Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се оплача блъснаха ме с Джипа!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да се оплача блъснаха ме с Джипа!

Много куца работа да му се невиди.Тъкмо си го бях оправил от всички кусури,климата ,виското,сваляне и почистване на радиатори и взеха че ме блъснаха във Варна тъкмо като бях на почивка.Както си карах за Златните в дясната лента един младеж който караше в лявата лента с една мазда 30 метра преди отбивката за Пикадили парк реши да влезе в отбивката без мигач и да се огледа, плюс това още не ме беше изпреварил.Предницата ми беше посредата на неговия автомобил.Щетата при мен не е голяма,металната стойка на бронята влезна навътре, иначе няма счупено -фарове и мигачи ,криви ламарини също.Излезна бронята от лявата страна заедно с пластммасовата основа за фаровете.Бях и с децата и цели два часа трая всичко до 00.30 часа през ноща,докато дойдат полицайте и т.н.Напрежение се получи с две думи.
    Още по куриозното е,че три дни преди този инцидент отново ме блъснаха /бях с един от другите си автомобили/ ,този път един французин не спря на знак "СТОП" ,успях да не го фрасна с предницата ама ме опердаши в задната врата и калник.Равносметката е за три дни 2 ПТП без моя вина ,за 18 години с книжка нямам ннито едно ПТП с друг автомобил ако не броя удара преди година и половина с една сърна,коята също се блъсна в мен а не аз в нея /удара беше отстрани а не отпред/.Нещо ме е налегнал къръка май.
    След почивката си отходих по застрахователи не е истина просто.
    Гранд Чероки 5.2 ZJ
    Гранд Чероки 3.7 WK

До: Да се оплача блъснаха ме с Джипа!

Много неприятно колега... Чувал съм, че на всеки шофьор му се случва поне една катстрофа през живота. Дано да си се разминал само с това завинаги.
    Преди двайсетина години един Зил помете чисто новата ладичка на баща ми. На косъм се разминахме без смъртен случаи. След като я оправихме, изчукахме, боядисхаме и т.н. един мерцедес се вряза в багажника и на червен светофар. И за двете произшествия нямах никаква вина. Гадни истории...
    Чукам на дърво.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Много неприятна случка! Едва ли има някой, който да не е попадал в подобна ситуация! Аз също съм го преживял преди години. Нали всички са живи и здрави, това е важното, ламарини се правят, другото не!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Съболезнования колега много тъпо.. аз работех доста време като професионален шофер и имам доста ПТПа зад гърба си и познай при колко от тях вината е била моя . .. но най-бруталното което след него имах около месец страх да шофирам като цяло беше на магистралата в мен отзад се вряза БМВ 5 със 160 км/ч (блокирала стрелка на километража). жив късмет си е че пиша в момента ... чукай на дърво, запали една свещ и се радвай че са само материални щети а няма ранени ...
        поздрав
        Свен

Коментар

Колега много неприятна история за край на почивка но най важното е че домочадието е без проблеми.Аз моя като го взех и на 16-ия ден една баба не видя знак стоп и праааас върху предна лява врата.Нали се сещаш че още не му се бях нарадвал.Е няма да ти казвам в какви емоции изпаднах но после като че ли се замислих и си казвам /май***та му ламарини/.Така че дано да ти е за последно.По важното знаеш кое е.
          Поздрави и по бързо оправяне за по бърза радост.
          Mitsubishi Outlander

Коментар

Неприятности,от които никой не е застрахован,колкото и да е внимателен!И на мен ми писна да се отъркват в мен(в най-добрия случай),или да ме удрят къде по-слабо,къде по-силно с лимузината,да ме засичат,и т.н. та една от причините да избера сегашното 22 годишно возило ТЛК LJ-70,e че е желязно отвсякъде,а и е с теглич отзад-да се джасат в него,пък да ги видя!Не,че е желателно,де,но отношението на останалите участници в движението вече е съвсем различно!
            Дано в следващите 18 години нямаш подобни проблеми!Като тръгне каръка трудно спира,но и той си има край!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
              Много куца работа да му се невиди.Тъкмо си го бях оправил от всички кусури,климата ,виското,сваляне и почистване на радиатори и взеха че ме блъснаха във Варна тъкмо като бях на почивка.Както си карах за Златните в дясната лента един младеж който караше в лявата лента с една мазда 30 метра преди отбивката за Пикадили парк реши да влезе в отбивката без мигач и да се огледа, плюс това още не ме беше изпреварил.Предницата ми беше посредата на неговия автомобил.Щетата при мен не е голяма,металната стойка на бронята влезна навътре, иначе няма счупено -фарове и мигачи ,криви ламарини също.Излезна бронята от лявата страна заедно с пластммасовата основа за фаровете.Бях и с децата и цели два часа трая всичко до 00.30 часа през ноща,докато дойдат полицайте и т.н.Напрежение се получи с две думи.
              Още по куриозното е,че три дни преди този инцидент отново ме блъснаха /бях с един от другите си автомобили/ ,този път един французин не спря на знак "СТОП" ,успях да не го фрасна с предницата ама ме опердаши в задната врата и калник.Равносметката е за три дни 2 ПТП без моя вина ,за 18 години с книжка нямам ннито едно ПТП с друг автомобил ако не броя удара преди година и половина с една сърна,коята също се блъсна в мен а не аз в нея /удара беше отстрани а не отпред/.Нещо ме е налегнал къръка май.
              След почивката си отходих по застрахователи не е истина просто.
              Колега,
              а не пробва ли да подпишете двустранен протокол, за да не се налага да чакаш катаджиите и да си губиш времето? В последно време чувам доста приятели да правят така. Предполагам, че зависи и от другият шофьор, дали е разбран.
              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                Колега,
                а не пробва ли да подпишете двустранен протокол, за да не се налага да чакаш катаджиите и да си губиш времето? В последно време чувам доста приятели да правят така. Предполагам, че зависи и от другият шофьор, дали е разбран.
                Това,може да стане само ако двамата участници в ПТП-то са на едно мнение кой е виновен...Яавно в случея не е така .
                А,за катастрофите....случват се,дали си виновен или не,все си е загуба на време и на някои лев,най-важно е да сте живи и здрави.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

няма положителни факти при птп. добре че сте живи и здрави , а и че не сте били с някоя средностатистическа таратайка... джипа не спасява, но до някъде в подобни ситуации - помага! иначе и светлинна сигнализация да включиш, и зил да караш - все е тая - който не поглежада нищо няма да му помогне...

живи и здрави, дано не се случва повече...

п.с.; една две глави чесън в багажника също помагат, срещу уруки
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

колега преди два дена видях как няколко коли са се натръшкали по пътя варна балчик точно преди с кичево стадо ОВЦЕ са излезли на платното и познай два или три джипа в нивата един мерцедес размазан на средата и поне десетина животни придали богу дух това става може би 8-9 вечерта
                    http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
                    0896415228

Коментар

То май ще трябва нещо против уроки , че от началото на годината ама хич не ми върви нещо.Между другото някой да има идея за това откъде да намеря ляв мигач ,габарит и пластмасовата основа за фаровете.Звънях във Вестауто ама всичко е на доставка до 20 дни пък и пластмасовата основа е 255 лева иначе мигача и габарита са понносими цените
                      Гранд Чероки 5.2 ZJ
                      Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

колега,решението е яка броня отпред и отзад пък който иска да се блъска.баща ми преди 5години с камиона беше отнесъл едно ремарке с кокошки имало мъгла ,на нашия камион му нямаше нищо ,ремаркето с кокошките беше станало на сандвич,а теглича му беше се откъртил от камиона и изкривил рамата.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                          колега,решението е яка броня отпред и отзад пък който иска да се блъска.баща ми преди 5години с камиона беше отнесъл едно ремарке с кокошки имало мъгла ,на нашия камион му нямаше нищо ,ремаркето с кокошките беше станало на сандвич,а теглича му беше се откъртил от камиона и изкривил рамата.
                          За отзад не се притеснявам имам теглич кйто иска може да го навести ама отпред не ми се слага нищо допълнително мен специално не ме изтеглят такива неща отпред.Предпочитам да изглежда стоков джипа
                          Гранд Чероки 5.2 ZJ
                          Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
                            За отзад не се притеснявам имам теглич кйто иска може да го навести ама отпред не ми се слага нищо допълнително мен специално не ме изтеглят такива неща отпред.Предпочитам да изглежда стоков джипа
                            Не е само до вида, ако караш повече по асфалт, пасивната безопасност е фактор, на който допълнителните железа не помагат...
                            От идиоти по пътя никой не е застрахован
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X