Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варианти на разположение на лоста за скорости и раздатката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Варианти на разположение на лоста за скорости и раздатката

Здравейте Колеги,
    Напоследък се заглеждам за нова 4х4 машина и някак си окото ми почна да се спира на Грандове около 2001 - 2003. Направи ми впечатление, че на някои лоста за превключване „бързи“ - „бавни“ е от ляво на лоста за скоростите, а на други е обратно. Това на какво се дължи? Може ли това да са машини с обърнат волан?

Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

До: Варианти на разположение на лоста за скорости и раздатката

второто е с мерцедес двг и ск кутия, до колкото знам това е разликата а първата се слага на 3,1 и бензиновите(някои от тях)
    дори и на обърнатите волани е пак по същия начин разположението !
    междудругото втория гранд на снимките съм го гледал и е много хубав, но му е претапициран волана ако не се лъжа!
    V10

Коментар

Благодаря за инфото.
      Това с претапициран волан си е = на други километри. Има ли как да се видят действителните?

Коментар

Връзва се към комп-а и си казва и майчиното мляко! Но това че претапицирания волан = на превъртян километраж не е така - баща ми си взе едно чисто ново пежо 307 и на 40хил км му падна лака на волана и изглежда ужасно, така че това вече не ми е критерий на мен поне. Гледам педали, салон, колани, и други вторични полови белези

За първоначален преглед мога да ти препоръчам колегата Голди от форума ако искаш наистина професионално отношение и оценка на джипката която ще купуваш(стига да се навият тея от автокъщата да я закараш).

Понеже наскоро го играх тоя целия филм, бих ти бил полезен ако имаш процедурни въпроси пиши ще се опитам да ти помогна колкото мога!
        V10

Коментар

Аз съм фен на нафтата. Знам, че ще прозвучи еретично във форума на Jeep, но си търся дизелова машина. Твоят явно е 3.1. Доволен ли си? Как е на динамика, разход?

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
            Но това че претапицирания волан = на превъртян километраж не е така - !
            +1!! При мен на Теракана на 70-80 хил. волана изглеждаше ужасно! И все още изглежда! Ама това да му е кусура!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
              +1!! При мен на Теракана на 70-80 хил. волана изглеждаше ужасно! И все още изглежда! Ама това да му е кусура!
              Състоянието на кожата на волана зависи най-вече от самото качество на кожата, както и от ръцете на предишния собственик - имам един приятел, който буквално унищожава воланите. Дланите му са постоянно мокри от пот и кожата на воланите на колите му става на парцали за по-малко от година.

3.1 не е никак лош двигател, но е малко "топличък" и трябва да се пази от прегряване и НИКОГА да не се гаси веднага. Ако се оставя да поработи на място 3-4 минути (или се монтира допълнителна циркулационна помпа) няма да имаш проблеми.
              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

А дали претапицирането на волана не означава отворен еърбаг?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  А дали претапицирането на волана не означава отворен еърбаг?
                  ??? Претапицира се обръча, а досега не съм виждал там да се монтират въздушни възглавници
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

И аз съм фен на нафтата, но просто не ми стигнаха парите за една V8-ца иначе щях да стана фен на бензина много бързо!
                    чукам на дърво за моя и казвам само че до тук добре, 2хил км му навъртях, и съм много доволен! миналата седмица се върнах от един маратон на родопите, по баирите нито за момент не мина 90 градуса температурата, изпреварва с достатъчно ряз 3,1 двг. но има няколко неща които трябва да се спазват с тея мотори:
                    1. При гасене чакаш цигара време да завърти охладителната течност иначе пукат глави
                    2. Не трябва да допускаш да имаш проблем по охладителната система!
                    3. Не го караш с повече от 120, просто не е направен за такива скорости(не че не може)!
                    4. За навременната смяна на консумативи няма какво да ти обяснявам!

общо взето това са нещата които спазвам, за разход бях писал преди, но миналата седмица Благоевград - София - 8,1л/100км

Общото ми впечатление от колата много добро, не съм очаквал такава комфортна возия и толкова екстри за цената!
                    Но майката му е щателен преглед преди да я вземеш, че да не ти е виновен никой след това, и да я покараш сам или някой който разбира от Джипове разбира се!
                    V10

Коментар

за претапицирането на волана другия вариант е :

http://www.justforjeeps.com/jeepwheel.html

Carburettor твоя волан забелязах е подобен на този, само че без махагона, така си дойде ли или ти си го правил нещо както винаги
                      V10

Коментар

Аз знам една машина в Добрич, която може да го извърти целия от многослойна дървесина, но не това е важното. Едно претапициране е 40-50 лв.
                        Ако скачам на Гранд с нафта ще си търся 2.7 - чета че бил по-добрия двигател. Там скорости раздатки как са? същите ли са като при 3.1 VM?

Коментар

2,7 както ти писах е с мерцедес ск.к. и си е напасната за двг. освен това е 5-степенна а на 3,1 е 4-степенна, за раздатките имаше скоро една тема какви модели слагат на кои разновидности.
                          V10

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
                            за раздатките имаше скоро една тема какви модели слагат на кои разновидности.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm

Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                            0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X