Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep MK Compass 2011 2.2CRD OM651 AISIN BG6 clutch replacement - Компас 2.2ЦРД смяна на съединител и окачване + ГТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep MK Compass 2011 2.2CRD OM651 AISIN BG6 clutch replacement - Компас 2.2ЦРД смяна на съединител и окачване + ГТП

Jeep MK Compass 2011 2.2CRD OM651 AISIN BG6 clutch replacement - Компас 2.2ЦРД смяна на съединител и окачване + ГТП

Здравейте,

На съседа му се случи нещастие 3 дни след като го скъсаха на ГТП заради дреболии по окачването, съединителя го остави на пътя, това по негови думи.

Помоли ме да му направя оферта за вкарване на джипката обратно на пътя + успешно минаване на ГТП теста.

На първо четене ето за това говоря:

2011 JEEP COMPASS FWD (RHD)
    VIN 1J4N84FU1BD300135
    Engine 2.2L I4 SINGLE TD OM651 ENGINE
    Transmission 6-SPEED MANUAL AISIN BG6 TRANS

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:OIP-2280170283.jpeg
Прегледи:192
Размер:53.3 КБ
ID:7026535

Ей сега ще видя какво точно са му написали на ГТП теста, за какво са го скъсали + трябва да избера кит за съединител.

За окачване и ГТП нещата съм склонен на някакви компромиси с марката на частите, но за съединителя смятам да се доверя на добре позната марка и да сменя всичко в пакет защото ремонта е сериозен като време и усилия.

Имам намерение да пусна тук точните номера на частите, цените, снимки + горе долу колко време се предвижда за ремонт.

Ако съседа приеме офертата, имам желание да заснема всичко в детайли за да може да бъде полезна тази информация на други, хора, аз до момента не можах да намеря видео за точно този ремонт (смяна съединител) на точно този модел ДВГ 2.2ЦРД и СК 6ст АЙСИН.

Ако има тема тук или видеота, ще бъда благодарен за съдействие с линкове/препратки и/или точните документи описващи ремонта, частите, усилия на стягане и т.н.

Ако има тънкости и подводни камъни, също би било прекрасно да се споделят тук.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
    Бъдете живи и здрави!

Внимавай с тоя мотор. Комбиниран с ръчна кутия (стандартен съединител) износва аксиалния лагер на вала. Особено ако се кара повече градско. Имах бус със скъсан вал от тая работа.
    Маховика трябва да е двумасов. Провери дали не тропа. Аз не бих дал цена без да съм проверил. Не знам на тоя кош какъв маховик са сложили, но мерцедесовия, не оригинален клони към 1000лв.
    !!!! Това е най-кекавия мотор на Мерцедес!!!!! Едноредова верига !!!от към скоростите!!!!
    Пази се от гаранции по него!
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Дюзи Делфи на "стъкления "мотор
      GLK 350cdi

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        К'во му е на Делфито? Мерцедес с него си решиха проблема с ОМ611. Смениха Бош с Делфи и регулираха пробега при ОМ646.

Кофти е за ремонт Делфито,като Сименса.Виж Боша си друго нещо-по евтини консумативи и почти всички майстори ги правят.
      GLK 350cdi

Коментар

Решението на проблема на твоя съсед е елементарно- да разкара тоя джееп и да си взема една Honda CRV или Toyota RAV4.
        Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

OM651 - Това означава продавай и бягай надалече, смърта на мотора е по-близо отколкото си мислите.

Коментар

Благодаря много за съветите и мненията.

Убедих съседа да се откаже от всякакви по-нататъшни капиталовложения в този втомобил.

Аз му го бях казвал това същото нещо, поне два пъти в последните 2-3 месеца но той остана от миналата седмица съвсем без кола след като аз му купих другата бричка, едно бензиново Рено Меган кабрио

Аз му бях казал още когато го скъсаха на ГТП, ако успеем да вържем бюджет под 500 лири стърлинги, това части + моя труд, действаме, ако обаче надвишим 500 кинта, то не е добра идея да продължаваме с автомобил който в момента "на трупчета" струва между 300 и 500 лири + още 500 ремонт, ако е късметлия и мине преглед ГТП от първия път без да го върнат, на теория за 500 ремонт и още 50 кинта преглед ще има кола, която жена му харесва за поне още година, ако е късметлия.

Е да ама късмета почна да му изневерява с ГТП, после го остави на пътя заради съединител (по негови думи и по думите на пътната помощ), после му умря и акумулатора...

Та, преди около месец за последно му бях казал, че не си струва този джип и да го маха и да взема нещо друго.

Обаче, преди няколко дни пак почна да ме моли да го оправим и т.н. и да съм му дал оферта.

С жената обсъждахме този казус и за пореден път достигнахме до консенсус, че риска не си струва, като пари за труд + 1-2 не скъпи инструмента, които трябва да си купя + риска нещо да стане с тъпия Компас и да се окаже съседа ми с лош вкус в устата, никак не си струваха няколкото стотака "печалба" защото човека ми е буквално на една ограда, и една стена делим на имотите ни...а, и не мога да си легна с чиста съвест, че съм добавил стойност в сделка където риска е позитивен, прагматично погледнато не е финансово оправдано да се наливат повече от 500 кинта в този автомобил.

Само съединител + частите нужни за да мине ГТП са поне 4-500 лири + едни 50-100 лири очаквам да излязат непредвидени неща... това само за части, без грам пари за труд.

Казах му снощи, че се отказвам да го оферирам и го съветвам отново, за пореден път, да я маха тази недвижима собственост и да вземе нещо друго.

В неговия случай, аз го съветвам от известно време да си вземе чисто нова кола на лизинг, но мисля, че не му харесва идеята или жена му не удобрява
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X