Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гори ми бушона за подгряващите свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гори ми бушона за подгряващите свещи

Та днес сутринта се опитвам да запаля и нъцки.
    Гледам че 50А бушон направо се е стопил. Сложих друг и пак се стопи. Дали някоя от свещите не е заминала? Гледам че има и втори подобен бушон. Някой знае ли той за какво е?
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Гори ми бушона за подгряващите свещи

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
    Та днес сутринта се опитвам да запаля и нъцки.
    Гледам че 50А бушон направо се е стопил. Сложих друг и пак се стопи. Дали някоя от свещите не е заминала? Гледам че има и втори подобен бушон. Някой знае ли той за какво е?
    Купи 2 нови. Ако и втория изгори, провери за окъсила свещ, или окъсяване някъде по инсталацията на подгревните свещи. Може и да премериш тока, който дърпат.

Може просто бушона да е дефектирал и да му е дошло времето.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...Може и да премериш тока, който дърпат...
      Щом гори 50А предпазител, недей да мериш тока. Шансът да си изгориш мултицета е доста голям. Друг е въпросът ако имаш амперклещи за постоянен ток...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Друг е въпросът ако имаш амперклещи за постоянен ток...
        Уф! Това пропуснах да спомена.

Понеже едни ми отлежават винаги в джипката, та съм ги приел за даденост, а те не са.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гори и новия. Ще видя дали някоя свещ не е заминала. А втория бушон за какво е ?

Коментар

Откачи захранващия кабел на свещите. С отделен, кабел - поне 2,5 мм2
            и през предпазител 50А, от + на акумулатора захрани всичките свещи.
            1.Ако предпазителя изгори, то късото е в някоя от свещите. Разкачваш ги всичките и ги захранваш една по една. Тази която изгори предпазителя е окъсила.
            2.Ако предпазителя не изгори, проблема може да е в захранващия кабел или релето.
            Успех.
            Любомир Бончев 0889216605
            Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Би трябвало да записва грешка. Ходи да я видят ако не си много в час с токовете. Мен лично съветите на колегите ме карат да закупя още оборудване, което не мога да ползвам .

А относно въпроса на колегата Математик за какво е другият бушон - има service manual в систематизираната информация - там пише (не се правя на интересен - не знам наизуст, а не ми се рови сега)
              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 28-09-09, 15:35.

Коментар

Неще да запали, чудя се как да я завлеча до сервиза?
                Дали може да се дърпа това чудо или след като е автоматик няма да стане?

Коментар

Гори и новия. Ще видя дали някоя свещ не е заминала. А втория бушон за какво е ?
                  Двата бушона са за различни свещи - през единия минава тока за 2 свещи, а през другия за останалите 3.

Това че не пали обаче май не е добре. Аз нямам една здрава свещ, а проблемите с паленето миналата зима бяха при температури под 0
                  GRAND CHEROKEE 4.7
                  Добромир Добрев
                  O898633718

Коментар

Неще да запали, чудя се как да я завлеча до сервиза?
                    Щом не ще да запали, проблема изобщо не е в подгряващите свещи. Common Rail двигателите си палят и без свещи дори и при минусови температури, камо ли сега. Старата ми Алфа 166 (5 цилиндъра) палеше като кибрит и при -7 градуса с четири изгорели свещи.

Търси проблема другаде, не е в свещите.

П.П. Дано не ти е изгорял компа, че при тоя мотор той е като главите при VM
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Какви са признаците за изгорял комп. Аз предните дни също имах проблем с паленето, като вчера след малко повече въртяне си запали. Днес обаче след малко по-дълъг престой си отказа тотално да запали.

Коментар

Сега прегледах грешките в компа. Има записана следната грешка.

P0340 - Camshaft Position Sensor A Circuit (Bank 1 or Single Sensor)

A rationality error has been detected for loss of camshaft position sensor (no fuel sync). WJ 1999 &' 2000: Check the camshaft target wheel (located on the right side camshaft sprocket) for damage or excessive runout. The runout is very critical for proper camshaft signal input to the JTEC. The lateral runout on the target wheel should not exceed 0.012 inch.

Коментар

За 1,3,5 цилиндър - бушон 6 (50А).
                          За 2 и 4 цилиндър - бушон 11 (50А).
                          Като разбира се има две релета.
                          За да гори бушона най - вероятно ти е окъсила свещ. Замери си ги, елементарно е.

От свещи при +25 градуса едва ли е проблема да не пали.

Изгорял комп трудно се определя. Ако не пали по скоро е въздух в системата, дюза, датчик на кол. вал и т.н.

Докато съм писал си ме изпреварил - датчик на раз. вал.
                          Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

A rationality error has been detected for loss of camshaft position sensor (no fuel sync). WJ 1999 &' 2000: Check the camshaft target wheel (located on the right side camshaft sprocket) for damage or excessive runout. The runout is very critical for proper camshaft signal input to the JTEC. The lateral runout on the target wheel should not exceed 0.012 inch.
                            Тази грешка по сервизното ръководство на WJ 2,7 CRD означава следното

P0340:
                            CMPSignal Frequency Too High
                            IAT Failure
                            IAT Dynamically Implausible
                            CMP Signal Static Defect

Все се върти около датчика за положение на разпределителния вал
                            GRAND CHEROKEE 4.7
                            Добромир Добрев
                            O898633718

Коментар

ахам, и аз го имах на БМВ-то. Заминал ти е датчика на коляновия вал - затова не пали ... без него компа не знае положението на вала и как да впръсква гориво - варианта е НОВ, на бмв-то беше 90 лева от Дарукар - бош - това само като отправна точка за цената.

едит: прочетох през ред - при теб е на разпределитения вал, при мен беше на коляновия.
                              При мен колата си палеше с изключен датчик на разпр. вал!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X