Имам чероки XJ със задна ос Крайслер 8.25,отворен диф.Намерил съм цял мост с ЛСД от чероки KJ,също Крайслер 8.25.Моя диф е с полуоски с 27 шлици,на другия мост е с 29 шлици.Искам да взема само ЛСД касетата с полуоските и да монтирам всичко това в моя диф.Въпроса ми е,някой знае ли,дали полуоските с 29 шлици са с еднаква дължина като тези с 27,и дали касетите са еднакви като размери.Дали ще стане да сваля само касетата и полуоските и да ги сложа в моя диф.Питам понеже за да получа отговор на въпросите ми,трябва да купя моста,разглобя и меря,и ако не става,са едни пари на вятъра.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвместимост на диференциали Крайслер 8.25
Свий
X
-
Щото,аз надградих до мостове с число 4.88-поръчка пиньон/корона от братска Америка.Отделно отвън кожуха на моя мост съм го преправял бая,понеже преминах от ресори на пружини.А искам отзад да имам и лсд,а не намирам касета с лсд с 27 шлица за полуоските.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Според този сайт:https://www.ultimatespecs.com/car-co...okee-(XJ).html
има 3 см. разлика в ширината, а задният мост на KJ бил "De Dion axle", а на XJ - "Rigid axle"....
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение... задният мост на KJ бил "De Dion axle", а на XJ - "Rigid axle"....
По въпроса, прочетено в американски форум
The axles will not work from the XJ's 8.25 to the KJ's 8.25,the XJ's 8.25 axles are shorter then the KJ's axles.
KJ's-----30 7/8" 29-spline
XJ's-----29 13/16" 29-spline
XJ's-----29 7/8" 27-splineПоследно редактирано от Чавдар (V93); 19-12-21, 18:40.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Що ми се чини, че въпросният сайт нещо се е объркАл ?
Досега се дзверих в клипове и анимации и обяснения - Де Дион няма нищо общо с това, което е на моето либи отзадзе...България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Чавдаре?! Какъв е този аватар?България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Моето некомпетентно мнение е да си прехвърлиш пиньон/ короната на "новия" мост, да си презавариш ламарините и да се изтупаш с един приличен 8.25 с 29 шлици и ЛСД. Виж ако има обаче разлика в широчината, по-добре търси друг.Defender 110
Wrangler YJ на трупчета
Коментар
-
Не е по темата, но ето на какво се натъкнах преди време при опитите ми да намеря предна полуоска за KK във връзка с трансформацията на предното ми окачване на KJ:
These Jeep front driveshafts come in 5 different lengths.We have noticed that working with the data from Jeep or even the original part number, we have had cases where the data is incorrect.
Due to this we ask our customers to confirm the length of the shaft before purchasing.
You will need the length between the two mounting flanges. This can easily be done even while the shaft is on the vehicle.
оттук: https://www.driveshaftparts.com/inde...ld%20to%20weldБългария е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар