Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от скоростите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло от скоростите

Гранда е 3.1 2001.Има теч на ATF м/у скоростите и раздатката.Предполагам че има семеринг на вала на кутията.Някои има ли идея?Благодаря!
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

До: Теч на масло от скоростите

Първоначално публикуван от robi Преглед на мнение
    Гранда е 3.1 2001.Има теч на ATF м/у скоростите и раздатката.Предполагам че има семеринг на вала на кутията.Някои има ли идея?Благодаря!
    Явно е семеринг, но нямам представа, мога да ти препоръчам майстор на крайслерови автоматици
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Задния семеринг на скоростите. Всеки средно грамотен майстор ще го смени за около 2 часа.
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Като свалиш раздатката и тя си има семеринг.От къде си.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

В раздатката няма АТФ.

Коментар

Почти съм сигурен че е от скоростите,защото след смяната на маслото (беше почти 2л по малко) теча се засили.Дано е наличен задния семеринг в Б.С. или някъде другаде!

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
              Явно е семеринг, но нямам представа, мога да ти препоръчам майстор на крайслерови автоматици
              Moже и да ми потрябва скоро.В картера открих това което и ти си открил преди да ремонтираш кутията,не знам колко ще изкара.

Коментар

Първоначално публикуван от robi Преглед на мнение
                Moже и да ми потрябва скоро.В картера открих това което и ти си открил преди да ремонтираш кутията,не знам колко ще изкара.
                Щом си намерил части от зегерките на фрикционите в картера по -добре не пробвай колко ще издържи кутията.С всеки изминат километър ти се вдига цената за ремонт.
                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                Grand 3.1TD
                0898 620 306 Стоян

Коментар

ремонтирай доде е време. аз се бавих във времето и отлагах. най накрая трябваше да сменя кутията на джипа с друга е тя хич не е евтина ,макар модел за 2,1 тди джип
                  понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                  JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                  Honda Shadow VLX 600 - 1999
                  FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                  Влади

Коментар

Вече търся вариянти за ремонт ...и пари

Коментар

Kinex беше писал, че един го карат още така ... само са махнали остатъците от картера

Коментар

Първоначално публикуван от rdragolov Преглед на мнение
                        Kinex беше писал, че един го карат още така ... само са махнали остатъците от картера
                        Да бях писал, само че миналата седмица ми казаха че кутията почнала да буксува. Което не е много сигурно, защото може и турбото да е заминало, и за това да не върви по нанагорнищата. Не съм я виждал още колата. 15 000км е минала след смяната на маслото. Това беше първата смяна на маслото в автоматика, и се случи на 160 000 МИЛИ.

Коментар

Ако разглобите тази кутия ще видите, че на този зегер леглото му е около 300 градуса, може и по малко. Останалите 60 градуса зегера виси във въздуха. Тези парчета от зегера са именно от тези хварчящите 60 градуса. Що се чупят тези зегерки не ме питайте. Може би от вибрации. По важното е, че чупенето на този зегер не води до последствия!!! НИКАКВИ. Винаги се чупи в сектора където не лежи в легло и прдължава да си върши работата идеално. Даже и да не ги изкарате от картера тези парчета няма как да бъдат засмукани през филтъра и да счупят нещо друго. А ако се счупи такава кутия и намерите такива парчета в картера, не те са причина за проблема. Просто съвпадение...
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            Ако разглобите тази кутия ще видите, че на този зегер леглото му е около 300 градуса, може и по малко. Останалите 60 градуса зегера виси във въздуха. Тези парчета от зегера са именно от тези хварчящите 60 градуса. Що се чупят тези зегерки не ме питайте. Може би от вибрации. По важното е, че чупенето на този зегер не води до последствия!!! НИКАКВИ. Винаги се чупи в сектора където не лежи в легло и прдължава да си върши работата идеално. Даже и да не ги изкарате от картера тези парчета няма как да бъдат засмукани през филтъра и да счупят нещо друго. А ако се счупи такава кутия и намерите такива парчета в картера, не те са причина за проблема. Просто съвпадение...
                            Имам познати в GEMINNI и вчера ходих там и те казаха че зегерката е от over drive unit.Което според WJ manual,предоставен от Сашо Пунчев,и според моите познати означава че се разглобява само задната част на кутията,където е въпросния(over drive).В Понеделник ще сваля моята кутия ще пробвам това упражнениеи ще пиша дали минава номера

Коментар

Здр.Колега.Аз имах същия проблем,само че течеше отпред на скоростната кутия,ремонта ми излезна доста солен,ако искаш мога да ти дам телефона на майстора,който ми я направи.Човека е работил 25 години в mercedes-benz франкфурт,само авто.скоростни.кутии.Мойта кутия се оправи като,смених семерингите,вътре има няка помпа не и разбирам,турбината и ме заболя главата само за турбината дадох 1400 лв,повече няма да казвам нататък.Кажи от къде си.Майстора живее до Плевен.
                              [I][FONT=Book Antiqua][B]JEEP GRAND CHEROKEE 1999 3.1 TD[/B][/FONT][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X