Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ESP/BAS на Jeep Grand Cherokee WK Limited 3.0crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ESP/BAS на Jeep Grand Cherokee WK Limited 3.0crd

Здравейте колеги.
    Мога ли да изключа напълно ESP на 2005 JEEP GC 3.0crd Limited? Днес гледах същия джип, но Overland от 2006г. и ми направи впечатление че на контакт на таблото светва ESP/BAS след което изгасва, също така бутона на ESP при еднократно натискане светва символ на таблото горе в дясно, но като се задържи бутона за около 5сек. на дисплея изписва ESP-OFF. Пробвах и на моя, но имам опцията само с еднократно натискане. Като задържа за по дълго време нищо не става. При контакт при мен го нямам това ESP/BAS. Осветих с фенер таблото и се вижда че такава опция има, но никога не ми е светвало това при вкл. контакт. Има ли нещо нередно или просто овърленд е с повече опции от към TC/ESP от колкото лимитед?
    ​​​​​
    Последно редактирано от Arminius; 23-12-21, 12:07.

Пробвай с двукратно натискане на бутона.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Пробвах, не става.

Коментар

Като се включат бавни, излиза ли надпис ESP-off на десния дисплей ?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Излиза ESP system disabled . Пробвах на бавни с този надпис включен и на заледен участък ESP пак си сработваше при повече подадена газ. Доста по трудно, но сработваше. Гледах че има опция за частично изключване и при мен май е такова. На другото чероки като се задържи бутона си изписва ESP-off на десния дисплей. С едно натискане изписва като при мен - ESP system disabled.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            На мен така ми прави - на първо натискане изключва частично, на второ - изцяло. С Limited съм, WH (австрийска сглобка), но е бензиново 5,7 л.

Можеш да пробваш "reset" с изваждане на бушона, но на дизеловите не знам кой е.

Коментар

Пробвах с бушона. И накрая реших да пиша тук Не знам дали зависи от окомплектовката на автомобила това. Затова исках да видя тук при други собственици как е.

Коментар

Първоначално публикуван от Arminius Преглед на мнение
              Пробвах с бушона. И накрая реших да пиша тук Не знам дали зависи от окомплектовката на автомобила това. Затова исках да видя тук при други собственици как е.
              Какво си пробвал с бушона? Гàсиш - вадиш бушона - палиш => какво светва по таблото ?

Коментар

Точно това направих. Изписва ми Service 4wd system. Освен да съм махнал не правилния бушон

Коментар

Здравейте колеги.
                  Мога ли да изключа напълно ESP на 2005 JEEP GC 3.0crd Limited? Днес гледах същия джип, но Overland от 2006г. и ми направи впечатление че на контакт на таблото светва ESP/BAS след което изгасва, също така бутона на ESP при еднократно натискане светва символ на таблото горе в дясно, но като се задържи бутона за около 5сек. на дисплея изписва ESP-OFF. Пробвах и на моя, но имам опцията само с еднократно натискане. Като задържа за по дълго време нищо не става. При контакт при мен го нямам това ESP/BAS. Осветих с фенер таблото и се вижда че такава опция има, но никога не ми е светвало това при вкл. контакт. Има ли нещо нередно или просто овърленд е с повече опции от към TC/ESP от колкото лимитед?
                  ​​​​​
                  С копчето НЯМА шанс да изключиш напълно ЕСП функциите, само когато си на 4х4 ниски на повечето джипове се изключва автоматично.

Има възможност да манипулираш(ресет/вкл/изкл) модулите АБС/ЕСП и т.н. с подходящ диагностичен софтуер.

Светване и примигване на ЕСП/АБС се получава при пребоксуване и поднасяне на автомобила ИЛИ при техническа неизправност (например АБС сенсор в хъба, сензор във волата и т.н.)

https://jeepspecs.com/wk-generation/...y-program-esp/
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Точно това направих. Изписва ми Service 4wd system. Освен да съм махнал не правилния бушон
                    Кой бушон махаш? Ако, е ABS valves, трябва да се изключи.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X