Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростната кутия на WJ 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със скоростната кутия на WJ 3.1

Аз да питам по темата, а и общо, как се чистят грешките, на комп или след отстраняване на проблема има авторесет някакъв
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Аз да питам по темата, а и общо, как се чистят грешките, на комп или след отстраняване на проблема има авторесет някакъв
      Има и двата типа грешки. На въздушните възглавници например няма авторесет и трябва да се изчистят със специална процедура
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        Ремонтират, защо да не ремонтират?
        Както електрически, така и маханични и хидравлични проблеми.

Към колегата BUS - в БС не ти ли предложиха решение. Все пак те знаят точно какъв е проблема, а ти си платил за диагностиката. Ако е някой клапан ще ти я оправят за половин час и ще си платиш само клапана.

Иначе е нормално при някакъв проблем да влезе в авариен режим кутията, и да остане на една скорост - най-вероятно на втора. А определени грешки в кутията могат да вкарат и мотора в авариен режим, тъй-като те са неразделни що се отнася до електронните им блокове.
        Възможно е - бяха ми казали, че не го правят. Говорим за механични ремонти. Не знам за смяна на датчици, клапани и пр.

Коментар

Утре сутрин съм при чичо доктор, който според описанието на проблема се съвмнява за някакви соленоиди, което било често срещано явление при тези ГЧ-та.
          (Мисля че бях видял такава тема тук из форума ама не мога да я открия)
          Ще ви държа в... движение

Коментар

От майстор на майстор, кой от кой по-добър се озовах в балканстар
            Този път взеха проблема ми присърце, направиха наново диагностика на скоростната кутия и видяха че грешките са 2.
            Според тях става дума за някакви датчици (външен и вътрешен). Като смениха външния едната грешка се махна (91 лева), но другия го нямаха наличен в момента, с поръчка до 2 седмици щяли да го имат и да ми се обядят да го сменят и него(~250 лева).
            Най вероятно колегата veselin_stef говори за същото нещо, но е късно да му звънкам, тъй като им капарирах датчика.
            Все пак ако има желание нека каже къде е сервиза та да си го знам за следващия път.
            След седмица-две пак ще ви пиша за моята драма

Коментар

Първоначално публикуван от bus Преглед на мнение
              От майстор на майстор, кой от кой по-добър се озовах в балканстар
              Този път взеха проблема ми присърце, направиха наново диагностика на скоростната кутия и видяха че грешките са 2.
              Според тях става дума за някакви датчици (външен и вътрешен). Като смениха външния едната грешка се махна (91 лева), но другия го нямаха наличен в момента, с поръчка до 2 седмици щяли да го имат и да ми се обядят да го сменят и него(~250 лева).
              Най вероятно колегата veselin_stef говори за същото нещо, но е късно да му звънкам, тъй като им капарирах датчика.
              Все пак ако има желание нека каже къде е сервиза та да си го знам за следващия път.
              След седмица-две пак ще ви пиша за моята драма
              какво ти смениха? Соленоид ли, че днеска като я палих без правя номера с ключа само ми изписа една грешка - P0748 - нещо за соленоида, и без това трябва да сменям масла и филтри на кутията ще взема и този соленоид.

Коментар

Драмата приключи, от БС ми звъннаха да кажат че е пристигнала частта, съответно закарах им го и я монтираха.
                Решението ми излезе 550 лева за двата датчика + работа.
                Лек път на всички взели участие

Коментар

Първоначално публикуван от bus Преглед на мнение
                  Драмата приключи, от БС ми звъннаха да кажат че е пристигнала частта, съответно закарах им го и я монтираха.
                  Решението ми излезе 550 лева за двата датчика + работа.
                  Лек път на всички взели участие
                  не отговори на въпроса ми - какво ти смениха?
                  Соленоид ли?

Коментар

Да, соленоидите, взех си старите... мисля да се снимам с тях

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X