Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на дюза 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на дюза 2.7 CRD

Та взех един гранд, но гледам че втора дюза е изпускала. Предишния собственик каза, че са я оправили без да я сменят, защото само оплътнението било заминало, но то веднъж тръгне ли ясна е работата.

Та питането ми е от къде е най-изгодно да се вземе. Гледам че в ebay има за Спринтер, който май е със същия двигател. Ако някой може да помогне с парт. номер няма да е зле.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

До: Смяна на дюза 2.7 CRD

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
    ... но то веднъж тръгне ли ясна е работата...
    Какво значи "ясна работата".

Вади се дюзата, почиства се, райбири се леглото, дюзата се маже със специална високо температурна грес, ново уплатнение и болт (стегнат с точното усилие) и това е. Защо трябва такъв скъп елемент да се сменя за нищо.

Разбира се това се отнася за здрава дюза (добре работеща).

Ама то и нова дюза да сложиш, ако не спазиш горното пак ще имаш ядове.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ясно мерси за отговора.
      Ами добре иначе гледам че по другите няма гняс. Но тази която е хвърляла нафта, всичко около нея е омазано се е спекло. Има ли някакъв начин това да се изчисти?

Все пак бих искал да знам дали от спринтера са същите. От чист интерес и науколибов питам

Коментар

Не знам дали стават от Спринтер - все пак дюзите са няколко модела.

А за чистенето - защо да не се изчисти. Последния вариант е да се свали капака на клапаните и полека-полека...
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Стават и от Спринтер и от Е класа и от С класа и от ML и от G класа и пр. Това че има "гняс" нищо не значи - тя от преди ремонта. Ако се смени металното уплътнение и дюзата си работи смяната е безмислена... минал съм по този път.

Коментар

5 дюзи на тази цена май не е лоша оферта

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/02-03...Q5fAccessories

Коментар

Провери го номерчето все пак. Би следвало да са еднакви, но знаеш ли...

Коментар

От: Смяна на дюза 2.7 CRD

По всичките логики треба да са истите, кам мене е првата и карам така. Какво означава „втора дюза е изпускала“ воотште ли не работи.

Коментар

Ако Ловеч ти е близо има много добър майстор за помпи и дюзи казва се Николай.Преди време ми прави помпата на Боксера , а тя била някаква сложна двукръгова , взе ми 100лв а буса си промени коренно работата.Сега точно ми прави дюзите на Спринтера днес ще ги вземам - 440лв. каза че е ремонта.Най добре ще е според мен като си почнал, да ги ревизираш всичките дюзи.Ако имаш интерес ще ти дам координати на човека.
                  Малко извън темата но като отворихме Спринтера за дюзите се оказа че няма EGR клапан, буса е 2004г. купуван нов от БГ, възможно ли е.

Коментар

Значи, че или от леглото или от клапана за обратната нафта изпуска и губи налягане цялата система. Съответно неможеш да запалиш и съответно викаш да те репатрират до сервиза

Коментар

Първоначално публикуван от ljupco Преглед на мнение
                      По всичките логики треба да са истите, кам мене е првата и карам така. Какво означава „втора дюза е изпускала“ воотште ли не работи.
                      Значи само че не е добре уплънена в главата.Ако не работи ще разбереш по мотора..вярвай ми.
                      grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Мерси момчета! Значи докато пали и работи супер да не пипам. На дијагностика ми покажа некоја бројка повече или помалко првата от другите 4, а на горнина кога се качвам ного малко се чува некој звук према оборотите цк цк цк . на рамно или го нема или пак не го чувам.

Коментар

Ти ги провери пак ако имаш възможност, че то се не знае. Може да изпуска леко и пак да пали. Само дето ако изпуска и го караш така, може да се запече скапаната нафта и след това няма вадене.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                            Ти ги провери пак ако имаш възможност, че то се не знае. Може да изпуска леко и пак да пали. Само дето ако изпуска и го караш така, може да се запече скапаната нафта и след това няма вадене.

Това нешто триабва да се направе иначе 6те запече. Го имат казвано и други ама не сам забакарил. Отивам на вадене! Мерси колега.

Коментар

Ljipco в началото като почна да пишеш , явно се стараеше и разбирах.
                              Ама сега се поотпусна и съвсем на македонски почна да говориш, вече става прекалено не се разбира много .
                              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X