Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 4х4 Jeep Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с 4х4 Jeep Cherokee

Здравейте на всички,
    ако можете да ми помогнете, имам проблем с пускането на (4x4) jeep cherokee 89 2.1 тди
    Когато дръпна ръчката да пусна двойното нищо не става.
    Някой ако може да ми обясни от какво е?
    Свалях вакум помпата но нищо и няма
    Последно редактирано от kinex; 05-10-09, 20:56. Причина: инсталирайте си кирилица и обърнете повече внимание на правописа

До: Проблем с 4х4 Jeep Cherokee

Възможно е проблема да е във вакумния дисконектор или пукната тръбичка на вакума. Има един кран на раздатката където влизат 4 тръбички и управляват дисконектора, 2-идват от вакум помпата и 2- отиват към дисконектора.
    Другия вариант за решение на проблема е този:
    Прикачени файлове

Коментар

Колега и аз имах същия проблем. Уж всичко изглеждаше добре, ама пак не работеше. Повечето съвети бяха- замени вакуума с нещо механично или го застопори. Повярвай ми, ако проблемът дойде от вакуумната система- замени я с механична, като тази отгоре на снимката. Вакуумът като цена е неприемлив- 300 лв за нов май. На старо даваш 150 в най- добрия случай и пак нямаш никаква идея дали работи. Другият вариант е цяла полуоска. Един колега ми предлагаше една чисто нова. Ако имаш интерес ще ти пратя акаунта му. Но първо се увери, че е от вакуума. Защото преди него има раздатки, диф и всякакви възможни проблеми. Нека погледне добър майстор, за да се разбере какво точно има.
      Успех!
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

днес мисля да вдигна джипката и да пуска двоиното да вида дали се варти предния кардан . а каква е цената на механичното пускане мерси предварително

Коментар

Специално този струва 400 лв (май) (ако ми позволят ще кажа къде). Но този е патентован и си е оригиналдъ. Ти ако имаш мерак можеш да си го измайсториш за не повече от 50 лв (пак- ако искаш ще кажа как и естествено другите колеги ще ме допълват или поправят ако им се стори нужно). Можеш да се замислиш и за застопоряване на вилката на вакуумния съединител- ще ти струва....1 болт и 2 гайки.
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Добре обесни ми доло горе как става варианта за 50 лв че криза има да знам от каде да почна.
            Последно редактирано от CarTest™; 07-10-09, 21:45.

Коментар

намира се жило (казаха ми, че става от Голф 2 жилото за предния капак). Намират се 2 пружини... Това е малко по- сложен вариант. За мен по- добър е вариант с 1 пружина. Ако имаш скайп- ще ти пратя схемата със снимки стъпка по стъпка. НО! Пак казвам- увери се, че е от вакуумния разединител. Ако схемите, които предлагам ти харесват- кажи да продължа (просто сега не съм сигурен, но имам всичко записано на хартия и мога да проверя и да ти кажа). Не е сложно, но трябва да имаш елементарна представа за принципа на заключване на муфата и да си представяш работите как стават. Ще ти е нужна и бормашина. Успех. Питай- винаги съм на разположение, както и другите колеги.
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Добре значи скаипа ми е dalgi_a намери ме да ми пратиш снимките да видим дали ще мога да скалапя нешто. ?

Коментар

Пич,я си провери първо тръбичките,наистина,най добре е да си наведеш главата над лявата част на двигателя и някой да ръчне лоста,ако не чуваш цък,значи не ти стига въздуг до полуоската,ако чуваш със,търсиш от къде изпуска.
                  TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                  Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                  Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                  Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

колега дате питм когато дръпнеш лоста за двоиното светва ли ти лампа парт таим на таблото ако не тогава трябва да провериш да ли някъде не се губи вакума

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                      намира се жило (казаха ми, че става от Голф 2 жилото за предния капак). Намират се 2 пружини... Това е малко по- сложен вариант. За мен по- добър е вариант с 1 пружина. Ако имаш скайп- ще ти пратя схемата със снимки стъпка по стъпка. НО! Пак казвам- увери се, че е от вакуумния разединител. Ако схемите, които предлагам ти харесват- кажи да продължа (просто сега не съм сигурен, но имам всичко записано на хартия и мога да проверя и да ти кажа). Не е сложно, но трябва да имаш елементарна представа за принципа на заключване на муфата и да си представяш работите как стават. Ще ти е нужна и бормашина. Успех. Питай- винаги съм на разположение, както и другите колеги.
                      http://www.jeepforum.com/forum/f12/h...ite-up-595515/
                      Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

Първоначално публикуван от Съби Преглед на мнение
                        Може ли някой да каже какво е compression union? Предположих, че е вентил, но... Има ли ги тези материали в България? Специално жилото. Предполагам, че вентилът се намира. Абе общо взето- има ли някой, който е готов да го изработи това нещо за един XJ в нужда?
                        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

еи.. ама не се наиграхте стига с тези механични задвижвания аз имах същият проблем като вас. пробвах какво ли не, къде ли не съм си пръскал парите за да си оправя **баните вакууми ! а те (инж'нерите) са постъпили ама много умно.. просто са го премахнали този дисконектор и са сменили полуоската на една ЦЯЛА ! затова.. не му мислете да си играйте да въстановявате или преправяте диско-системата , просто си заключете муфата с една шпилка м10, 3 гайки и 2 шайби и имате ВИНАГИ работещо двойно предаване . след като го заключите с мръсна газ към полето в калта
                          поздрави "cherokee KOMANDO"
                          който не знае как . мога да му обясня и за 30 минути да си реши проблема ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ !.
                          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                          Honda Shadow VLX 600 - 1999
                          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                          Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                            еи.. ама не се наиграхте стига с тези механични задвижвания аз имах същият проблем като вас. пробвах какво ли не, къде ли не съм си пръскал парите за да си оправя **баните вакууми ! а те (инж'нерите) са постъпили ама много умно.. просто са го премахнали този дисконектор и са сменили полуоската на една ЦЯЛА ! затова.. не му мислете да си играйте да въстановявате или преправяте диско-системата , просто си заключете муфата с една шпилка м10, 3 гайки и 2 шайби и имате ВИНАГИ работещо двойно предаване . след като го заключите с мръсна газ към полето в калта
                            поздрави "cherokee KOMANDO"
                            който не знае как . мога да му обясня и за 30 минути да си реши проблема ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ !.
                            Влади, знаеш, че при нас е така, но просто е неприятно. Вибрира и т.н. Просто не ни харесва постоянно зацепено. На мен лично не ми бърка в мозъка, ама...
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                              Влади, знаеш, че при нас е така, но просто е неприятно. Вибрира и т.н. Просто не ни харесва постоянно зацепено. На мен лично не ми бърка в мозъка, ама...
                              Вибрации ли..? какви вибрации ? от края на 80-те и началото на 90-те от "ДЖИП" са се отказали от този дисконектор защото са сметнали тази техническа иновация за ненадеждна и ненужна, т.е. са я премахнали от дифовете и са сменили дясната полуоска на цяла такава има си и минуси разбира се - търкаля се целия планетарно сателитен механизъм на диференцияла , върти се също така и кардана заедно с водимото зъбно колело и веригата за раздатката. като цяло по слабия двигател го усеща всичкото това и става повярвай ми незначително..почти неусетно по ЛАКОМ и МУДЕН , за сметка на вече вярното и винаги работещо при твое желание 4х4 .дали съм доволен...? разбира се не се притеснявам от рода "ами сега дали ще се включи..дали няма да м изключи и други такива"
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X