Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при движение на Jeep Grand Cherokee WH/WK 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при движение на Jeep Grand Cherokee WH/WK 3.0 CRD

Привет ! При движение по инерция се чува зверско неравномерно пукане, като късане на метал, усеща се и по купето. Появява се при намаляване на скоросста по инерция, без газ и то под 40-50км/ч или при натискане на спирачката. Пращенето го има при движение напред и на зад с и без блокажи. На канал се чува звънтене от предния кардан, но е възможно тези пукания да се предават на неги и за това да звънти. Пращенето изчезва при ускорение.

Класиката е задно каре на предния кардан. Но обикновено звучи като велосипедна верига, която дрънчи, триейки се в нещо - по-равномерно и по-начесто. Ако е здрав маншонът на карето, може да се натъпче до откат с грес и ако шумът изчезне или сериозно намалее, да се уверите, че в него е проблемът. Ако е скъсан маншонът - ясно. Изчезването / намаляването на шума ще бъде за ден-два само
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не е като велосипедна верига. Яко врънчене, неравномерно - ту дрънчи ти изчезне за езвестно време. Все едно се къса метал, нешо запъва, после издрънчава отпред отлява, като от полуоска. Има го само при намаляне на скоростта и на малка скорост. Предполагам на ниска предавка нещо се усуква повече и изтърва. Възможно ли е от скъсан или износен заден тампон на преден диференциал - този, който е над и близо до кардана?

Коментар

• diduan
        diduan коментира
        Редактиране на коментар
        Не мисля, че дистанционно ще може някой да идентифицира проблема, ама дано да греша. Аз бих вдигнал предницата с един крик и поне ще развъртя колелата, ще огледам дали не може да се възпроизведе шума на място. Така от фотьойла не ще да стане.

Хайде иди на сервиз най-накрая!
      Поне веднъж месечно диагностирам "ужасен шум несъвместим с ползването на колата" и се оказва я строшена броня, я разхлабена подмоторна защита или мозъка е дрънкал в празния череп на майстора..............диагностика на шум от екрана на компютъра НЕ СЕ ПРАВИ !
      Последно редактирано от дядо владо; 25-01-22, 09:58.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Там е работата, че ходих. Гледаха я на канал, извън канал, напред, назад, с блокажи, без блокажи. Тампоните на предния диференциал казват, че са добре с изключение на предния, който е тотално скъсан и заминал. Може половин час да я лангъркат на канал без да изпука, след 200-300м каране пак се появява. Вдигат рамене и се чудт какво е. Има ли някой в Пловдив, който може да направи читава диагностика?

Коментар

Ми смени го тоя тампон като за начало.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сменят го в момента + масло в раздатка и преден диференциал. Интересува ме рaзтегната верига на раздатка или блокирала виско муфа можеда е причината или симптомите са други? Кутията е 245J

Коментар

Първоначално публикуван от Alamo Преглед на мнение
              ... пукане, като късане на метал, усеща се и по купето. ...
              На WJ причината за едно такова неоткриваемо пукане се оказаха скъсвания на гредите на интегрираната рама точно на захватите на биелетите на задната стабилизираща щанга.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0015.jpg
Прегледи:518
Размер:109.9 КБ
ID:6811131

Като щангата се суче - скъсаното мърда и пука.
              Открихме го случайно, при смяна на биелети. Иначе просто не се виждаше.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Оказа се преден тампон на диференциала. Задното каре на предния кардан за 20км каране е по-топло от раздатката, видимо маншона не е скъсан, понапукан е тук там, но е здрав. Ако сменя маншона с капачките и гресивам с нова грес какъв ще е резултата?

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Няма читави маншони. То може и да има, ама не познавам никой, който да е попаднал на читав. Вкл. разни силиконови, цветни, шарени... Рискуваш да попаднеш на нещо, което ще се пръсне в движение и тогава ще слушаш и "шум от самолетно витло"

• murfito
                  murfito коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не знам до колко може да се свали маншона здрав за да се монтира отново, но ако има такава възможност може да пробваш - да промиеш карето и да го нафлякаш с грес за карета,

Първоначално публикуван от Alamo Преглед на мнение
                Оказа се преден тампон на диференциала. Задното каре на предния кардан за 20км каране е по-топло от раздатката, видимо маншона не е скъсан, понапукан е тук там, но е здрав. Ако сменя маншона с капачките и гресивам с нова грес какъв ще е резултата?
                Мога да се обзаложа, че имаш повече от един тампон за смяна, няма шанс само един тампон да ти е заминал, а останалите магически да са се съхранили в добро състояние на такъв тежък автомобил.
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Да, първо се разбива горния, но рядко го виждат, защото се сменя трудно.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                    Да, първо се разбива горния, но рядко го виждат, защото се сменя трудно.
                    Не съм сменял, но не ми се вижда много трудно при свален преден тампон да се откачи кардана отпред и да се пзавърти диференциала така, че трудният тампон да слезе до земята, ако имаш и комплект скоби.... ехеее то май и канал няма да трябва

Коментар

• BatGeorgeone
                      BatGeorgeone коментира
                      Редактиране на коментар
                      Канал, не, но чифт стойки и два хубави крика + помагач или тираджийски колан за натягаш и позиционираш щото си тежи пущината а болтовете не влизат ако не пасне добре и т.н.

Идеята ми е да сменя капачките с маншона, иам такъв комплект https://www.overmind-auto.com/index....product_id=896

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X