Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздушно окачване GC WK2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздушно окачване GC WK2

Здравейте,
    от известно време предницата взе да ми ляга при престой. До сега държеше поне по 2-3 седмици без да паля джипа ( понеже рядко го карам) , но сега една нощ и е паднал от пред. Предполагам е възглавница, изпускаше въздух от едно маркуче, което влиза в ботуша горе, но след като го щракнах хубаво не е имало проблеми. Къде в София може да се види това и какви са алтернативите за ремонт?

Обикновено изпускат бързите връзки на възглавниците. На племенника го ремонтирахме с по 2 О пръстенчета по 5 стотинки.
    Системата фабрично е заредена с азот и не ползва външен въздух, освен когато започне да изпуска. Търси някой който е правил подобно нещо и знае как работи. Тия възглавници са здрави и рядко има проблем различен от изпускаща бърза връзка. Не вярвай на приказките, че е по-добре да се сложат обикновени пружини.
    Пиши от къде си.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

От София съм. И аз се съмнявам в бързата връзка, защото от там си свистеше. Даже помислих, че е от изпарителя, защото той е в непосредствена близост. Значи трябва да търся и къде да напълнят системата после?

Коментар

Оригиналните "О" пръстенчета са с квадратен профил и не се намират. Брат ми слага кръгли по 2. За сега (2-3г) държат.
        За пълнене чух, че искат пари като за нова кола.
        Конектора на бутилката е като за фреон R4**. Всеки смислен климатичен специалист има такъв. На магазина е 15-20лв. Фреон също се намира при климатикаджиите. Нивелиране и зареждане става и с Лънч.
        Не е космическа технология. Ако искаш да повдигнеш или да свалиш малко е играчка, но е само на клавиатурата. Хубаво е да ти балансират налягането. ... бе звънни. труден съм в писането.

ПП Какво значи "свистеше"?
        Крадеш празното шише от верото на жената, добавяш малко вода, правиш дупка на капачката и проверяваш за пропуски.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

От ляво, точно където ме съмняваше. Но ми се струва много малък теча за да клекне за една нощ. Също ме съмнява, че когато са монтирали изпарителя на газовата, са затиснали маркучето и като го натисна още малко и направо се чува въздуха от свръзката. Определено ще иска разглабяне и може би дихтунг някой да трябва да се смени. Ще ровя за инфо как става.

Коментар

Когато колата спи клапаните са затворени и ако изпуска, изпуска само въздуха от възглавницата. Там дори и малък пропуск сваля видимо колата за една нощ.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от v_0 Преглед на мнение
              Здравейте,
              от известно време предницата взе да ми ляга при престой. До сега държеше поне по 2-3 седмици без да паля джипа ( понеже рядко го карам) , но сега една нощ и е паднал от пред. Предполагам е възглавница, изпускаше въздух от едно маркуче, което влиза в ботуша горе, но след като го щракнах хубаво не е имало проблеми. Къде в София може да се види това и какви са алтернативите за ремонт?
              Под паднала предница да разбирам ли, че калника е покрил гумата? И аз съм собственик от около месец на GC 2017 TrailHawk и забелязвам, че предна дясна понякога за няколо дни пада с 1-2 см. - щом го запаля и се самонивелира веднага.

Коментар

• v_0
                v_0 коментира
                Редактиране на коментар
                Да, много видимо пада последно време. Понеже го карам много рядко, преди държеше със седмици. Сега на следващата сутрин е паднала, но като запаля веднага се регулира. Не съм имал време да се занимавам, но ще трябва да го видя.

Падането е в зависимост от големината на дупката и времето. Стига до тампоните.
              Като тръгнете да правите, търсете човек който го е правил вече. Трябва да се провери (регулира) височината и налягането. Колата може да стои равно и върху 2 колелета на диагонал. .... после се чудим защо сее по пътя.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

В С Техник в Хаджи Димитър го оправиха. Два конектора сменени на възглавниците и вече няма теч. Аз бях открил, че левия издиша, но са били и двата. Тя верно от ляво падаше по-осезаемо, но и от другата страна също. Както казваше Кобрата : Продължаваме напред 😆😆

Коментар

Налягането във възглавниците провериха ли?
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Питах и за азота. Казаха, че всичко е направено. Оставиха я една нощ на мерки за да се види дали е мръднала. Нали са специализиран сервиз за въздушно окачване, трябва да знаят. Иначе бързо действат

Коментар

Щом са я оставили цяла нощ на кантарите, значи знаят как се прави и са много добри. Браво. Така се работи.
                      Пиши с големи букви кои са тия, че истински майстори се намират трудно. Да се знае.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

• v_0
                        v_0 коментира
                        Редактиране на коментар
                        Писах по-горе - Ес техник се казва сервиза. В Хаджи Димитър, до Балкан Стар. Мисля, че само с това се занимават.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X