Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип тунинг на Cherokee 2.5 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чип тунинг на Cherokee 2.5 TD

Идеята ми е накрая да го докарам максимално близо до това на снимката + шнорхел..!!! Убавец ненагледен..!!!
    Прикачени файлове

Коментар

точно тези предна и задна броня са ми любимите и на мен , доста тежки и скъпи също така А пък до по-горното ти мнение мога да изкоментирам следното - как би могъл да имаш претенции за счупено турбо , когато не знаеш в какво състояние го подлагаш на тунинг Единствено в случай , че е чисто ново тогава ще е коректно да обвиниш някого , а пък за счупвания мисля , че годините минаха (пък камо ли за семейни хора , нали ). Какво искам да ти кажа с всичко това - за да стигнеш до чипосването подсигури всичко , което се подлага на увеличено натоварване , отпуши колкото позволява цялата система , използвай синтетично масло и въобще вдигни подръжката на 120% , както и за твоят мотор използването се е увеличило с толкова
      rides:
      :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
      :arrow:2005 Yamaha YZ250
      :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
      The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
        Идеята ми е накрая да го докарам максимално близо до това на снимката + шнорхел..!!! Убавец ненагледен..!!!
        Правих такава броня преди време ,наистина много му отива
        Виж ТУК
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от CJ_7; 25-09-09, 08:15.
        ------------------------------------
        тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
          точно тези предна и задна броня са ми любимите и на мен , доста тежки и скъпи също така А пък до по-горното ти мнение мога да изкоментирам следното - как би могъл да имаш претенции за счупено турбо , когато не знаеш в какво състояние го подлагаш на тунинг Единствено в случай , че е чисто ново тогава ще е коректно да обвиниш някого , а пък за счупвания мисля , че годините минаха (пък камо ли за семейни хора , нали ). Какво искам да ти кажа с всичко това - за да стигнеш до чипосването подсигури всичко , което се подлага на увеличено натоварване , отпуши колкото позволява цялата система , използвай синтетично масло и въобще вдигни подръжката на 120% , както и за твоят мотор използването се е увеличило с толкова
          Мога да имам претенции, ако вляза в бокса за подобни повреди след 0-1000 км. пробег от "чипосването"! Когато докараха джипа от Италия преди 6 месеца, мина на основен преглед при "чичо доктор" и той каза, че двигателя, турбината, скорости, и деференциали са в перфектно състояние. За ездата от последните три месеца, колата си го потвърди (нямам и един процент отклонение от заводските показатели като подържане на макс. скорост, разход на гориво и т.н.)! Единственото което е правено по колата е смяна на веригата на раздатката (беше заминала и предния мост не зацепваше) и задъжителните подмени на масло (двигател, диф. и раздатка), ремъци, филтри, и разбира се нови гуми. И за да ви дам повод за завист всичко ми стъпи на 5600 лв вкл. закупуването на джипа! Така, че ако се появят проблеми непосредствено след чип тунинга, то те ще се дължат на некомпетентноста или некоректноста на "майстора"! Не съм от хората които се пазарят, защото уважавам труда и уменията на околните и искренно вярвам, че всеки трябва да получава достойно и реално заплащане за работата си (както и аз в моята работа)! Но за сметка на това питам по три пъти дали някой с когото имам вземане-даване знае какво върши и ако отговора е "Да", мога да имам претенции, колкото сметна за необходимо...

Свършил си страхотна работа! Заинтересуван съм! Имаш ли идея, каква е общата маса на предната и задната броня, заедно със стойката на за резервната гума и каква е цената им? И още един въпрос! Ако идват прекалено тежки за скромния ми двигател, могат ли да се изработят от дуралуминий..?!
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-09-09, 10:54.

Коментар

Е Марто ставаш нагъл чак пък на снимката .ДОБРЕ ДОШЪЛ.Марто е наш човек някой ако иска може да му пусне поне личните.
            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Евгени turboto Преглед на мнение
              Е Марто ставаш нагъл чак пък на снимката .ДОБРЕ ДОШЪЛ.Марто е наш човек някой ако иска може да му пусне поне личните.
              Що да съм нагъл бе Евгени..?!! Искаш да ми кажеш, че ако вкарам дзверо в гаража ти, няма да го докараме същия ли...?!! Само да съм жив и здрав да искарам достатъчно парички...!! Ти видя, че съм серьозен! Дойдох на едно излетче и половина с твойта банда, хареса ми и си купих джип! Вярвай ми, че ще го наточа, че чак ще звънка... Иначе за тези които следят темата, правилния чип и правилния човек който да го сложи са намерени! Очаквайте или много да се хваля до 2-3 седмици или рязко да започна да търся резервни части....Хахахахахахах

Коментар

Мога да имам претенции, ако вляза в бокса...
                Да си чул че при чип-тунинг отпада гаранцията на нови автомобили?
                И вземи прочети малко как се кара такава машина, че и без чип скоро си в бокса.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Да си чул че при чип-тунинг отпада гаранцията на нови автомобили?
                  И вземи прочети малко как се кара такава машина, че и без чип скоро си в бокса.
                  Возилото е било ново през 97-ма година! Макар, че е марка Jeep мисля, че гаранцията му е изтекла отдавна... Не знам какво точно имаш предвид с това, да прочета как се кара такава машина..?!! Ако е до техниката на шьофиране (off road), нямам претенциите да карам на Париж-Дакар или Кемъл Трофи, но все пак 3 годишния ми опит със ЗИЛ-131 и УАЗ от армията смятам, че ще е от полза! Ако имаш предвид подръжката - смятам да се науча (да си платя гяволъка)! Нали е затова този сайт и форум - хора с обща краста да споделят опита си (ако желаят)..!!! А ако мразиш асфалта, колкото и добре да караш, рано или късно влизаш в бокса (по-скоро рано...) така, че съм далеч от мисълта да завещавам джипа на внуците! По-скоро имам усещането, че е първия от няколко....!!!

Коментар

Возилото е било ново през 97-ма година...
                    Как очакваш някой да ти даде гаранция за възли и агрегати на 12 г. машина, като за нови не дават!?
                    Имам в предвид да четеш ... колко време и на какво натоварване издържа двигател и силово предаване, че нещо спомена за два часа с 160 км/ч.
                    Последно редактирано от Аndro 160; 26-09-09, 00:19.

Коментар

Как очакваш някой да ти даде гаранция за възли и агрегати на 12 г. машина, като за нови не дават!?
                      Имам в предвид да четеш ... колко време и на какво натоварване издържа двигател и силово предаване, че нещо спомена за два часа с 160 км/ч.
                      Буквализма тук явно е масов и заразителен...! ОК! Скороста е варирала в рамките на 120-160 км/ч. в отсечката София - Стара Загора (няколко пъти в двете посоки). Средната скорост е била около 140 км/ч, като действието се разви през юли и август - в жегите! През цялото време е работил климатик и не съм оставял двигателя да работи на място при спиране, нито съм изключвал климатика предварително! Не ми е прегрявала колата, камо ли да издухам гарнитура или спукам глава на двигателя! Четох и то доста за спуканите глави на 2.5 TD, но ми направи едно впечатление..!! Всеки дава съвети (което е ОК), но всеки е чувал, че съществува този проблем! Поне едно мнение не срещнах от първа ръка - от човек на когото му се е случило! Всичко е преразкази или преписи от чужди форуми! Историята ми напомня за двигателите на 2.5 TDS на BMV, които монтираха на старата 5-та серия! Всички говореха как масово (като балони) се пукат главите на тези двигатели в жегата, заради проблеми с охлаждащия вентилатор и какво ли не ( то и на Мaybach или Rolls Royse да му откаже вентилатора ще спука главата на двигаеля) , а в същото време хората се скъсваха да ги купуват и карат (и още ги карат). Виждам, че си от Горна Баня, значи са на близо. Избери си една неделя и ми се обади (телефона си съм го написал по-горе) предварително един-два дена. Качваме се на джипа, пълниш му резервоара и отиваме до Стара Загора и се връщаме, като караш колко ти позвлява трафика! После спираме пред вас аз гася двигателя (веднага) а ти правиш една салата и сипваш по една ракия! Изнасяш ми една лекция - да дадем време на охладителната течност да заргее достатъчно и да си свърши магарите (сигурен съм, че има на какво да ме научиш), после пак палим джипарата и ако всичко е тип-топ сипваш по още една ракия, а аз звъня на жената да дойде да ме прибере, че катаджиите са се увълчили много! Ако си е заминал двигателя, пак викам жената да ме прибере (по разбираеми причини), викам и пътна помощ (пак по разбираеми причини) и една година всяка седмица ще ти мия джипа на ръка..!! Ако си съгласен, звънкай! Всичко друго е народно творчество....
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 26-09-09, 01:31.

Коментар

И един цитат от последните дни:

Шведският автомобилен конструктор "Волво Карс", който е филиал на "Америкън Форд", изтегли от пазара 49 500 коли заради технически проблем с въздушния филтър, съобщи говорител на компанията.
                        "Филтърът се задръства по-бързо, отколкото сме очаквали, което е лошо", заяви Мария Болин. "Когато въздушният филтър е пълен, той загрява и в най-лошия случай може да се възпламени. Но ние не сме експериментирали този лош сценарий", подчерта тя.
                        Проблемът засяга моделите от 2005 г. C30, S40 и V50, които имат 1,6 литров двигател, заяви Болин, като уточни, че най-много коли са изтеглени от пазарите в европейските страни /Германия, Испания, Франция, Италия, Швеция/.
                        Компанията е изпратила писмо до собствениците да закарат колите си в гараж, където техническият проблем ще бъде отстранен безплатно.
                        На 22 ноември "Волво" вече изтегли 56 000 коли заради технически проблеми с въздушните възглавници и двигателите. "Това е съвпадение", коментира говорителката като подчерта, че компанията среща "различни технически проблеми".

Същото се случи и с първите серии на А клас на Мерцедес преди години. А сега и един въпрос! Смятате ли, че ако двигателите на Jeep Cherokee 2.5 TD пукаха глави като пуканки в микровълнова фурна (както твърдят някои колеги тука), нямаше да се случи същото, както с тези почти 105 500 Волва или поне най-малкото всичките тези препоръки изписани до тук във форума, щяха да са включени в инструкциите за ползване на колата при положение, че на Запад се съдят за "добро утро"...?!!

Коментар

...
                          Поне едно мнение не срещнах от първа ръка - от човек на когото му се е случило...
                          Да бе, ще ти сипвам нафта, ще бия път и ще черпя! Надай се! Мнения от патили колкото искаш, ама остава да фана да ти ги търся!

Коментар

Да бе, ще ти сипвам нафта, ще бия път и ще черпя! Надай се! Мнения от патили колкото искаш, ама остава да фана да ти ги търся!
                            Длъжен съм да ти се извиня! Днес се поразрвих основно из форума и се "ударих челно" с няколко доста тъжни истории свързани с глави, радиатори, гарнитури и прочее по 2.5 TD на Cherokee..!! Чак се уплаших и се ядосах..!!! Тези пияни ли са били когато са го проектирали този двигател, или какво...?!! Въпреки това смятам да експериментирам с чипа! Вече няколко колеги от форума се исказаха ласкаво за майстора, а той твърди, че интервенцията няма да промени температурня режим (който до момента е перфектен)...!! Абе каквото има да става, ще става...!!! Така, че Андро имаш една бира от мене, за това, че се изказах неподготвен-изхождайки само от собствените си впечатления!

Коментар

...
                              Днес се поразрвих основно из форума и се "ударих челно" с няколко доста тъжни истории свързани с глави, радиатори, гарнитури и прочее по 2.5 TD на Cherokee...
                              Aбе не е толкова страшно.
                              Потърси и за силовото предаване - какви гуми и какво натоварване издържат възлите, че и там един ремонт е съпоставим с двигателя.

Коментар

Проекта по чипосването беше замразен, поради оцъствието ми, но междувременно ми се появи лек теч на масло от турбото (ще кача снимки)..!!!! Няма бели пушеци засега, обаче взех редовно да цапам асвалта пред кооперацията! Някакви идеи..?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X