Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Играене на волана

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Играене на волана

    Здравейте, колеги. В последно време забелязах че при по висока скорост всяка една неравност на пътя се усеща във волана. Получава се едно играене във волана и имам чувството че нямам добър контрол над колата. На равното или с ниска скорост няма проблем. Джипа е grand cherokee wj. Накрайниците са здрави няма луфтове във волана демфера е на 6месеца усилен. Джипа е повдигнат 4инча, но и преди лифта го имаше проблема просто не беше се усещаше толкова много. Има ли повод за притеснение или мога да си карам така?

  • #2
    Потърсете във форума: шими, тресене на волан...
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

    Коментар


    • Gogo43
      Gogo43 коментира
      Редактиране на коментар
      Не е шими няма нищо общо с него. Тук е доста по плавно и се усеща само във волана не в цялата предница

  • #3
    Най-простото - провери баланса на гумите и да няма някоя бубунка по тях.

    Коментар


    • #4
      Звучи ми на Death Wobble. Обикновено се среща при Wrangler след лифт, но вероятно може да се среща и при други модели. Виж това клипче и кажи, дали има нещо общо.

      Ако намалиш до определена скорост и след това отново ускориш и проблемът изчезне - вероятно е това.

      Коментар


      • #5
        Накрайниците са супер много и всички се тестват при натоварване/напън, дори и да са чисто нови, ако са евтини боклуци са по-зле от стар оригинален, казвам от опит.

        Това описание на симптомите говори най-вероятно за накрайник/ци и/или тампони, демпфера не му е това работата и не може да спре симптомите от кофти накрайници и/или бушингс (тампони).

        Има и друго нещо, накрайниците ако се тестват в различни положения на волана и на окачването могат да покажат различни поведения, тоест в една позиция да изглеждат супер добре, а в друга да хлопат като за световно.

        Понеже проблеми има само при неравности аз бих изключил гумите като основна причина и бих се насочил към тампони и накрайници.
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • Gogo43
          Gogo43 коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря колега ще пробвам накрайниците в различни положения на волана. Преди няколко месеца ги сменях но нищо чудно някой да е дал фира.

        • BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          + колата се повдига с крик, бавно и се спуска бавно и после рязко, и се гледат движенията на всички шарнири един по един, така се хващат луфтове в друга посока...

          + колата на земята, се върти волана и се проследяват всички щарнири отново за поведение и луфтове в различни положения...

      • #6
        Провери си и тампоните на панхарда. Много от изненадите по поведението на джипа идват от тях. Проверката е проста и лесна. Запалваш колата и някой да дава дясно- ляво, като само обира луфта на волана, а ти погледни отпред панхарда. Долу вдясно на моста и горе вляво на купето. На тези места не трябва да има никакво мърдане. Ако, има, това е начален стадии на шими.
        Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
        SSang Yong Kyron 2.0xdi
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X