Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вискосъединител на Cherokee 2,1 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вискосъединител на Cherokee 2,1 TD

Започнах зимна профилактика на чероки-то и установих, че вискосъединителя не отлепва и вентилатора работи непрекъснато. За лятото не е проблем, но през зимата ще загрява бавно. Свалих го, за да огледам ремонтните възможности и не открих такива. Не открих такива сведения и във форума. Даже обратно – коментира се подмяната му на 3-4 години. Замислих се за адаптиране на ел. вентилатор, но на радиатора няма пробка за датчик, т.е. трябва да се пробива, да се монтира другаде или да е с принудително включване. В този ред на мисли искам да попитам някой правил ли е вече това „упражнение”, за да не откривам аз топлата вода. Предварително благодаря!

П.П. Ще сменям и каретата на задния кардан. Имам ли алтернатива или да поръчвам от Скорпион-13?
    ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
    ...0888 766485...

До: Вискосъединител на Cherokee 2,1 TD

за виското колегата nickbochev бе писал:

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
    За Jeep Cherokee XJ 2.1 td.
    Силиконов съединител за перката на радиатора (made in USA) - 148 лв. (от Американ партс)

Само за сравнение - стария:

алтернатива за части на скотпион 13 са "вест ауто" , имат сайт с телефони за контакт и форма за поръчка...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Ако решиш да монтираш ел.вентилатор процедурата е бърза и лесна.Срязваш долния маркуч на две и го съединяваш с тръба на която предварително си заварил гаика с резбата на датчика.Взимаш маса от където ти е удобно която свързваш на едното краче на датчика,а другото краче отива в релето което задейства перката.Плюса ако искаш да работи перката след исзгасване намотора е постоянен,иначе + на контакт през бушон.Задължително по сериозни жици.
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

за каретата по цялата кола : алтернативата е следната от мерцедес спринтер или форд транзит : цената им е около 23-28 лв. (карето с по-високата цена има гресьорка) оригинала с доставката е около 80 долара. карам с каретата вече годинка и нямам ядове никакви ! но въпреки това..свали си карето и отиди с шублер в ръка и си избери правилното ,но това май-беше
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
          Ако решиш да монтираш ел.вентилатор процедурата е бърза и лесна.Срязваш долния маркуч на две и го съединяваш с тръба на която предварително си заварил гаика с резбата на датчика.Взимаш маса от където ти е удобно която свързваш на едното краче на датчика,а другото краче отива в релето което задейства перката.Плюса ако искаш да работи перката след исзгасване намотора е постоянен,иначе + на контакт през бушон.Задължително по сериозни жици.
          Това е най-логичното изпълнение. Засега съм свалил виското, за да не ми охлажда излишно двигателя през зимата. Ще потърся пдходящ по размери вентилатор от някоя морга.
          ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
          ...0888 766485...

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
            за каретата по цялата кола : алтернативата е следната от мерцедес спринтер или форд транзит : цената им е около 23-28 лв. (карето с по-високата цена има гресьорка) оригинала с доставката е около 80 долара. карам с каретата вече годинка и нямам ядове никакви ! но въпреки това..свали си карето и отиди с шублер в ръка и си избери правилното ,но това май-беше
            Благодаря за информацията. Някъде във форума бях чел точно за форд. По принцип карданното каре е стандартен възел и не трябва да е уникално за всяка кола.
            ...0888 766485...

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              за виското колегата nickbochev бе писал:

алтернатива за части на скотпион 13 са "вест ауто" , имат сайт с телефони за контакт и форма за поръчка...
              Благодаря за отговора. Преди да пусна темата за вискосъединителя прерових с търсачката какво е писано във форума. Учудих се в колко много джипове се ползва този тип охлаждате. Не ми е ясно защо е предпочетен пред ел. вентилатор, който работи и след изключване на двигателя. То тогава пък няма циркулация на охлаждащата течност...
              ...0888 766485...

Коментар

Първоначално публикуван от sofftroad Преглед на мнение
                Благодаря за информацията. Някъде във форума бях чел точно за форд. По принцип карданното каре е стандартен възел и не трябва да е уникално за всяка кола.
                то си е уникално но се произвеждат и за други модели просто е унифицирано

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от sofftroad Преглед на мнение
                  Благодаря за отговора. Преди да пусна темата за вискосъединителя прерових с търсачката какво е писано във форума. Учудих се в колко много джипове се ползва този тип охлаждате. Не ми е ясно защо е предпочетен пред ел. вентилатор, който работи и след изключване на двигателя. То тогава пък няма циркулация на охлаждащата течност...
                  имаше един които се пишеше Ачко12 , Та тои на неговото чероки беше сложил от БМВ (кои модел не мога да ти кажа) вискосъединител...и на по ниска цена ...и все още си кара с него

Влади

Коментар

Аз минах по този път със смяната на виското с ел. перка но не е толкова простичко, най големия проблем е с подбора на ел. вентилатора заради оскъдното място, следва избора на термо датчик - мисля че трябваше да изключва на 87-88 градуса. За съжаление това е едно усложнение което не подейства много добре на машинката ми, по трудно сваля градусите(за това подбора на вентилатора трябва да е много добър, демек макс. голям) на една кална разходка релето отказа и за малко да опусна работата и се отказах, сложих си старата перка която предишния собственик я е заварил и се върти постоянно, дали е добре или зле не мога да кажа но проблем със загряването не съм имал! Само не разбрах защо датчика трябва да бъде на долния маркуч а не на горния, все пак нали трябва да се следи точната температура на водата в двигателя а не на радиатора, според мен ще има различни показания на вход и изход на радиатора с няколко градуса?
                    Opel Frontera A 2.4i
                    Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

би трябвало да е на радиатора...там се охлажда водата. а в двигателя тя така или иначе циркулира ... има автомобили с 2 датчика..единия на някаква си температура и върти първия вентилатор, а втория вентилатор се включва при други градуси. Например като на моя "Еклипс"...фабрично..с 2 датчика и два вентилатора

Влади

Коментар

Прав си, но реално на нашите радиатори няма къде другаде да се сложи този датчик, може би наистина поставяйки го на долния маркуч и ползвайки по ниско топлинен датчик ефекта ще е по добър!
                        Opel Frontera A 2.4i
                        Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Ел. вариянт:
                          по-добре е да видите схемата на охлаждане на някое Рено, този мотор е влаган в много модели: Еспас,19,21,25 и т.н.. На моя джип мотора е сменяван с такъв от Р25 и имаше термошалтер на мястото на който съм монтирал втори термометър. Намирасе на същата ал. отливка дето е термодатчика само, че отляво на мотора /гледано отпред/, зад чашката на термостата, долния и край. Не вярвам да е правена друга отливка, най-вероятно е затапена с болт. / на моя термошалтер пише 115 градуса?/
                          Вискомуфа- според мен е по-добрият вариянт.
                          На посочената на снимките муфа от Ник Бочев, има малък проблем, че трябва да се разшири малко отвора, така ми каза той по телефона, ако избереш оригиналната схема обади му се.
                          А и муфата е със срок на доставка, ако не се лъжа 30-45 дни, но за пследното не съм сигурен пък и инфото ми е от преди 6 месеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X