Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд чероки 2.7 проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд чероки 2.7 проблеми

Здравейте,чнг на всички и живи и здрави,закупих Гранд чероки 2.7 и се появи един много гаден черен дим и не равномерна работа на мотора.едни майстори в кавички ми казаха че е за турбина,подменихме я с нова обаче проблема остава.Грешки няма никакви,при живи данни излиза че няма достатъчно въздух,та молбата ми е да дадете съвет към какво да се ориентирам? Тези дето го четоха ми казаха че най вероятно ЕГР клапан бил блокирал в отворено положение.Възможно ли е това да доведе до тези неща, маркуча който влиза в него е изваден и затапен с болт, следователно трябва да е затворен.Може ли някой който е имал подобен проблем да каже ще му бъда много благодарен!

Тази неравномерна работа, на празен ход има ли я?
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Не,на празен ход е добре когато потегли и има прекъсване.

Коментар

От турбина няма как да прекъсва. Прекъсва от гориво според мен, или от прекъсване сигнала на някой датчик. Направете диагностика в движение и проблема ще лъсне. Вижте стойностите на дебитомера.
        Огледайте снопа с кабели, който минава над кормилния прът под акумулатора.
        Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
        SSang Yong Kyron 2.0xdi
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Дебитомера уж е в норма,има две записани грешки с код: P0340 и P0235 иначе джипката си пали обаче пуши страшно и хвърля сажди през ауспуха плюс прекъсването като подаваш газ

Коментар

Първоначално публикуван от Krasi G Преглед на мнение
            Дебитомера уж е в норма,има две записани грешки с код: P0340 и P0235 иначе джипката си пали обаче пуши страшно и хвърля сажди през ауспуха плюс прекъсването като подаваш газ
            Дублираш пин 21 на компа към маса. Дори само временно и виж дали ще има ефект. Едната грешка е датчик разпределителен вал дето искача от какво ли не,даже от слаб акумулатор.Другата е сензора за налягане на турбото и той реже ДВГ-то.

Коментар

• Krasi G
              Krasi G коментира
              Редактиране на коментар
              Къде се намира този сензор за налягане на турбото, благодаря,и да свалям ли този егр клапан да го чистя,щото този който го закача каза че няма достатъчно въздух и от там била ставала много богата смес и от там пушаците и прекъсване
              Последно редактирано от Krasi G; 11-01-24, 19:10.

ЕГР клапана има ли изобщо нещо общо в тая работа? Щото здраво турбо смених и пушека не изчезва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X