Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВранглерЧЕ - коя година,кой мотор,кои скорости,какво да му гледам?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ВранглерЧЕ - коя година,кой мотор,кои скорости,какво да му гледам?

    Имам идея да си купя Вранглерче - търси се нещо просто,здраво,да държи на бой, на камъни и пустиня,малко сняг и планински терени. Ще е дълбока резерва и играчка за децата вечер в пустинята / 10 и 13 годишни,как да им вдигна педалите после ще мисля,седалки май съм намерил /,
    За дълго едва ли ще прежаля пари,скъпи са тия дни та главно късо моделче търся.Бюджет примерно 6-7-8 в долари,проблем да пътувам до Аризона или Невада да си го пребера нямам,дали е 90та или 2010та ми е все тая,номера е да не се занимавам с трошляци,да е просто и ремонтно пригодно та да се учат синовете на него.

    Кой модел да гледам,кой мотор / 4.0 шестака ма аз да питам де / кои скорости и като цяло от кои да бягам?Идеи за ненормални доработки нямам - евентуално малко лифт,едни гуми,лебедка,шнорхелче, малко фарове,алтернатор и спирачки……и колко издържи. Предпочитам да е ръчка ма ако автоматите са им яки може и автоматка да е.Задьлжително модел с климатик / тия не ги знам дали идват без /, че в пустинята някой път много жега става


    Тоя въпрос съм сигурен,че е задаван поне 10 пъти,но не му намерих темата та и линкчеета с препратки ми вършат работа,насока някаква,аз после ше си го направя домашното.


    тенкю пипъл
    Последно редактирано от BENZBOSS; 20-03-22, 14:53.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

  • #2
    да е RUBICON, ако бюджета позволява
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Аз все като намисля нещо за 5 го купувам после за 10 та не знам,бюджета е разтегливо понятие,колко повече се мотам толкова повече се увеличава,а аз обичам да си правя домашното.

      Рубикон не знам дали ще е,не знам дали си заслужава за първа децка кола да е Рубикон модела след като яко наджипване едва ли му предстои.Същевременно обаче кекави боклуци не ми се купуват та това с Рубикона е съвсем правилен съвет…….а на бюджета от сега почна да му се разказва играта

  • #3
    Rubicon в читаво състояние не е невъзможно, но трудно. Ако е читав, цената му ще е по-висока. Едва ли ги правят, както се изразяват американците - Mall Crawler.

    Аз бих се въртял около къс JK с 3.6 автомат, по възможност Rubicon. При вас би трябвало да ги има в изобилие.

    Ако ти попадне с ръчна кутия - супер, но масово хората май ги избират автоматици, та може ръчката да е с ограничено предлагане.

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Защо 3.6,по-нормален мотор нямат ли тия?

    • c0dy^
      c0dy^ коментира
      Редактиране на коментар
      3.8 е по-стария модел, който го водят уж по-чуплив. Не съм чел в детайли, какво точно имат предвид. И е около 208 к.с. А този 3.6 е около 285 к.с. и го водят по-здрав. Другият двигател, който ползват за JK, е 2.8, но не мисля, че е толкова популярен в Щатите. Нямам информация да има други двигатели за JK за масово ползване.

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Добро инфо

      Мерси
      Последно редактирано от BENZBOSS; 20-03-22, 20:24.

  • #4
    Асен, вероятно иска да научи децата да се справят с ръчка.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Е това е една от основните идеи плюс кое какво се прави по една кола,а за да правят трябва да чупят и от там частите да са евтини и да се намират лесно,че на 20 годишна джипка примерно нов фар няма да купя,моргите са пълни.
      За да трошат на воля трябва да е в пустинята,каски имат вече,имаме тегачи за влачене,ремарке ще намеря да си го довлача до нас като го потрошат.

      Идеята е да се научат като аз плащам части и тежките ремонти,а не да ми се учи утре по пътищата на мойта застраховка или за всяка глупост механик да му трябва.

  • #5
    YJ - едно голямо лего за него има всичко, и СJ прост и железен, се е призвеждал и с V8 но са редки и скъпи.........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

    Коментар


    • дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Нямат проблеми, бягай от малките мотори - 2 и нещо си. Не е "американофиля" просто опит, тези дни пуснах в движение ферозата, за да върви нормално си трябват обороти, за да се справи ( по моите възприятия) с препятствие си трябват бавни ( т.е. повече мощност) а "осмака" там просто е на празен ход...

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Добър съвет,голям мотор лесно се кара и искам да им покажа на малките истината пък и ми трябва за резервна като се окопая с комбито да ме извлачи.
      Дано малко им паднат цените на големите мотори с тия цени на бензина

    • дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      YJ 4.0 л редови шест цилиндров двигател (мой набор) доказано държи на издевателства има го с ръчни има го и с автоматични скорости. Няма ясно изразени слаби места конструктивно.
      По спартански и напълно различен от горния е СJ, имах предвид 7 или по-дългия 8 но ъъъъ там е малко по-сложно, порови се в "Уикипедията" шест цилиндровия двигател е 4.2 карбуратор ( бащата на горния ) има и 3.3 дизел на нисан (ако се не лъжа), но от много петилетки е любим на американските тюнингатори и за него има какво ли не, а отделно че му насаждат какво ли не и там на каквото попаднеш. Гледай рамата да не е изгнила

  • #6
    Онзи вашия приятел - организатора на "King of Hammers" , няма ли нещо за бракуване ?

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Има…….значи вика вкарваме го в шопа,давам ти резака и го почваме,до утре вечерта сме го поорязали малко и после само ше му пернем едни мостове,ще му барнем малко кутията,после едни гиърс и блокажи………


      С тоя не може да се работи,той всичко го прави на рок кролър,какво било това кола с калници…….е сега катери от Коста Рика към Ла Паз с брата,с дни съм говорил с него и все го избива на Бе ти една скала до кръста като не можеш да качиш за какво ти е.
      Ще видим де,и там съм пуснал мухата ма там жените им 40ки търкалят та нищо нормално няма пък на мен такова ми трябва,а не кьстъм текерлек

    • Венци- малкия
      Венци- малкия коментира
      Редактиране на коментар
      Ако ще е гарга, да е рошава бе! Иначе повдигайте сивика и го подарявай на децата.

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Сивика ще го пазим,това е единственото което харчи по-малко от 20/100,без електроники и е ръчка,трудно се лежи под него,за всяко нещо трябва да го вдигаш за разлика от кое да е високо комби или среден Вранглер.
      Намерил съм една дьрта Такома ръчка ма е 4 цилиндърчета само и единична кабина и мммммммм мисля го оше и чета пак за Вранглери

  • #7
    Чуй Дядо Владо какво ти говори, вземи нещо с 4л редови + ръчка и си питай джоба после
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Чувам аз ма още милиони с тая идея живеят и трудно се намира.

      Прицелил съм го и го дебна

    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      От друга страна, ако аз бях в твоите обувки, вземам един Рубикон JKU и съм готов, при вас не гният в твоя щат и ще има да го карат и внуците.

  • #8
    Рубикон TJ 2003-2004 ръчка е правилния. За 7-8-9$ ще си намериш. JK 3.6 ще е доста пари като автомата е по добре. Много плюят 6 степенната на мерцедес.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    Коментар


    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам ма едва ли ше е по-ново от 10 годишно нещо та няма значение за мен,ръчка с нормален мотор около 12та 13та примерно макс,аз не съм милионер,това не ми е мечтаната кола,взимам за играчка на децата все пак

    • дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      mirodo TJ е по-мек от на дядо дедовия 😲 не е правилната машина за издевателства или "надджипване"

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Идеално,още по-добре,слизам модел на долу,че и тук това казват

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X