Наистина много съжалявам за спама и лаическия въпрос - става въпрос за вранглер UJ, на който радиатора му се прецака и го сменихме с друг по-голям (планки, преработки, щото новия изглеждаше скъп), та идеята е каква е работната температура на двигателя и дали това е проблем в случая, т.е. вероятно в момента я държи по-ниска от предписаното? Наистина съжалявам за въпроса, но наистина помоща ви ще е неоценима в момента!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
работна температура на вранглер
Свий
X
-
До: работна температура на вранглер
Не написа какъв е мотора..... И колко по-низко държи? Ако не може да дигне и 60 градуса, да проблем е..... Дай повече информация.Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Първоначално публикуван от karviola Преглед на мнение... вероятно в момента я държи по-ниска от предписаното ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеЗащо да я държи по-ниско, ако термостатът е изправен?Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
Коментар
-
Да всъщност сте съвсем прави за термостата!
Ще попитам за температурата, която държи в момента (колата е на приятел), а иначе двигателя е 2.5 бензин и май всъщност е YJ (с правоъгълни фарове) моя грешка. Напаснахме радиатора доста добре и ако ви е интересно ще пусна снимки.
Благодаря на всички за бързите отговори!
Коментар
-
Разбира се ще сложа снимки (вероятно в неделя като се освободя малко)приемам го като задължение!
Междувременно, ако не е проблем - човека нещо се е вманиачил и наистина ме побърка с тая работна температура, та ако ни я кажете ще ви бъдем благодарни. Аз се поразтърсих и разбрах, че общо взето е една и съща за джиповите двигатели, но това като отговор беше отхвърлено - иска да знае за вранглер каква е и това е!!! (пък аз нещо не открих)
Коментар
-
ЗА мен няма значение дали е джип, кола или камион.
За всяко ДВГ нормалната температура е тази при която отваря термостата. При по-тежки условия и до 10-15 градуса отгоре.
То и за това системата работи на няколко режима. При студен мотор- само малкия кръг. След достигане не работната темп. се отваря термостата. Ако и това не е достатъчно, се включват и вентилаторите на съответната степен.
п.с. Ако и горното не помогне ( на голям зор) - спираш за по бира
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнениеМоята е американския модел и температурата е по фаренхайт, иначе стрелката седи закована малко преди средата.
Та по този повод да попитам, ако някой е запознат, дали има различни изпълнения на охл.уредби за северни и южни щати, респективно Канада, за един и същ модел МПС?
Коментар
-
На моя Вранглер(YJ 2.5) стрелката почти винаги ми е около 75 градуса.Много рядко стига около 85-87 и като отвори термостата пак пада на 75.Термостата е чисто нов.Зимата парното не ми е много добро,та си мисля че двигателят ми е студеничък.Даже и в наи големите горещини не сам чул да ми се е включвала перката.Джипа е внесен от Калифорния,ако това има някакво значение
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар