Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Студ

Сподели после какви кинти ти излезе ремонта, че аз се чудех дали да не си го правя сам, но май няма да имам такова време.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Джипа е готов и даже вече е взет от собственика сега тои трябра да каже дали е доволен а ето и мало снимки на новите клапи и на черокито
      Прикачени файлове

Коментар

Колко излезе цялото удоволствие, ако не е тайна

Коментар

Снощи говорих със Петко и цялото убоволствие е 300лв. за работа 100-120 за фрион+масло+оцветител там нещо се вакумирало и аме нямам идея какво се прави освен това на всяка нова клапа която се прави от него по 40-50лв като новата клапа е от нераждавеика и нещата се правят от стругар и от фрезист та те взимат тези пари за клапата .Значи 300 лв за работа и от там вече е какво то излезе доколкото ми каза за този гранд е излязло всичко със работата 420 лв. защото не е слагал ново масло в климатика а само фрион и оцветител и е правил само две клапиАма най-добре му се обади защото така е като развален телефон и тои ще ти обясни то точно за какво иде реч

Коментар

Преди време писах това...ако го бяхте прочели, може би щяхте да спестите около 200 лв, но изборът си е ваш.

Собственик съм на Джип Гранд Чероки 1999г. 4.0L. При закупуването му през м.май т.г. не обърнах внимание, че при включено парно, от лявата част на въздуховодите духа студен въздух, а от дясната - топъл.
            Тъй като съм далече от цивилизацията /Хасково/, реших да поразпитам някои колеги от форума. Мнението на повечето беше свързано с посещение на сервиз в София. В крайна сметка, реших проблема на местно ниво, чрез стандартното за нашите условия и възможности побългаряване.
            Местни майстори на климатици се заеха с проблема, като предварително ме уведомиха, че ремонтните дейности ще отнемат около 7-8 часа и... 200лв.
            След един неуспешен опит /тотално разглобяване на таблото/, се наложи и повторно. Според майсторите, някаква пластмасова част, която управлява въздуховодите, се била счупила. Това била традиционна "болка" на модела от 1999г. За радост, сега парното работи подобаващо, но техниците се зарекоха да не се занимават повече с подобен проблем. Добре е, че няма скърцане на таблото след сглобката.

Коментар

Тия двете клапи специално се сменят и без да се маха таблото. И става ама дооста по-бързо. Тия 500 кинта ремонт и 3 дена в бокса са тотално безмислени.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                Тия двете клапи специално се сменят и без да се маха таблото. И става ама дооста по-бързо. Тия 500 кинта ремонт и 3 дена в бокса са тотално безмислени.
                Направи си го без да сваляш таблото ама и снимаи за да видим как е станало че ми е много интересно защото аз ходих няколко пъти при Петко и видях за какво иди реч .Та да те видим ти как ще ги смениш

Коментар

Няма какво да снимам, те хората са го снимали вече.

http://www.jeepsunlimited.com/forums...d.php?t=483537

Коментар

Евала колега , не съм вярвал че мже да стане без демонтаж на таблото.

Коментар

Не е много технически издържано - изкъртено и залепено с тиксо.
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Обясни на всички, които гледат снимките как от двузонов климатик по този начин става еднозонов?
                        Така изработено не бих платил 20 000 лв. за такъв автомобил.
                        Последно редактирано от kinex; 30-10-09, 08:04. Причина: неподходящ език

Коментар

Ееее колега,аз наистина не бих причинил това на джипа си.Това се казва каруцарска работа на стиснат американец.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                            Ееее колега,аз наистина не бих причинил това на джипа си.Това се казва каруцарска работа на стиснат американец.

Според мен този метод за ремонт е за предпочитане пред тотално разглобяване на таблото. Рисковете са твърди високи - като опасността от скърцане и тропане е най-малкия проблем.
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                              Според мен този метод за ремонт е за предпочитане пред тотално разглобяване на таблото. Рисковете са твърди високи - като опасността от скърцане и тропане е най-малкия проблем.

Съгласен съм че може да се появи скърцане след тази процедура,но ако майстора знае какво прави мисля че и това няма да го има.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Ако се внимава да не се разместят плюшчетата при сглобяването на таблото, скърцане няма да има.

Още една идея по темата студ.
                                Ако спре да работи вентилатора, не бързайте да го разглобявате.
                                При мен беше нагоряла клемата на управляващия блок на вентилатора.
                                Блока се намира под жапката. Достъп има. Нищо друго не се разглобява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X