Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудна работа с паленето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чудна работа с паленето

Здравейте колеги!
    Проблема е следният:става въпрос за чероки 2.1td 86г. Лятото сутрин палеше от 2-я път с по 2-3 подгрявания и след това от всяко чукване палеше без проблеми.Тази сутрин тъй като беше валяло цяла нощ и температурите бяха паднали малко сравнение с жегите цяло лято подгрях 3 пъти но уви след 8-10сек. непрекъснто въртене на стартера не иска да запали.Повторих процедурата още 2 пъти и чак тогова го възпламених и после цял ден нямяше проблеми палеше си от първото чукване.Много ще съм ви благодарен ако някои ме светне за какво иде реч?

До: Чудна работа с паленето

Нашият (същата година и двигател) имаше този проблем зимата. Ясно е, че е неизбежно, но свалихме стартера, почистихме го и после беше като нов. Имам предвид, че палеше много по прилично и бързо. Виж и свещите за нагар
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

възможно е колега да е от свещите както се спомена. виж...също така от двата чифта кабели които подават на свещите : 1-3 и 2-4 цилиндри , ги провери да не би да дава кабела някъде на късо. а зимно вре,е задължително зареден акумулатор и добавки за нафтата

Коментар

Явно няма да намеря отговора

Коментар

Колега най вероятно са ти изгорели пдгревните свещи .Провери ги! Или релето за свещите не е изправно.

Коментар

A може и компресия да му мернете

Коментар

Не забравяй да погледнеш и стартера. А иначе, ако има нагар на свещите- изгорели са.
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Цялата работа не е нормална. Два пъти да подгряваш през лятото..... Като съветват колегите, провери компресията и свещите. То ще се покаже.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от tedo Преглед на мнение
                  Здравейте колеги!
                  Проблема е следният:става въпрос за чероки 2.1td 86г. Лятото сутрин палеше от 2-я път с по 2-3 подгрявания и след това от всяко чукване палеше без проблеми.Тази сутрин тъй като беше валяло цяла нощ и температурите бяха паднали малко сравнение с жегите цяло лято подгрях 3 пъти но уви след 8-10сек. непрекъснто въртене на стартера не иска да запали.Повторих процедурата още 2 пъти и чак тогова го възпламених и после цял ден нямяше проблеми палеше си от първото чукване.Много ще съм ви благодарен ако някои ме светне за какво иде реч?
                  Колега провери си горивния филтър и подгряващите свещи според мен е едно от двете . Може и старатера да провериш както казват колегите, но това е само в случай че значително са паднали оборотите при стартиране. Аз имах подобен проблем и при мен се оказа горивен филтър а беше само на 3000 км. Целия беше черен при положение че зареждам винаги от бензиностанция Шел ,Лукоил или ОМВ.
                  Dimitar Dyakov

Коментар

Ами не може да е от филтара тъи като съм сложил прозрачни маркучи а до компресиятя я мериха и ми казаха че е добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X