Обява

Свий
Няма добавени обяви.

wj 3.1 скорости.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• wj 3.1 скорости.

Моля за помощ колегите които карат такова cherokee.Днес пробвах едно и забелязах да работи странно,поне за мен .При ускорение седи дълго на втора и минава на трета на около 3000 оборота на около 80-90км.На мен не ми се струва нормално.Моля за съвет и коментар как и на какви обороти сменя скоростите този мотор и дали е нормално това.Искам да купя колата но това ме притеснява,а тя разбира се и доста евтина,но пусти мераци....Благодаря!
    grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

До: wj 3.1 скорости.

Първоначално публикуван от robi Преглед на мнение
    Моля за помощ колегите които карат такова cherokee.Днес пробвах едно и забелязах да работи странно,поне за мен .При ускорение седи дълго на втора и минава на трета на около 3000 оборота на около 80-90км.На мен не ми се струва нормално.Моля за съвет и коментар как и на какви обороти сменя скоростите този мотор и дали е нормално това.Искам да купя колата но това ме притеснява,а тя разбира се и доста евтина,но пусти мераци....Благодаря!
    Кое не нормално виждате?
    4 скоростен автомат - дълги скорости ...

Коментар

Зависи колко и как държиш педала натиснат на газта.Опитай да отпуснеш леко педала преди да достигнеш 80км,примерно на 50-60км и виж тогава дали ще превключи.
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
        Зависи колко и как държиш педала натиснат на газта.Опитай да отпуснеш леко педала преди да достигнеш 80км,примерно на 50-60км и виж тогава дали ще превключи.
        +1
        Точно това е ключа за бараката.С педала можеш да го накараш да превключва на 1000 оборота а може и в червения сектор.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
          +1
          Точно това е ключа за бараката.С педала можеш да го накараш да превключва на 1000 оборота а може и в червения сектор.
          Ако всичко е ОК по скоростите.
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
            Ако всичко е ОК по скоростите.
            Е да де.Ако има проблем ще влезе в сервизен режим и тогава остава на една предавка само,ама на колегата си му превключва(доколкото разбрах де) на по високи обороти.

Колега Robi почети малко из форума за тия мотори и тогава скачай че после става страшно...

Off:И се научете моля ви се че Cherokee и Grand Cherokee са съвсем различни автомобили.Аз нямам претенции че много разбирам ама преди да си купя моя знаех Чероки ли искам или Гранд Чероки.А като го избирах в автокъщата и чух че ми продават Чероки направо ми прилоша.
            Последно редактирано от Radosl81; 17-10-09, 21:43.

Коментар

Благодаря.Явно не знам как да го карам ,ще опитам по вашия модел във вторник имам нова среща със собственика в мото пфое(работя там) ako e ок. го взимам.....dreams....И пак БЛАГОДАРЯ!!!Ако някои се сеща за нещо което мога да проверя ....ще съм благодарен.(освен главите разбирасе)

Коментар

Благодаря.Явно не знам как да го карам ,ще опитам по вашия модел във вторник имам нова среща със собственика в мото пфое(работя там) ako e ок. го взимам.....dreams....И пак БЛАГОДАРЯ!!!Ако някои се сеща за нещо което мога да проверя ....ще съм благодарен.(освен главите разбирасе)
                Колега,ако не си много наясно с тези машини(а от това което пишеш става ясно че не си)не го взимай просто така че изглежда добре отвън,особено като пишеш че е евтин.....До вторник има доста време,виж попрочети из форума,има стотици теми за този мотор точно,после да не съжаляваш.
                Последно редактирано от Radosl81; 17-10-09, 22:25.

Коментар

Ровя из форума от 3-4 месеца и знам за репутацията на дизеловите G.Cherokee,и особенно на 3.1 ,но това което ме притеснява са скоростите.При тях ремонтите са от 2000хил. нагоре.С мотора бих се справил.все пак работя в сервиз..... днес ще гледам и едно 4.0....ще видим какво щте излезе.

Коментар

Ако няма голяма разлика в цената и състоянието, разбира се, вземай 4.0...този Джип трябва да е бензинов.

Коментар

и гледай да е с quadra drive ...

Коментар

Гледах 4.0 литровя...не става .240 000км,кофти туннино,трудно пали,свети CHECK ENGINE(вероятно заради газта),а му търсят 15000лв.

Коментар

Този номер ми го направи един автоматик на Фолксваген Шаран - превключваше на 3500-4000 оборота. Оказа се ниско ниво на маслото, теч от едно уплътнение! След оправяне на теча и доливане на масло проблема изчезна! Провете нивото!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

но това което ме притеснява са скоростите.При тях ремонтите са от 2000хил. нагоре.
                            Че са скъпи, скъпи са, ама чак пък 2 000 000 лева (2 милиона лева) не са

Както и да е, имай предвид обаче, че само с каране не можеш да разбереш какво е състоянието на автоматичната трансмисия. Когато купувах моя Жип в края на миналата година, проверявах всичко (въпреки че го купих от близък приятел, който го беше карал цяло лято), ходих дори в сервиз за автоматици. Там приемчика и един техник го покараха, провериха маслото за цвят и миризма, дори на нещо като микроскоп го гледах (маслото трябва да е съвършено бистро, червено и да не мирише на изгоряло), и отсякоха, че автомата работи перфектно - превключва меко, точно когато трябва и т.н.

След около 2 месеца обаче се наканих да сменя всички чорби в БалкОн Стар и когато свалиха картера на скоростите, вътре имаше разни излишни детайли, а и по дъното на картера имаше метални стружки и утайката беше с цвят металик

Тогава смениха маслото, затвориха кутията и ми казаха - карай, нищо и няма, неква счупена федерка или зегерка, кой знае от кога е така, нищо и няма.

Аз обаче все пак реших да направя основен ремонт на автоматика и ми излезе около 2400 лева - това включва ремонтен комплект фрикциони и некви уплътнители (680 лева), лентови спирачки, въпросните федерки (имаше още три счупени, просто не бяха паднали в картера), едни бронзови втулки на барабаните на фрикционите, ново масло и нов филтър и т.н. Труда струваше 800 лева.

Това е от мен. Нема да се пуашиш

П.П. А по отношение на превключването - при мен при спокойно каране превключва възходящо при около 1700-1800 оборота, при по-агресивно каране при максимум 2500, но ако го сритам яко, кикдауна връща две предавки и на моменти се развърта до 3200, че и повече. Но само за момент.
                            Последно редактирано от Carburettor; 18-10-09, 14:39.
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Мерси колеи.Caburettor ,ще го покарам по внимателно във вторник.Благодаря за информацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X