Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стоповете на Liberty

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със стоповете на Liberty

Здравейте, имам проблем със светлините на стоповете на джипа. Свети само горния стоп над багажника, а двата стопа отзад не светят. Крушките са ОК - премерени са. Предпазителят(бушончето) за стоповете също е премерен с мултицет и е читав. Не зная има ли някакви релета и къде са и къде ли по ел. системата може да е проблема. Явно горния стоп е независим от долните... Имате ли някакви идеи или да го карам в Балканстар или някъде при електричар ако препоръчате.

До: Проблем със стоповете на Liberty

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
    Здравейте, имам проблем със светлините на стоповете на джипа. Свети само горния стоп над багажника, а двата стопа отзад не светят. Крушките са ОК - премерени са. Предпазителят(бушончето) за стоповете също е премерен с мултицет и е читав. Не зная има ли някакви релета и къде са и къде ли по ел. системата може да е проблема. Явно горния стоп е независим от долните... Имате ли някакви идеи или да го карам в Балканстар или някъде при електричар ако препоръчате.
    Колега а направи ли тест, някой да натисне спирачката и да се премери с мултицет, идва ли ток до фасонките при натиснат педал. И както изглежда кабел е прекъснат!

Самодиагностика с ключа направи ли си?

http://www.jeep.avtograd.ru/Liberty/index.htm

ето ти и малко инфо
    Последно редактирано от kpaliev; 22-10-09, 15:36.
    VW Touareg R5 2005
    Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
    Ford Everest 2,5 2006
    Крис

Коментар

Виж тия работи не ми хрумнаха за натискането на педала и меренето от фасонката. Ще прегледам и линка с теста, мерси. Прекъснат кабел ми звучи много кофти - трябва да се търси и да се подменя - сложно ми звучи...
      Последно редактирано от medunski; 22-10-09, 16:23.

Коментар

Горния стоп и двата задни се управляват от едно и също място. Проблема трябва да е някъде в задната част на колата. Хрумва ми идея, ако джипа има монтиран теглич, обикновено се монтират допълнително няколко релета отзад за да се разклони ел. инсталацията и към буксата за теглича. Евентуално там може да възникне проблем в мястото на преработката на инсталацията.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

няма теглич

Коментар

Ето една схема на опроводяването за стоп светлините на Jeep Liberty, без инсталиран теглич.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/at...1&d=1256243372
            На схемата пътя на +12V е означен с червено а масата е със синьо.
            От Junction block /блока с бушоните и релетата/, а съответно и от стоп-машинката, +12 V излизат със сигурност, защото същото напрежение отива и за горния стоп сигнал. Кабелът, който излиза трябва да е WHITE/TAN, бял/с още един цвят- TAN. Не съм сигурен как точно се превежда - нещо като почернял, или пък потъмнял. Нека колегите, които са с повече познания по английски да помогнат, ако могат. Та този кабел е един и за трите стопа и се разклонява в задната част на купето. Както беше предложил kpaliev, при натиснат педал на спирачката измери дали идват тези +12V до куплунга на стоповете отзад. За да не светят само двата основни стопа, може причината да е в липсата на напрежението от мястото на разклоняването /съответния куплунг отзад/ до самите стопове. Друга възможност е липсата на маса, защото само тя е обща и за двата стопа но за горния стоп е от различно място. Дано тази схема да те ориентира поне малко при търсенето на проблема. Успех!
            Прикачени файлове

Коментар

Мерси за схемата. Сетих се нещо важно - скоро ми натягаха ръчната спирачка. Не съм сигурен но мисля, че би трябвало да са разглобявали централната конзола между седалките. Възможно ли е при тази манипулация да са откачили някакъв куплонг или да са скъсали кабел???

Коментар

На мен като не ми светеха стоп-светлините, проблема беше в стоп-машинката, дето е някъде под педала, беше заминала и я смених с нова.

Коментар

Да това също е опция, но все пак един от три стопа свети. Чудя се дали наистина е възможно да са прекъснали нещо докато са натягали ръчната (т.е.дали кбелите минават там наблизо).

Коментар

Първоначално публикуван от medunski Преглед на мнение
                    Да това също е опция, но все пак един от три стопа свети. Чудя се дали наистина е възможно да са прекъснали нещо докато са натягали ръчната (т.е.дали кбелите минават там наблизо).
                    силно ме съмнява. Кабелите минават през кухини (колонки, греди и т.н.) На мен преди време ми беше прегорял някакъв куплунг по трасето между машинката и стоповете. Оставих колата на едни алармаджии и след 30 мин беше оправен проблема срещу няколко бири (беше лятото). От схемата на Алекс Маринов се вижда, че масата е обща за светлините отзад, тоест ако липсва маса, няма да работят и другите светлини. От схемата също така се вижда, че след разклонението за средния стоп има един елемент С310, който е най-вероятната причина.

Коментар

Гледам, колегата скоро не е писал в темата. Може вече да си е решил проблема. Дано да сподели и тук какво е направил. Иначе - С310 е куплунг на ел. инсталацията в задния край на купето.

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                        Гледам, колегата скоро не е писал в темата. Може вече да си е решил проблема. Дано да сподели и тук какво е направил. Иначе - С310 е куплунг на ел. инсталацията в задния край на купето.
                        писах просто от опит, зада може ако някой има същия проблем след време да прочете и ха дано си реши проблема. А той наистина не е написал дали го е оправил и как...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X