Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камери на огледалото на GC Summit 2014

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Камери на огледалото на GC Summit 2014

    Здравейте, след пристигане на нов внос от Америка се оказа, че ми липсват камерите зад огледалото на предното стъкло. Сегашното ми огледало има нещо като сензор и до него празен слот за камера. Поръчах огледало с камера от същия модел и нова камера за слота в дясно. Може ли някой да ми смени огледалото(или само камерата на него) и да ги кодира(за София, но бих пътувал и в страната)? До колкото разбирам в момента не ми работят само автоматичните дълги/къси светлини? За какво още са тези 2 камери? За какво е това нещо като сензор на сегашното ми огледало? Предното стъкло изглежда оригинално, но е синьо пред мястото за камерата?

  • #2
    Вероятно е за чистачки, също и следене на пътни знаци ако има.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      Там би-трябвало всичко да е на щипки и релси. Защо е нужно някой да ти го сменя?

      ...но, съдейки по опита си с WK1, изобщо не е сигурно че не си си дал парите на вятъра. Едно че може да я няма инсталацията за камерата (физически да липсват жиците), и второ че никак не е сигурно че тая екстра подлежи на активиране, или трябва да се смени цял модул.

      Дневните поне на WK1 се активират лесно и безгрижно с AlfaOBD/JScan. Но WK2 от някоя си годиа нагоре имат някакви специални защити и трябват разни специални кабели/модули за да може изобщо да се направи връзка.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #4
        Ами и 2те изглежда да имат кабели. Тази дясната е плъг&плей, но не работи и предполагам трябва обучение(щом и за акумулатор трябва...). А огледалото по клипове само завъртат наляво 45 градуса и се маха, а при мен няма махане и ме е страх, да не счупя стъклото. А и ако също трябва специално обучение, няма смисъл...

        Коментар


        • #5
          Виж по номер шаси какво имаш вградено. Тези камери може да са ADAS системи.- ACC, FCW или за нещо подобно....

          Коментар


          • #6
            Мерси, stefsab
            Иначе това ми е equipment листа: https://www.jeep.com/webselfservice/...RJFJT0EC251803 и ACC и FCW работят (май са тези ENHANCED ACCIDENT RESPONSE SYSTEM, FORWARD COLLISION WARNING PLUS). Изглежда само това не работи: AUTO HIGH BEAM HEADLAMP CONTROL и няма четене на знаци и lane assistance и в такъв случай няма смисъл да давам 1000$ за ново огледало във Витоша ауто...

            Коментар


            • stefsab
              stefsab коментира
              Редактиране на коментар
              Ако ADAS системите са "хванали разминаване" между картинката на камерата и радарите в предницата, то камерата се "маркира" като неработеща. Може би по-точния термин е "неоперативна". В такава ситуация трябва калибровка, като по определен алгоритъм се показват "картинки " с маркери пред камерата в сервизен режим....

          • #7
            На WK1 Auto High Beam Headlamp Control не е през камера. Има сензор в огледалото, но нито прилича на пълноценна камера, нито някъде по документацията пише нещо за камера.

            И, справя се общо взето прилично, но при "подходяща" височина на мантинелата тираджиите в насрещното ще те псуват.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #8
              Системите, които ползват тези сензори и камери със сигурност ще "реват" когато нещо липсва. Направи пълна диагностика на колата и ще разбереш какво е.
              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
              SSang Yong Kyron 2.0xdi
              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

              Коментар


              • #9
                Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                Системите, които ползват тези сензори и камери със сигурност ще "реват" когато нещо липсва. Направи пълна диагностика на колата и ще разбереш какво е.
                Мрънкат и когато има нещо, дето не трябва да го има. В JScan има цяло меню с модули, където може да се маха и добавя. Пробвал съм да махам, без да откача модула - трупа грешки че има неочакван модул в системата.

                Колегата може да провери (или да иде при някой да провери) дали изобщо може да се добави камера. Ако инсталацията си е там и модула, който ползва камерата, е един и същ, най-често няма грижи, но съм по-скоро скептичен. Jeep са педерасти и пестят дори и от жици - безкрайно ми беше втрещяването че има 10-ина варианта само на исталацията, която върви под купето. Както и да го мисля, само поддържане на такава номенклатура по складовете обезсмисля всичките икономиии, че и отгоре.

                ...отделно, някои модули се заключват към VIN-а и отказват да работят под друг VIN. Други пък работят. Шашава работа.

                И, след някоя година грандовете искат специален разкодиращ кабел, за да можеш да вържеш нещо към тях и да добавяш/махаш/обучаваш/диагностицираш.

                2014 summit ги има с вариант автоматичен паркинг асистент - сама си върти волана, а ти само даваш напред-назад за да паркираш. Силно подозирам че може камерата да е само за това, и в тоя случай добавянето и само по себе си ще свърши едно голямо нищо.
                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X