Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето 5.7 2011 Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моето 5.7 2011 Grand Cherokee

Тъй като постоянно ми излизат въпроси, а и все нещо правя по колата, ще си отворя една тема, за да не спамя на колегите.
    Сега питането ми е за водната помпа. Открих теч и предполагам е от нея, макар да не виждам точно къде сълзи. Ще взема да си я сменя. Дали да взема от Интеркарс или от Скорпиона?

Първоначално публикуван от v_0 Преглед на мнение
    Тъй като постоянно ми излизат въпроси, а и все нещо правя по колата, ще си отворя една тема, за да не спамя на колегите.
    Сега питането ми е за водната помпа. Открих теч и предполагам е от нея, макар да не виждам точно къде сълзи. Ще взема да си я сменя. Дали да взема от Интеркарс или от Скорпиона?
    Това е много отговорен детайл от автомобила и следва да бъде от надежна марка, провери къде продават надежни марки.

За Водна Помпа - ИНА е добра и надежна марка, един пример, има и други.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Незнам колко си заслужава да си я купиш от тук. При мен за Форда ми искаха 480 за оригинална на мотокрафт и 380 за Гейтс. Аз същата си я купих от Америка с доставката и мито под 200 лева. За твоя Джип на acdelco ще ти дойде под 100-120 евро с доставка.

Коментар

Има и читави доставчици в България, просто имат огромни надценки повечето и ви трябва някой с договор да ви я набави.

Има и друг вариант - ибей/амазон/джиджибиджи и т.н.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

Gates за 5.7 НЕ КУПУВАЙ! При мен изкара под 20000, и много малко след началото е опирала в корпуса, защото имах алуминиеви частички в антифриза. Сега съм с GMB от Rockauto.

Но се увери че е помпата. По-често изпуска от 2-та O-пръстена на двете тръби за парното, дето влизат в нея, щото стават на бакелит. В моята тема им има размера, мисля че бяха 11.5x3. Може и х 2.75. Влизат трудно (по-дебели са от оригиналните), но течовете приключват категорично. Ако намериш Viton-ови, най-добре.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Не помня дали идва с гарнитура. Най-деобре си вземи игарнитура - не е скъпа.

Терностат на по-ниска температура има смисъл ако някой ти свали температурата не перките. Аз съм с CALORSTAT TH721789J, който е 6 градуса под заводския. Преди това имах грижи с MOTORAD, което е същото като Gates.

Катоп сменяш маркучи или си вземи нови оригинални пружинни скоби, или ги смени с обикновени стягащи се (по-добре според мен) - само намери някакви читави, например Norma Clamp. В никакъв случай не слагай старите пружинни, ако не искаш да те изненяда някъде - с времето се отпускат, и докато не са закачани държат (той и маркуча обикновено се е залепил за основата), но след демонтаж и монтаж вече не държат колкото са дърржали някога. Мен ме изненада подред зима на паркинга - всичкия антифриз беше долу.

Тъпото е че в първите няколко месеца ще трябва да достягаш, ама при охладителна система на 1.25 бара това е положението.

ПП: Снимания теч може да е точно от едната тръбичка за парно. Тя е горе висоло под входящия колектор, но май би се стекло точно там. Ако тече помпа, тя тече през оста. Другото е да пуска карнитура, ама това не го вярвам.
            Последно редактирано от sparkybg; 20-03-26, 13:44.

• v_0
            v_0 коментира
            Редактиране на коментар
            Термостата няма да стане от Рокауто за Бг. Нямали сертификат, че няма руска стомана в него 🤣 Поредната педерастия на Европа.
            Теча не изглежда да е от тръбата на парното. По-вероятно от сензора над него и от другата страна има един сензор на самия блок. В оста е здрава, не личи да има нещо там. Мисля все пак да сменя цялата помпа и с нея всички уплътнения. Не е скъпа, нека си е нова.

• jja
            jja коментира
            Редактиране на коментар
            Някои неща ги пращат рокауто, явно някои имат сертификата. Мопар нямат ссъ сигурност. За другото казва при опит за шипинг. Но аз успях да поръчам някакви неща определено нправени от стомана и ги пратиха.

2 тръби са - гледай пак. Говоря именно за от другата страна (откъм пътника):
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:помпа1.png
Прегледи:55
Размер:992.0 КБ
ID:7031787

Тя не влиза директно в помпата, а в капака зад нея, но и там има O-пръстен, който е възможно да тече. Влиза в тая дупка:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:помпа2.png
Прегледи:54
Размер:1.11 МБ
ID:7031788

Термостата... е европейски. Ташакус максимус.

Простотията е и на тия от Rockauto - един куп фирми като ги питаш имат сертификат и казват че имат и са дали такъв и на Rockautо.

А за митниците - миналата година ми бяха пратили американски болтове за глава, а някой титан на мисълта писал във фактурата че били с произход Китай. Резултата - 60 (шестдесет) процента мито. После и ДДС върху всичкото. Месец по-рано внасях същите (буквално) болтове - нормално мито от няколко процента при внос от САЩ.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• v_0
            v_0 коментира
            Редактиране на коментар
            Точно там някъде ме съмнява. По-скоро датчика под ограденото на снимката. Не е скъпа 65 $ , а тук искат 200€, ще я сменя

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Датчика е за позицията на разпределителния вал и oт него антифриз няма как да тече, щито няма досег с антифриз.

Хващам бас че тече покрай тръбата, щото O-пръстена и отдавна няма нищо общо с гума, а е възможно да има и някаква корозия. И после се стича точно там, където си снимал. Неприятното е че трябва да се маха входящ колектор, ама аз това вече го правя за 5 минути без бързане.

Та, купи си и комплект уплътнения за входящия колектор. Ще ти потрябват. Сменят се веднъж, и в следващите поне 5 години колкото и пъти да махаш колектор няма никакво значение.

И леко с болтовете към главите - почисти резбите, болтовете, и смажи болтовете с моторно масло преди да ги навиваш. Стягаш на ръка на 3-4 стъпки докато стигне до упор (усеща се) и не напъваш повече. Не, няма да се саморазхлабят после. Свалял съм моя поне 7-8 пъти вече.
            Последно редактирано от sparkybg; 20-03-26, 21:19.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X