Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за обява на Jeep GC WK 5.7l QDII

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за обява на Jeep GC WK 5.7l QDII

Здравейте на всички,
    от доста време се оглеждам за джипче което да ми върши работа както в ежедневието извън града така и в София и да ми позволява да се разходя до някое хубаво място със семейството. Автомобилът няма да бъде основен. Ще се използва за работа и както споменах за нещата по-горе.

След доста изчетено от форума се спрях на 5.7 двигател и QDII като смятам, че тази конфигурация ще ми върши достатъчна работа за сега и също е с потенциал ако реша да навлизам повече в тези неща. Днес отворих мобилето отново и ми излезна ето тази обява която явно съм подминавал до сега.

https://mobile.bg/21720254727627178

Забелязах, че е от много време на обява. Предполагам все някой колега от форума също се оглежда с повече опит. Та въпроса ми е дали някой я е гледал или някой има някаква информация за автомобила?
    Не ми е проблем да ида и да я видя но моите познания не са за такъв тип автомобили и модел и мога да видя основни неща, не и важните детайли. Нямам “ухото” и за двигателя който може да има дълбоки камъни. Както споменах познанията ми относно този модел са това което успях да изчета тук във форума и по други теми и техническа документация. От опита на човек който е имал или се е сблъсквал с такава машина със сигурност е по-различен и нещата седят по друг начин.

Благодаря на отзовалите се и весели празници на всички!

Като за начало, не е EURO5 а EURO4. Ма това са подробности.

За двигателя - нямаш гаранция че и да звъчи читаво, ще продължи да го прави и след 20000км. Гредай за ръжди, според мен.

Цената не е ширпотребска, но според мен е нормална за автомобил в добро състоение.

По снимки повече от това - трудно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На пръв поглед колата изглежда добре, регистрирана, обслужена и с висок клас газова, както е посочено. Освен това, може би е добър показател, че продавача си е купил SRT, което говори за финансова възможност, което евентуално значи, че не е икономисвал подръжка относно HEMI-то. Тези джипове станаха доста популярни от известно време / специално 5.7 WK и WK II /, и респективно търсенето, а и предлагането / главно от фирми, внасящи от САЩ, се увеличи. Един търговец от една от най-внасящите фирми у нас псуваше скоро, че му "се повръща вече" от HEMI-та, че му звънели двайсет души дневно...А едно време всеки летеше на дизелови, а 5.7 бяха непопулярни и сравнително ефтини.Тук Хеми взе първо Боголюб, после Спарки скоро, можеш да изчетеш темите им в раздела JEEP, относно воли и неволи...Успех !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от martennski Преглед на мнение
        Здравейте на всички,
        от доста време се оглеждам за джипче което да ми върши работа както в ежедневието извън града така и в София и да ми позволява да се разходя до някое хубаво място със семейството. Автомобилът няма да бъде основен. Ще се използва за работа и както споменах за нещата по-горе.

...
        Грешни планове кроиш.
        "Jeep НЕ Е КОЛА, а средство за забавление" ©️
        Така, че за София (освен да се забавляваш с физиономиите на "рацерите" в огледалото при потегляне на светофар) още по-малко "за работа" няма да ти върши работа. 20-23 л / 100 км. градско ако те кефят, е друг въпрос.
        Иначе това е универсалният автомобил за "рекреационни" пътувания. Тъпчеш с багаж, караш с 200 по магистралата (после идват разни снимки-честитки), с разход около 14 на сто, слизаш от магистралата, хващаш черния път, подминаваш напаркиралите се пред първото препятствие СУВ-паркетници и продължаваш покрай пешеходно-туристУващите техни собственици.

Според мен си заслужава този от обявата.

Поискай предпродажбен преглед в сервиза на Еди Рангелов ( обади му се предварително на тел. 0885088444) и ако той каже "взимай" - взимай. Ако каже "не" ще си загубил стотина лв. (знам ли колко взима сега, едно време беше 50 лв., ама беше много отдавна...) но ще си се предпазил от големи набутвации в бъдеще.

Тези коли са "ремонтопригодни" и ако си забелязал, по моргите има само... дизелови от тях.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Сега пак погледнах показаната обява...Два комплекта джанти с почти нови гуми, телевизор мултимедия, камери и усилватели и тонколони нови, а и обслужен и с платени такси, и газов инжекцион за 8 цилиндъра, това са си 6-7 хиляди, остават 12к., дето в момента искат толкова за ръждясала Витара кошник, а може и да се пазариш...Както казва Гагич, ако ти харесва, води я при Рангелов и решавай ! Успех!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            А ако джипа е без тях, и трябва да ги купиш, колко ще дадеш ?? А и обслужването и таксите, и тях ли "втора употреба" ще платиш?? Хайде иди в момента да напазаруваш висок клас газов инжектор за 8 цилиндъра, и то с нестандартна 100-литрова бутилка, и виж ценичката...

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            Дани , този автомобил е в това състояние , със всичко по него. Не е правилно да се разсъждава за цената по този начин. Новите неща в магазин ще ми дадат гаранция , за всички неща по тази кола гаранция няма. То ако я сметнем раззглобеан на части и продадена от морга знаеш ли каква ще е цифрата
            Аз нали купих "обслужен" джип , тук от форума .... знаеш къде да четеш Така че колите втора употреба са си коли втора употреба
            Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 12-12-24, 13:20.

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            Иване, разбирам какво искаш да кажеш, но аналогията е неуместна в случая...Твойта джипка беше с дефекти в сериозни агрегати, като двигател и скорости и т.н. На тази кола това би могло да се установи в предстоящата диагностика, ако се стигне до там. А нови тонколони, гуми два комплекта, газова, навигация и т.н неща, няма какво да им се диагностицира, те са си това, което са. Масло и филтър също, гражданска и винетка да речем също, дискове и накладки се виждат с просто око, но хидротрансформатор, както при теб- не...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Като за начало, не е EURO5 а EURO4. Ма това са подробности.

За двигателя - нямаш гаранция че и да звъчи читаво, ще продължи да го прави и след 20000км. Гредай за ръжди, според мен.

Цената не е ширпотребска, но според мен е нормална за автомобил в добро състоение.

По снимки повече от това - трудно.

Относно двигателя аз лично го виждам като консуматив с оглед на това, че колата е на 18г и не знайни километри. С такъв мотор съм далеко от мисълта, че ще е карана от баба до магазина. Всяко нещо си има ресурс.
          В твоята тема (изчел съм я с голям интерес и бих те поздравил за упоритостта и желанието отдадено към автомобила) има добре описани болежки които могат да излезнат скъпи и бих казал нерентабилни от моята гледна точка.
          Разбира се това е на късмет, както ни е известно на всички. Иска ми се да премеря везните най-обективно с оглед на това, че колата е от доста време на обява, възможно е да е заради високата цена но смятам, че по-реалното е да има други неща.
          За това и пуснах темата тук тъй като смятам, че може колега в ситуация като моята който може да я е гледал с повече опит и видял “бележки”.

Благодаря за съвета относно ръждата.
          Ще се опитам още тази седмица да вмъкна време за оглед и възможно най-рано ще ида да я видя.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            На пръв поглед колата изглежда добре, регистрирана, обслужена и с висок клас газова, както е посочено. Освен това, може би е добър показател, че продавача си е купил SRT, което говори за финансова възможност, което евентуално значи, че не е икономисвал подръжка относно HEMI-то. Тези джипове станаха доста популярни от известно време / специално 5.7 WK и WK II /, и респективно търсенето, а и предлагането / главно от фирми, внасящи от САЩ, се увеличи. Един търговец от една от най-внасящите фирми у нас псуваше скоро, че му "се повръща вече" от HEMI-та, че му звънели двайсет души дневно...А едно време всеки летеше на дизелови, а 5.7 бяха непопулярни и сравнително ефтини.Тук Хеми взе първо Боголюб, после Спарки скоро, можеш да изчетеш темите им в раздела JEEP, относно воли и неволи...Успех !
            Съгласен съм, както отвън така и отвътре също смятам, че за годините е добре. Нещата които вече ги има колата зачитам също като бонус.
            Колкото до това, че предишния собственик е сменил колата за SRT не го гледам като чиста монета тъй като “джамбазки” трикове много и колата е в автокъща в горубляне. (Нямам нищо против автокъщите, както и намиращите се в горубляне, просто имам едно на ум. Някой да не се припознае или помисли нещо😁)
            Потвърждавам и мнението ти относно агрегатите 5.7 за тези купета, вече стават кът и цената може би вече гони коли от другите марки. Това беше едно от съмненията ми към обявата - голямото време на обява и ниската цена на автомобила въпреки агрегата и нещата които вече има (регистрация, гуми, ГИ и т.н. Които ти също си описал в коментар по-долу.

Коментар

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Нормална си е цената, все пак е от първите HEMI-та, по 35-40 са WK II 2015 , джамбазите- вносители от щатите им искат 25-6 докъм 45-6 по-нови, но масово ударени, мръсни, кочина вътре. Аз лично кола по снимка не бих взел. Преди дни един познат ревеше, че поръчал от там, следствие колата дошла, а отдолу всичко е помляно от мотокара, който я товарил...Таа..нормална цена..Седни първо и покарай, да усетиш колата, диагностика после...Успех !
              Последно редактирано от sonda; 11-12-24, 21:19.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Грешни планове кроиш.
            "Jeep НЕ Е КОЛА, а средство за забавление" ©️
            Така, че за София (освен да се забавляваш с физиономиите на "рацерите" в огледалото при потегляне на светофар) още по-малко "за работа" няма да ти върши работа. 20-23 л / 100 км. градско ако те кефят, е друг въпрос.
            Иначе това е универсалният автомобил за "рекреационни" пътувания. Тъпчеш с багаж, караш с 200 по магистралата (после идват разни снимки-честитки), с разход около 14 на сто, слизаш от магистралата, хващаш черния път, подминаваш напаркиралите се пред първото препятствие СУВ-паркетници и продължаваш покрай пешеходно-туристУващите техни собственици.

Според мен си заслужава този от обявата.

Поискай предпродажбен преглед в сервиза на Еди Рангелов ( обади му се предварително на тел. 0885088444) и ако той каже "взимай" - взимай. Ако каже "не" ще си загубил стотина лв. (знам ли колко взима сега, едно време беше 50 лв., ама беше много отдавна...) но ще си се предпазил от големи набутвации в бъдеще.

Тези коли са "ремонтопригодни" и ако си забелязал, по моргите има само... дизелови от тях.

Bogoljub, може и да си прав относно мнението ти за забавление, още не съм карал и притежавал такова средство 😁
            Както споменах ще ми е средство с което да съм може би в повечето време, ще го използвам за работа на всякъде в и извън града както и за разходки със семейството. Приоритет ми е удобството и спокойствието което може да предостави двигателя, QDII и потенциала който смятам, че има. Семеен автомобил за дълъг път имам.
            Откакто съм хвърлил око на модела 90% от тези които виждам по пътищата са автомобили са 3.0CRD останалите 8% 4.7 😁. Надявам се надеждността да присъства все още при тези автомобили като понятие.

Благодаря ти за съвета относно мястото за оглед и контакта!

Коментар

...
              Както споменах ще ми е средство с което да съм може би в повечето време, ще го използвам за работа на всякъде в и извън града както и за разходки със семейството...
              Опитах се да обясня, че не става за работа. Каквато и да е работата, по-добре да се върши с дизелче с 5-6 литра разход или електричка. 20-23 на сто в града и газ да е (а то пак ще е толкова или малко повече дори), работата ще трябва да е мно-о-о-о-ого доходоносна.
              Отново ще цитирам един немски ТВ авто-канал - "това не е кола", в смисъла, който обикновено се влага - да те вози да си вършиш работа или да пътуваш от т.А до т.Б. За да я оцениш истински, трябва да я изкарваш редовно извън асфалта, а пък на асфалта да я настъпваш подобаващо.
              "Just for fun" пишело на една заводска лепенка, ама нашите джамбази я махали - така разправят злите езици (виц е).
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• martennski
                martennski коментира
                Редактиране на коментар
                Сега те разбрах какво искаш да кажеш 😁 благодаря и за уточнението за разхода на гориво. Имам и друго старо дизелче двуврато от онези “вечните” или по-скоро по-малко чупещи се 1.9тди което също ми е за движение при необходимост.
                Надявам се скоро да мога да потвърдя идеята зад лепенката “Just for fun” стига количката да е в добро състояние. 😁

Благодаря отново за съветите!

Сетих се за това :

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                Стоян Боюков-Sariones коментира
                Редактиране на коментар
                Това е много готино!!

п.п. Бе ти къде се беше затрил бе??

Здравейте на всички,

След доста изчетено от форума се спрях на 5.7 двигател и QDII като смятам, че тази конфигурация ще ми върши достатъчна работа за сега и също е с потенциал ако реша да навлизам повече в тези неща. Днес отворих мобилето отново и ми излезна ето тази обява която явно съм подминавал до сега.

https://mobile.bg/21720254727627178

Забелязах, че е от много време на обява. Предполагам все някой колега от форума също се оглежда с повече опит. Та въпроса ми е дали някой я е гледал или някой има някаква информация за автомобила?
              Не ми е проблем да ида и да я видя но моите познания не са за такъв тип автомобили и модел и мога да видя основни неща, не и важните детайли. Нямам “ухото” и за двигателя който може да има дълбоки камъни. Както споменах познанията ми относно този модел са това което успях да изчета тук във форума и по други теми и техническа документация. От опита на човек който е имал или се е сблъсквал с такава машина със сигурност е по-различен и нещата седят по друг начин.

Благодаря на отзовалите се и весели празници на всички!
              Странно износен ми се струва волана като за 200 000 км.
              Но това може да го кажат хора с опит с тази кола с такова оборудване.
              Защото автомат и мотор на 200 000 е едно, а на 350 000 е доста различно ... като бюджет.

Коментар

В София има поне 5 утвърдени Имена които разбират на професорско ниво от JEEP - просто се уговори с някой за преглед или си плати да дойде с теб на оглед.
                Цената е добра ама за хора като нас които са фенове и реално оценят тези машини, за нормалните хора това е непродаваем 20годишен Бензинопил с неясна поддръжка... Относно Дизела аз имах WK3.0 от първи собственик беше перфектен и не съм имал никакви проблеми, на реални километри и с ремап всичко беше супер, е няма как да го сравнявам със 5.7та ми сега и 8ZF, НО ако намериш дизелов каран като семейно комби и непомирисвал друго освен асвалт с лепенките както беше моя той ще ти служи супер естествено без ръмженето и 30Газ... Така че моето мнение е да се търси най-запазения и проследим като история WK а двигателя, квото дойде/без 3,6/.... Успех, ако харесах нещо във Бургас мога да ти го погледна поне с първична информация.
                Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Странно износен ми се струва волана като за 200 000 км.
                  Но това може да го кажат хора с опит с тази кола с такова оборудване.
                  Масово са зле воланите им.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  От: Jeep WK / WH 5.7 HEMI

Цъ. Може да е кожен на американските версиЙ. На "Либито" ми е кожен, но ето ти две снимки от две актуални в момента обяви в карс.бг

[ATTACH=CONFIG]711904[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]711905[/ATTACH]

Това не е захабена естествена кожа, а не е и изцапано.

Коментар

Отдавна не бях влизал във форума, гледам че май май за моето хеми става въпрос тук 😁. Та късно виждам темата, продадено е. Да си го кара новия собственик със здраве и да му служи вярно, поне още толкова, колкото на мен ми служи. За SRT-то ще отворя нова тема, че има някакви странни инженерни недомислици.
                    WH GRAND CHEROKEE HEMI 5.7 LIMITED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X