да позная каква е старата течност(по цвят, вкус или тн)?
        Колега,

По вкус трудно, ама трябва да е малко кисела...... ( майтапя се )

Първо разбери защо я губи и го оправи. Провери за видими течове
        За доливане НЕДЕЙ. Тез джипки са капризни от към страна на масла. а и знаеш ли какво е сипано?
        Слагай САМО масла закупени от БС. Аз купувам само и единствено от БС масла. На цени са горе долу като навсякъде. А и оригиналното си е оригинално.

п.с. А за сигнала, така ми бибитка и на мен, Реве ми за течност за чистачки
        Последно редактирано от kpaliev; 09-11-09, 16:02.
        VW Touareg R5 2005
        Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
        Ford Everest 2,5 2006
        Крис

Коментар

На вкус са горе долу еднакви - гадни

Сложи направо ДОТ 5.1

Ако го правиш в сервиз те си знаят.

Ако си го правиш сами ти препоръчвам да си вземеш един от тези китове. Ако не ти се занимава - ще ти дам моя.

Махаш цялата течност от казанчето (спринцовка или както намериш за добре) Доливаш до горе с новата и за почваш да изцеждаш едно по едно колелата, започвайки от задно дясно, докато потече от чистата/новата течност. После така през всички главини.

Мисля си, че ако долееш дот 3 или 4 почти сигурно няма да има никакъв проблем. Вероятно и 5.1 да долееш - пак. В никакъв случай не слагай дот 5.

Коментар

Не ставаше ли приказка за хидравликата на волана?

Коментар

power steering fluid! казанчето е черно и е отпред на коша! на фиятя ми е едно за спирачки и серво волан + съединител така че не знам дали и тук не е така!
              V10

Коментар

Power steering fluid Mopar®P/N 04883077 Hydraulic fluid / Power steering fluid (MS5931) MS5931 IS THE ONLY FLUID THAT CAN BE USED FOR THE POWER STEERING SYSTEM. NO EXCEPTIONS!
                Important note:
                The factory fill power steering fluid for all 1999-2004 Grand Cherokees is a unique fluid, MS5931. ATF+4 (MS9602) should not be mixed or used as a “topping off” fluid on the Grand Cherokee WJ. All WJ models should be serviced using ONLY the special MS5931 fluid. ATF+4 is NOT an approved Power Steering Fluid and should never be used under any circumstances. Note that all fluids will darken in color with usage and fluid color is no longer an indication of fluid condition.

Check
                7,500 mi.Check
                7,500 mi.
                V10

Коментар

Между течността за спирачките и течността за помпата за секторната кутия има сериозна разлика.

Между двете системи също. Ето защо няма как сигнализацията за АБСа да има нещо общо с намаляла течност за хидравликата на волана.

Power steering fluid се проверява ръчно - има нивомер на капачката.

Коментар

На вкус са горе долу еднакви - гадни

Сложи направо ДОТ 5.1

Ако го правиш в сервиз те си знаят.

Ако си го правиш сами ти препоръчвам да си вземеш един от тези китове. Ако не ти се занимава - ще ти дам моя.

Махаш цялата течност от казанчето (спринцовка или както намериш за добре) Доливаш до горе с новата и за почваш да изцеждаш едно по едно колелата, започвайки от задно дясно, докато потече от чистата/новата течност. После така през всички главини.

Мисля си, че ако долееш дот 3 или 4 почти сигурно няма да има никакъв проблем. Вероятно и 5.1 да долееш - пак. В никакъв случай не слагай дот 5.
                    какво представлява този кит...????ако имаш снимки..интерстно ми е да го видя и с направя такъв..говорим за смяна на спирачната течност нали...?
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Между течността за спирачките и течността за помпата за секторната кутия има сериозна разлика.

Между двете системи също. Ето защо няма как сигнализацията за АБСа да има нещо общо с намаляла течност за хидравликата на волана.

Power steering fluid се проверява ръчно - има нивомер на капачката.
                      Да видях вчера че са две отделни казанчетата!

Проверих го нивото и е на Лоу точно, та се връщам на първоначалния ми въпрос може ли да се долее от тази течност, или трябва да сменя изцяло?
                      V10

Коментар

Да видях вчера че са две отделни казанчетата!

Проверих го нивото и е на Лоу точно, та се връщам на първоначалния ми въпрос може ли да се долее от тази течност, или трябва да сменя изцяло?
                        Ако е ниско нивото на течността на хидравликата можеш да долееш единствено от тази мопарската, която се цитира по-горе.

Ако е ниско нивото на спирачната течност можеш да долееш, като временно решение. Добре е да я смениш, така или иначе.

Коментар

Ако е ниско нивото на течността на хидравликата можеш да долееш единствено от тази мопарската, която се цитира по-горе.

Ако е ниско нивото на спирачната течност можеш да долееш, като временно решение. Добре е да я смениш, така или иначе.
                          За хидравличната течност говорим! На спирачките е ок! Мерси за помощта! Явно бипкането и лампите не е от нея щом не са свързани двете системи!
                          На фиата ми ако не се лъжа е една течността с едно казанче и самото казанче е разделено на две части с преливник. Така е направено че ако ти свърши течността първо спира да работи хидравликата на съединителя и чак след това спирачките. И точно по този начин светят лампите. Затова пуснах и тая тема.
                          мерси за отговорите още един път!
                          V10

Коментар

Следи я дали намалява. Ако да - търси причината.

Коментар

За хидравличната течност говорим! На спирачките е ок! Мерси за помощта! Явно бипкането и лампите не е от нея щом не са свързани двете системи!
                              На фиата ми ако не се лъжа е една течността с едно казанче и самото казанче е разделено на две части с преливник. Така е направено че ако ти свърши течността първо спира да работи хидравликата на съединителя и чак след това спирачките. И точно по този начин светят лампите. Затова пуснах и тая тема.
                              мерси за отговорите още един път!
                              И аз като се качих за пръв път на моя ми се стори странно това,даже бях питал някъде тук.Оказа се че като не си сложил колана тогава е този звуков сигнал.Ти сигурен ли си че твойто не е от това?Щом след това нищо не свети и не бипка значи няма проблем.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X