Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за верига на раздатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за верига на раздатка

Единя пинйон е малко износен от старата верига чудя се колко ли ще изкара???А,приятели кажете моля ви какво масло да сипя в кутията като я събера,някое хубаво масло че тази джипка асвалт нада ли ще види някога

Коментар

249 няма много специфични изисквания към маслото.
      Крайслер препоръчват Дексрон-3 защото когато е била създадена раздатката не е имало ATF+4. ATF+4 e по-добре.
      В началото на 2009 от Jeep официално, спряха ползването на Dexron III в раздатките. Сега на тубите за 247 (която се кара само с едно единствено масло защото вътре има многодисков съединител в маслена баня) пише и 249. Което значи че и то става.
      Някой офроуд ентусиасти ползват двигателно 0W30, както и синтетика за скоростни кутии 75W90, и са доволни. Аз не съм пробвал.

ATF+4 слагай и след 200км го смени пак, за да се измият боклуците от мръсните пръсти на механиците.

Коментар

Объркали са ми веригата дали са ми по тясната сега още чакане

Коментар

Раздатката 249 се вгражда само в Гранд Чероки-1 и е в две разновидности.
          От 93 до 95 е 249(Full Time), а след 1996 включително е 249OD(On Demand).

Добре е да си изясниш каква точно е твоята за да знаеш как да я експлоатираш.

http://www.jeep.avtograd.ru/xfer/enc...P249/index.htm

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Защото това все пак не е Паджеро.
            И освен това караш Джип а не Mitsubishi !
            JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
            JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
            JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
            JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Сглобих я,сега остава най трудното,да я кача!

Коментар

Ако беше питал, щеше да знаеш че не е нужно да я сваляш.

Коментар

След 3 часа пот я качих остана само задния кардан.Пробвах я само на преден мост и за мое учудване вече не щтрака

Коментар

В смисъл.
                    Как я пробва само на преден мост.

Коментар

Ми не съм сложил кардана за задния мост,че не мога да си намеря болтове мисля че трябва да са със ситна резба.Предишния собственик ги беше заварил та се наложи да ги отрежа и сега ми трябват нови.Та така я пробвах само с кардана на предния мост.

Коментар

Ако с 249 джипа може да тръгне само на преден мост, значи виско муфата в раздатката е блокирала. Вероятно и веригата за това се е разтегнала. Обикновенно се получава лувт в муфата от което тя се разкапсулова и и изтича течноста. Без течност следва прегряване, от което се изкривяват дискчетата и всичко се спича. Не е особен проблем при положение че караш само извън пътя, но така си на блокаж и на бързи и на бавни.
                        Ако виско муфата е в ред, джипа без един кардан, върви все едно двама човека го бутат.

При 249OD положението е почти същото с разликата че тя има твърд блокаш когато е в режим 4бавни и в такъв режим може да се движи само на преден или само на заден мост. Ако виско муфата е в ред може да се движи на заден мост и на 4бързи, защото назад връзката е твърда. С махнат заден кардан, положението е същото както при 249.

Коментар

Демек требе пак ли да свалям раздатката???

Коментар

Като сложиш и задния кардан ще разбереш дали и муфата е за смяна. Ако се напъва на пълен завой, и при положение че ще караш и по асфалт, ще се наложи пак да я отваряш. Виско куплунга не е скъп.

Коментар

Тва виско отгоре имаше две болчета с гарнитурки отвих едното да вида кво има вътре и си беше пълно с масло или нещо подобно,дали може да се е прецакало.а и като го подкарах само с предния кардан той джипа тръгваше,но малко мудно не иска и да пребоксува???

Коментар

Отидох в един магазин да зема масло и там гледаха по каталог излиза 75в90,а тук нали казахте да се сипе атф и аз зех атф,но защо в аутодатата излиза 75в90???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X