Обява

Свий
Няма добавени обяви.

понижаващ пиньон и корона XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• понижаващ пиньон и корона XJ

Здравейте колеги! интересува ме следното: струва ли си да се постави такъв понижаващ комплект пиньон и корона на 2,1 ТДИ . Гумите са 235х17х17 , относно лифта на джипа не знам колко инча е ..да кажем 2 и цял куп поножаващи аеродинамиката фактори , ще улекне ли работата на мотора , дали ще пострадат скоростните характеристики на този модел...и най важното.. ако си струва.. то откъде могат да се поръчат и на каква цена ориентировъчно...?
    мерси предварително.
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

До: понижаващ пиньон и корона XJ

Какво искаш да постигнеш?
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

По-изгодно е да смениш мотора, инвестицията не си заслужава.Това са 2 корони 2 пинйона ,комплект лагери и семеринги монтаж настройки. Карай си така да ти е мирна главата.

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
        Какво искаш да постигнеш?
        ))ами.. това че френското "дете" е мислено не за този модел... имам добра динамика ..до 4-та скоростна (3-та 80 при 3000 оборота)...а от там...много бавно се набира до 100...и то главно само на 4-та.. вклщчиш ли 5-та и трябва да е педала в пода за да поддържа 100-те . все пак е 80 коня..а и не се знае колко са все още живи. за лифта не знам колко е , сега е на почти 50 сантиметра от праговете до асфалта. събаряме също много и козирката.. ама.. гъзарията топлела както се казва. преди , със старите гуми си бягаше 120-140 ама тогава бях с 195х65х15 и с клиренса на форд сиера

Влади

Коментар

Аз, дет се вика, не бива да се обаждам, щото нали заблуждавам хората ( ) , но аз на твое място бих направил следното:
          1. Да си измеря компресията. Ако не е добре, можеш да си направиш един не много скъп ремонт
          2. Да видя дали разпр. вал не е износен. Предполагам знаеш, че като не се отварят клапаните като хората, няма как да имаш вътък
          3. Прегледай си дюзите и помпата. Ремонтът също не е скъп
          4. Прегледай си филтрите.
          5. Виж дали нещо не пречи на въздуха да влиза и дали нагнетеният от турбото въздух не издиша отнякъде. По принцип стрелката на турбото трябва да ходи до 10 на пълна газ
          6. Смени си маслото в скоростната кутия с пълна синтетика (глезотия е, но теоретично би допринесло за по-малко съпротивление на трансмисията)
          След тия процедури, трябва да можеш да правиш 130-140 с тия гуми. Аз в момента съм с 31х10.5х15, което е доста по-широка и по-висока гума от (с близо 7% повече). А аз правя около 130-135 с моя джип, който е със същия двигател и почти заминала помпа (пуши бяло и работи на прекъсвания сутрин)

Ако все пак не ти увира главата, можеш да си смениш короните+пиньоните от 4.10 (каквито са твоите) на 4.56. Има ги на www.rightgear.com. Аз оттам си купих точно 4.56 за Dana30+Dana35, за моя Wrangler. Не забравяй, на теб ти трябва 1 комплект за Dana 35 и един комплект за Chrysler 8.25"

Коментар

...Dana 35 и един комплект за Chrysler 8.25"
            Трябва му за Dana 30 и Chrysler 8.25!
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
              Трябва му за Dana 30 и Chrysler 8.25!
              Уф, вярно, бях се ядосал тогава и съм го объркал

Коментар

Колеги аз съм карал след Владим(Icr) тои пуши като стар икарус и съм му казвал че има непрвилно изгаряне АМА ТОИ НЕ СЛУША ако свали главата и си поеграе със дюзите и ГНП-то и си припасне клапаните и си погледне разпредилителния вал може и да тръгне мъртреца му

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                  Колеги аз съм карал след Владим(Icr) тои пуши като стар икарус и съм му казвал че има непрвилно изгаряне АМА ТОИ НЕ СЛУША ако свали главата и си поеграе със дюзите и ГНП-то и си припасне клапаните и си погледне разпредилителния вал може и да тръгне мъртреца му
                  Мите,лека поправка не се казва като стар икарус,а като чипровска печка.
                  Поздрави!
                  [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                    Мите,лека поправка не се казва като стар икарус,а като чипровска печка.
                    Поздрави!
                    Не Боре то няма сравнение .Ти лятото да си виждал да пада черна мъгла в Бургас

Коментар

Еми това обяснява нещата
                      При това положение 4.56 пиньони+корони едва или ще ти помогнат много

Коментар

Не Боре то няма сравнение .Ти лятото да си виждал да пада черна мъгла в Бургас
                        ЛЕЛЕ.....
                        ...тои си върви... че къди...къди.. ама.... баш м'гла....???

...и защо да се сваля главата па сега...??? дюзите че могат да се запекат..могат.. и се оправят...без проблем...клапаните тогава си иска вече сваляне на главата...Хубуу де...какви трябва да са степените на сгъстяване...? и какъв ще е разхода на гориво тогава...?
                        па ще си лапа 10 смесено и пак ще си върви със 100 км/час...
                        я ми кажете вие с дизелаците тогава...колко много ви припушва на празен ход и при сритване...? какъв е смесения разход на гориво при 100 ?
                        все пак джипа си върви...и си гори 10-ка смесено... и при това че съм с постоянно включен дисконектор...а това все пак си задвижва и предния мост с кардана..., заедно с козирката... вземето го това в предвид...дайте клипови как ви припушват печките при сритване , за да мога да сравня... плс...
                        и между другото....къди си в рамките на нормалното...когато ГЪН видя джипа че къдеше силно , действително си имах проблем с джипа.....аз го отстраних.. така че...доста добре го оляхте с черна боичка...но...въпреки това мерси за откровението.
                        Последно редактирано от lcr; 20-10-09, 20:21.

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                          ... . Гумите са 235х17х17 ...
                          !

Иначе - като ти гледам ентусиазма - време ти е за по-сериозна машина. Недей го мъчи вече!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                            !

Иначе - като ти гледам ентусиазма - време ти е за по-сериозна машина. Недей го мъчи вече!
                            ...AAAA ще се ходи до Германия за сърдечен донор , но този път поне 4 литра сърце

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                              ...AAAA ще се ходи до Германия за сърдечен донор , но този път поне 4 литра сърце
                              Е най-накрая дошъл ти е.Поне да е изстински расов Американец.
                              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X