Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DRL за Cherokee KL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DRL за Cherokee KL

Здравейте,

Имам едно Cherokee KL, което няма автоматични фарове. Свикнал съм на автоматични и много често ги забравям. Има ли някакъв начин да се накарат тези лед диоди отгоре да светят винаги при запален двигател / ключ на таблото, а не само с основните фарове. В менюто няма такива опции за управление на DRL.
    Jeep Cherokee XJ '95 2.5i

UaZ 469B

Звънни питай Еди Рангелов О885О88444
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

JScan + ОБД адаптерче може и да успее да пусне ДРЛ ако компа подържа тази опция.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        JScan + ОБД адаптерче може и да успее да пусне ДРЛ ако компа подържа тази опция.
        JScan няма тоя модел

UaZ 469B

Коментар

AlfaOBD обаче го има. И поне на моето WK настройките за DRL (какво и къде да свети и колко силно) не са достъпни през менюто на колата, а само през диагностика, та е много вероятно и при теб да е така.

И... автоматични фарове и DRL не е едно и също. Аз имам положение на лостчето "AUTO", което само пуска фаровете като се стъмни. DRL-то ако е включено просто работи при изгасени фарове, независимо дали са изгасени ръчно или автоматично.

Та, искаш автоматични фарове, или искаш DRL? Щото DRL е почти сигурно че може да се пусне, но за автоматични фарове ако нямаш такова положение на ръчката заводски е много вероятно да са си спестили и останалия хардуер, който ги управлява, като например датчиците. WKто ми го има и в двата варианта, като съответно има няколко варианта на ръчката за фаровете.
          Последно редактирано от sparkybg; 24-11-22, 23:54.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            AlfaOBD обаче го има. И поне на моето WK настройките за DRL (какво и къде да свети и колко силно) не са достъпни през менюто на колата, а само през диагностика, та е много вероятно и при теб да е така.

И... автоматични фарове и DRL не е едно и също. Аз имам положение на лостчето "AUTO", което само пуска фаровете като се стъмни. DRL-то ако е включено просто работи при изгасени фарове, независимо дали са изгасени ръчно или автоматично.

Та, искаш автоматични фарове, или искаш DRL? Щото DRL е почти сигурно че може да се пусне, но за автоматични фарове ако нямаш такова положение на ръчката заводски е много вероятно да са си спестили и останалия хардуер, който ги управлява, като например датчиците. WKто ми го има и в двата варианта, като съответно има няколко варианта на ръчката за фаровете.
            Ясно, че автоматични фарове няма да мога да пусна, то милото няма фотосензор, за да прецени тъмно ли е, светло ли е.

Искам само диодите да светят винаги.

Аз не успях да ги пусна през Алфа, че не видях такова меню там.

Препоръчайте на кого да го закарам да види не толкова каишки както мен.

UaZ 469B

Коментар

На моя Маверик, дето е 2006 г. има дневни светлини, които се активират само през диагностика, но не с всяка. С една китайска видяхме менюто, но не можахме да влезем. В Мото Пфое стана за 2 минути, въпреки че твърдяха че тази кола няма дневни . Та питай някой с правилната диагностика, Дядо ти е писал телефон.
              п.п.Имах Мерцедес 124, 94 г., там с "някаква" диагностика половината менюта изобщо не излизат, иска си Стар диагноза, нищо че е дърт.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от alex_r Преглед на мнение
                ...Аз не успях да ги пусна през Алфа, че не видях такова меню там....
                Там е по-сложно. Трябва да си наясно кой модул отговаря за това и да бъзикаш по неговите опции. При мен мисля беше в Body Control Module, доколкото помня. Но из AlfaOBD само съм се ровичкал и помня че намерих разни опции, отговарящи на това, което ми излиза през JScan.

Общо взето си работя с JScan-а почти изцяло. Много по-редуцирани и специализирани са менютата и си намира сам всички модули. В AlfaOBD например не можеш да сканираш грешки със всички модули, или поне не съм намерил начин. Трябва да влизаш във всеки модул поотделно и да проверяваш. А това е меко казано досадно, доколкото само като си махнеш радиото трупа грешки в 5-6 модула че не са го намерили. В JScan-а е един клик и ти изкарва всичко.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В Body computer има подменю Car configuration най-долу и там вече трябва сам да ги разгледаш. Има за led-овете настройки, за DRL настройки, но трябва да ги пробваш точно кое за какво е, че са доста.

Коментар

Въобще не мога да вляза в компа. Не прави връзка. Имах едно старо OBD. Купих сега второ от Щайнбергер. И с него не става. Явно ще трябва да намеря време да ида до Еди Рангелов.

UaZ 469B

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X