Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омасляване двигател и трансмисия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Омасляване двигател и трансмисия

    Здравейте Групата,

    може ли да препоръчате някого за ремонт на омасляване по двитагел и трансмисия за София, както и за ремонт на парно за Grand Cherokee WK с двигател OM642?

    Има много сервизи, но те предпочитат стандартните операции като ходова част, реглаж, климатик, гуми и смяна на течности?

    Предварително благодаря!

  • #2
    Ако иде реч за ремонт на клапи на парно (духа само топло или само студено), може да ти излезе 200 кинта, а може и доста повече, ако се наложи сваляне на всичко и разглобяване на модула с клапите.

    С омасляването пак така - може да е дребно и да се оправи със смяна на гарнитури на капак на клапани, а може и да се наложи сваляне на картер и/или смяна на семеринги на колянов вал, което може да изисква и сваляне на скорости дори - сумата може да стане много лесно 4-цифрена.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • бате Емо
      бате Емо коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за отговора!

      Всъщност въпросът ми беше къде да се обърна за проблемите, а не колко ще струва или какво може да е.
      То е ясно, че работа без пари не се върши, но не искам някой да се учи, или още по-лошо да лъже и да си измисля каквото му падне и да "ремонтира" ненужно здрави детайли.

      Относно теча на масло виждам две места. Омаслява от масления сепаратор на картерните газове и съм си поръчал нов да го сменя. Също омаслява от един маркуч за масло май беше към масления радиатор. Има и омасляваме от място където не мога да го видя. Дано не е от масло охладителя, защото Еди уж го оправи. Значи продължавам да обикалям сервизи като лудото Ленче.

    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Ми като гледам знаеш кой е Еди...

  • #3
    ОМ642 тече от О- пръстените на топлообменника, който е във V- то на двигателя. Отзад на двигателя има един технологичен вертикален отвор, който служи за отичане на маслото. То се стича зад картера и прави всичко отдолу мазало, включително и скоростната кутия. О- пръстените струват стотинки, ама цената на смяната е.... Както я намериш. За един ден работа е.
    За ремонта на парното Спарки ти е казал.
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

    Коментар


    • дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Не го правя това, но мисля че към труда имаше и цена на части(гарнитури разни) докато стигнеш да тези "О"пръстени и ставаше четирицифрено МЯУуууу

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X