Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампа за гориво WK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампа за гориво WK

Здравейте другари,винаги пълня резервоара, карам до около 1/4 и пълня отново. Преди дни обаче се изпуснах се с горивото и вчера виждам че почти няма. Поглеждам "борда" 90 км. до празно. Тогава се усетих че никога, или поне последната година не съм виждал лампата за резервата да свети. Отдадох го на това че обикновенно допълвам с 60-65 литра. Вчера карах до 30 км. до празно за проба, но лошата бензиноколонка не свети. Въпросът ми е ако някой знае дали е лампа или светодиод, за да знам колко време да предвидя за смяна. За да работи все пак. Колата е Grand Cherokee WK нафтов.
    Лека вечер.

WK няма лампа за гориво? Дрънва камбанка и на дисплея на десния "часовник" излиза съобщение FUEL LOW и картинка на бензоколонка. После се сменя и показва 12 km to empty, после 10 км, после 5-4-0... и колата си върви. Това ли имаш предвид?

Проблемът е, че резервоарът е плосък, на секции и е под седалката на шофьора и пътника зад него. Не се мери със сонда тип "механизъм на клозетно казанче" а с някакъв датчик, вързан с компютъра, който изчислява остатъчния пробег според това дали висиш в задръствания и т.н. и по този случай често заблуждава. Като рестартираш (загасиш двигателя и пак запалиш) ти дава по-голям остатъчен пробег. Ако поработи дълго на място, преизчислява и бие аларма, че свършва горивото.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Това е от упътване за 2010г. До колкото разбирам светва, когато горивото е под 1/8 от резервоара. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_925990.jpg
Прегледи:468
Размер:252.8 КБ
ID:6868341 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_925991.jpg
Прегледи:445
Размер:307.9 КБ
ID:6868342
      Последно редактирано от mariiin; 16-06-22, 07:14.

Коментар

И в моето упътване (2007) има лампа.

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Може и аз да имам лампа, но никога не ми е светила - появява се бензоколонка на дисплея и надпис FUEL LOW. На KJ също ми прави така, само дето не показва оставащ пробег. Но и двете са ми бензинови.

На KJ има и лампа за резерва на горивото, както и звуков сигнал при светването и. Освен това горе, над огледалото, на EVIC дисплея извежда надпис FUEL LOW. А ако си в съответното меню на същия дисплей ще ти изписва и предполагаемите оставащи километри с наличното гориво. И тук не разчита само на измереното ниво в резервоара, а по някакъв си негов алгоритъм смята километрите с наличното в резервоара гориво. Също така малко се презастрахова, както за пробега, така и с показанието за остатъка в резервоара.
        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
        First impression is not always true. Get inspired.
        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          На KJ аз нямам EVIC и надписът се появява на дисплея, измествайки показанията за общ пробег / "дневен пробег" (в зависимост от това кой е избран да се показва). Ама от 2 години съм с АГУ и вече "бензинът никога не намалява" и може да съм позабравил кое как сигнализира.

В момемта чета инструкцията. Моя грешка, няма лампа,но в инструкцията . Когато осветя таблото с фенер виждам бленда с бензиноколонка там където в моята инструкция е "мълнията" означена на показаната от mariiin за 2010 като колонка,а моята е 07."Мълнията" ми е в дясно над температурата.
        Странна работа, ще сваля приборите да разгледам отзад.
        Но факт е че до 35 км. до празно нищо не ми подсказа и долях 70 и няколко литра.
        Прикачени файлове

Коментар

Няма смисъл да го разглобяваш. Приборното табло е унифицирано за повечето модификации и има съответното гнездо със символа. Но, ако не е програмирано да се ползва, то вероятността да го накараш просто така да светне е малка. Просто трябва малко да експериментираш с ниско ниво на горивото, да изчакаш достатъчно да покаже съвсем малко оставащи километри пробег и да видиш дали ще се задейства.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Току що извадих таблото, вади се за 1 минута. Отзад има само три букси, няма фасунги с лампи, върнах го обратно😀. Под 1/4 гориво на каквото и да карам почва да ми е неприятно и доливам освен ако не е с резервоар над 200л.
            Но очаквам че на 35км. до празно нещо трябва да подсеща, особено на немско-американска кола.
            Благодаря ви, и темата остава отворена, особено с това кой има и кой няма бленда с бензиноколонка.
            Прикачени файлове

Коментар

А...това за 35 километра май е при всички нови ...тойота хайлукс на 5 месеца Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20220616-210321_Gallery.jpg
Прегледи:413
Размер:566.9 КБ
ID:6868546
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• Skorpion_BG
                Skorpion_BG коментира
                Редактиране на коментар
                Ами не е при всички нови, при мен на фолксвагени/шкоди светва при около 80-90 километра оставащи.

На моят WH 2006 година лампа си има. Паркирам го под голям наклон с предницата надолу. Когато горивото е около 1/8 при палене ми светва лампата, нивомера е на 0. Като потегля след около 500 метра по равно лампата изгасва и нивомера показва истинското гориво и оставащи около 100-110 километра.
              Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 г.
              Kia K5 LPG 2012 г.
              LZ1DED

Коментар

Моята лампа за гориво е в уреда за гориво. Светва когато на дисплея изпише около 50 км до зареждане.В това време свирва и гонга. WK 2009 г.
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1754.JPG Прегледи:0 Размер:400.2 КБ ID:6871010
                Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                SSang Yong Kyron 2.0xdi
                Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

А духалките на пътника духат ли по-слабо от тия на шофьора? На WK/WH това?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не, освен ако не са зададени различни температури за двете зони.

Моята лампа е горе, като на картинките от ръководството. И работи. Вчера карах малко на лампа. Американско WK 5.7 2009та, оригинално с бели уреди, но сменени циферблати от европейско дизелово от 2005та. Всичко като разположение е 1:1. Само червеното на оборотите е ма 4500, вместо на 5500 и TOW/HAWL лампата при бензина е на мястото на тая за подгряване при дизела. Ако много ме подгони мерака ще търся циферблат от бензинови европейско, ама нещо трудно се намират ма смислени цени. Пълно е с дизелаци само.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Dilyan Zagorchev
                    Dilyan Zagorchev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Гледам един регистриран с американските уреди. Има и деление в км. Ти твоето що го смени? Технотест=уреди в км?

• sparkybg
                    sparkybg коментира
                    Редактиране на коментар
                    Малкото деление беше в км/ч, но ми беше чоглаво. Няма проблем с технотеста. Сега си е рахат работа. В америка ома бензинов циферблат в километри, ама нещо 100 долара засега не ми се дават. До тук с трснспорт и прочие ще станат 300 кинта. А дизеловото табло го взех за 80лв цялото.

Те я те:
                  Натиснете снимката за да я уголемите  Име:lampabenzin.jpg Прегледи:0 Размер:105.4 КБ ID:6872944

А таблото в момента е с циферблати от европейски дизел преди 2008-ма, но с бели стрелки и основа от моето си, американско 5.7 от 2009-та. Циферблатите се виждат и при изключено осветление.
                  Последно редактирано от sparkybg; 01-07-22, 13:10.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Те я те:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lampabenzin.jpg
Прегледи:215
Размер:105.4 КБ
ID:6872944

А таблото в момента е с циферблати от европейски дизел преди 2008-ма, но с бели стрелки и основа от моето си, американско 5.7 от 1009-та. Циферблатите се виждат и при изключено осветление.
                    И моята е там, но несвети.
                    Сега съм свалил тавана и шибидаха, като ги върна обратно ще помисля за лампата отново.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X