Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee II ( WJ ) - фабрично окачване, здравина и възможности за писаждане на окачване от друга марка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Grand Cherokee II ( WJ ) - фабрично окачване, здравина и възможности за писаждане на окачване от друга марка

Привет,

Колеги, може ли малко информация по отношение на здравина на фабричното окачване на WJ за офроуд използваемост и как точно и срещу какви условия може да се заменят части на окачването от други марки (например нови цели мостове).

P.S.
    Моля да бъда извинен, ако не съм успял да открия тема засягаща проблема.

Има из американските сайтове, непример тук: https://www.hkoffroad.com/pages/xj-z...le-information

За отзад - 9-инчов от "Форд Бронко" (някой беше слагал и такъв от бус "Форд Транзит" ). Има и много афтърмаркети специално за WJ но-о-о-о цените няма да ти харесат.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от smirnofster Преглед на мнение
      ... не съм успял да открия тема засягаща проблема.
      От Патрол скочи на WJ ?!?

Не си открил, защото WJ е един от най-малко подходящите за офроуд изпълнения модели на Jeep. В Щатите му викат mall cruiser
      Аз му казвам "високо комби" и 11 години го използвах като такова.

Не че няма ентусиасти, които да го разпипват, ама това върви повече в Щатите.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• smirnofster
        smirnofster коментира
        Редактиране на коментар
        И да, и не.
        Няма лошо човек да проучи различни възможности.
        Опитвам да се ориентирам "теоритично"

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

От Патрол скочи на WJ ?!?
      На туй народът е казал "Присмял се хърбел на щърбел".
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        На туй народът е казал "Присмял се хърбел на щърбел".
        WJ по никакъв начин не може да понесе толкова бой, колкото може да понесе един Патрол ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Става дума, че ти направи същото - от Патрол на WJ

• Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Цъ. WJ-ят замени не Патрола, а Хюндай Галопер в ролята на семейното комби. Съответно, никога не е бил мислен за що-годе по-сериозни офроуд изпълнения. Поради което 4 години си съжителстваше мирно с бойната машина, докато последната не беше продадена поради "отпаднала необходимост".

П.П. Между другото, едно известно време, при редките офроуд забежки на WJ-я, дежурна реплика на навигатора беше "По-полека! Не си с Патрул-а" ...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-11-21, 12:17.

Добре, спирам с Гранд-а.
        Няма да разпитвам повече.

Естествено докато не ми дойде “по факса” някоя друга гениална идея за марка и модел

Надявам се колегите нямат нищо против любопитството…

Коментар

Патрола е ок, но предният диф е от другата страна (не съм сигурен), което носи още упражнения. Форд 9" от бронко е чиста теория, ще видиш голям зор да намериш такъв, дори в щатите. Евтин вариант за отзад е форд 8.8 от експлорър. Доста от тях имат фабричен LSD. Отпред ако имаш дана30 с горен пиньон си ок до някъде. Зависи много от гумите. Ако се ограничиш до 33ки, може да подсилиш тук там фабричните мостове, но чак след като започнеш да трошиш. Има по моргите части, за да закърпваш положението, докато сменяш части. Ако планираш големи гуми, ще се иска повечко гимнастика.
          Последно редактирано от diduan; 24-11-21, 20:46.
          Defender 110
          Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            А от Крайслер нЕкой по-голям мост няма ли да му пасне?

• diduan
            diduan коментира
            Редактиране на коментар
            Аз изключвам екзотики или скъпи афтърмаркет мостове. На теория може да се сложат дана44 от рубикон, на практика е невъзможно да намериш такива. Крайслер не знам да имат нещо лесно достъпно и добро.

Остава или от Експлорър или според кесията, направо някой ударен трък за части
          "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
          Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X