Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за закупуване на JEEP GRAND CHEROKEE WJ (2004-2005)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за закупуване на JEEP GRAND CHEROKEE WJ (2004-2005)

Здравейте,

Предварително се извинявам, ако има вече такава тема, но исках да обобщя информацията. Моля да линкове към такива теми, ако вече е дискутирано. Благодаря!

Откакто видях какво може един JEEP Cherokee почнах да заглеждам марката JEEP и да я харесвам все повече! Искам все пак да е малко по-голям, за да си возя домочадието и за това основно гледам JEEP GRAND CHEROKEE WJ от 2004-2005-та. Знам, че дизелите са проблемни и ме притеснява и разхода, за това основно съм се спрял на Grand Cherokee 4.7 V8 (по възможност Overland или H.O).

Джипа ще се ползва предимно за смесено каране - лов и леки разходки в гората и най-вече няма да е основна кола ( за там си имам дизелова печка ). Интересуват ме няколко неща, с които не съм запознат:

1. Какви са ви мненията за въпросния двигател ? Аз знам само, че е атмосферка и е здрав, но не знам дали има други съществени разлики спрямо модификациите - Overland и H.O освен повечето коне?
    2. Джипа като цяло има ли някакви детски болежки, които трябва да се "лекуват" още при закупуването му ?
    3. На какво да наблегна при огледите - скорости, раздатка (тук не съм особено наясно как да я проверя),раздатката за бавните, ръжди и т.н. ?
    4. При използването му за същинската му част - офроуд, има ли човек, форумен или доказан майстор, на който мога да се доверя да я повдигне малко, за да й сложа подходящи гуми ?
    5. Чувал съм, че се слага допълнителен охладител на скоростната кутия, също ще помоля някой ако вече има опит или наскоки с тази гимнастика ?
    6. Виждам от обявите, че повечето са на газ, предполагам добре се понася от двигателя, но колко ли от тях са с хубави газови инжекциони при тази цена на газова уредба за V8? Не знам и за това клоня повече да е без газ, за да мога да си ложа хубава уредба и да нямам проблеми. Моля за съвети и в тази насока.

Много благодаря на всички отзовали се!
    Поздрави!

Щом те притеснява разхода на дизел....този 4.7 бензин дори на газ няма да ти хареса.....

Коментар

Първоначално публикуван от stefcho034 Преглед на мнение
      Здравейте,

... гледам JEEP GRAND CHEROKEE WJ от 2004-2005-та. ...

Джипа ще се ползва предимно за смесено каране - лов и леки разходки в гората ...

Много благодаря на всички отзовали се!
      Поздрави!
      Ако в гората има пътища - става. Но за лов разгледай Мицубиши Паджеро, супер селект и ЛР Дифендър, по-стават.

ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Ако в гората има пътища - става. Но за лов разгледай Мицубиши Паджеро, супер селект и ЛР Дифендър, по-стават.
        Разгледай ги, после като се "окантарят" някъде им разгледай липсата на блокажи....

WJ-е супер база с хубав V8-ак и три блокажа, лошото е че едва ли може да се намери екземпляр в добро състояние, по-добре увеличи бюджета и си вземи WK възможно е да се намери добър все още и отзаде е с ДАНА 44-ка и много по-добро пътно поведение.
        Дефендъра и Паджерото са смях в залата доказано многократно в стоковия си вариант и по нищо не са по-добри от WJ.
        Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
        Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          Мисля, че въобще не познаваш колите, които "осмиваш". И двете коли имат бавни, Паджеро със Супер селект има блокаж на средния диф плюс заден LSD, а Дифендър е с твърд блокаж на средния. До сега не съм карал по гори и чукари по-проходими коли от тях, а това е част от професията ми.

• CITIZEN
          CITIZEN коментира
          Редактиране на коментар
          Мисля че доста добре ги познавам и както се видя и двете визирани от теб SUV-а са реално със блокаж на среден диф, LSD няма да го коментирам от 2009г. до сега се е изписало тонове за него, и пак опираме до въпроса че нямат качествени-пълни блокажи на предния и на задния Диф както Гранда, Паджерото дори няма преден мост, така че не съм съгласен че те са супер проходими пък гранда бил за разходки при наличие на 3блокажа и истински мотор - две неща които другите нямат.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Паджеро има вариант с LSD + блокаж отзад, дококлото ми е известно.

...което не отменя факта че се сравняват краставици с круши. Пахерото в заводския си ваиант не е нищо повече от WJ-я в заводския си вариант. И двете могат да се докарат до 37-ци, WK съм виждал с 35-ци, ама това е за напреднали.

Минусът на WJ е липсата на шаси и типично американското "качество". Минусът на Пахеро са немощните мотори (сравнено с WJ 4.7 всичките са немощни) и независимото предно.

Дървендър технически не коментирам, но ми се струва че да си причиниш да навърташ хиляди километри по нормален път с такова си е наказание чисто физически. Това от навъртяни само няколко десетки, и то предимно като пътник. Може и да се свиква де, ама... в това нещо имам чувството че нищо не си е на мястото, баси! Да, просто е като фасул и е сравнително леко, което си има значението извън пътя, но пак не е пълното щастие, никак. Преобладаващо е и комплектовано с мотори, с които няма сила да се счупи.

КОнцептуално различни автомобили. И трите.

Компетентно мнение. Започват да надобравят.
        FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Як бот, шапка му свалям

Все пак реших да се възползвам от съвета на CITIZEN и взех WK от 2007-ма с 5.7 HEMI Тааа, благодаря за насоките. Очаквам го да пристигне в началото на месец май и ще споделя впечатления

Ще извъря много път докато стане годен за целта, за която го вземам, а именно - асфалт 60%, 20 % - черни пътища, ниви, 20% пресечен терен. Има лека щета за отстаняване отдясно - врата, калник, подкалник и евентуално ремонт на прага. Ще бъде обслужен с качествени масла, видях, че масово слагат Mopar, както и газифициран
        Последно редактирано от stefcho034; 31-03-25, 14:35.

Коментар

ааа и забравих да кажа, че според CarFax e на 77К реални мили ... но ще видим

Коментар

Честито! То винаги така става - аз гледах за wk, а взех wk2. Със същите критерии на търсене. По-добре, че не си взел 4.7

Коментар

Благодаря! Реално бюджета стигаше и за WK2, обаче повечето, които гледах бяха с въздушни възглавници(то не знам дали има други де... ) и в много лошо състояние. Като цяло са ОК, но според мен WK1 е последния нов-стар джип, който мога да си взема за гората/полето и едновременно да е в града за работа.

Коментар

• v_0
                v_0 коментира
                Редактиране на коментар
                Ще видя как е, дали ще ми върши работа и ако не, ще го продам и търся wk. Специално аз, дори кални гуми няма да сложа, най-много BFG KO2, защото ще имам и доста километри.

Горе-долу и при мен е същата ситуация. За сега съм се спрял на Yokohama Geolandar. Дори тези на колата дето чакам са такива. Другото е това, което ти каза BF Goodrich. Аз като се оглеждах в обявите тук - масово 3.0 CRD на 200-300К километри с течове на масло и куп други проблеми, не че тая няма да има

WK2 много ми харесва и ако нямах друг автомобил, със сигурност щях да се хвърля.

Коментар

• v_0
                v_0 коментира
                Редактиране на коментар
                Yokohama не съм карал, но от BFG бях доворен. Малко прави колата дървена в сравнение с нормални гуми и вдигнаха разхода с осезателно, но като цяло са ок. Дори и две зими ги карах и ако имаш едно на ум, вършат работа целогодишно. Колебая се и за Cooper Discoverer.
                За бюджета е така, но при положение, че основния разход е транспорт, такси и прочее, предпочетох да взема по-новото. Иначе и на мен ще ми е трета и питай ме като дойде време за смяна на гуми 🤣😆

Честито дано да излезе читав и гледан, Определено щом имаш 60% каране по пътната мрежа ще бъдеш много по-доволен от WK и се радвай че не си взел WJ защото пътното поведение не може да се сравнява изобщо много, много зле. WK- с Хеми за мен е перфектната платформа и съотношение на качества, здравина и цени. Успех. Сега трябва да почнеш темата на Спарки и ще ти стане ясно всичко.
              От Jeep - трябва да му платят за научния труд изложен в темата на Спарки !
              Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
              Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Благодаря! Видях темата на Спарки вече....Това е за National Geographic или Discovery Channel! Определено ще го ползвам за референции. Надявах се и ако имате някакви срещи да мина с него и да поразпитам директно някои от собствениците, но за сега все още не знам какво ще му излезе за правене. Надявам се да успея да го регистрирам до края на Юни.

Коментар

Относно хемито и аз се изненадах приятно от цените за поддръжка. Все пак не мисля да се вманиачавам - колата ще се ползва за съботно-неделни разходки и пренасяне на багажи. Но ще гледам да го обслужвам навреме и с най-висок клас консумативи. Даже му търся и гараж, че не мога да преглътна да седи пред блока.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X