Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на фабрична навигация WK към Андрой идеи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на фабрична навигация WK към Андрой идеи ?

Привет!
    Интересувам се от смяна на фабричната навигация на Grand-а с някоя андройдска или нещо подобно да може да се ползва нави и т.н тъй като в момента дори не мога да си настроя часовника както трябва ?
    Някой дали я е сменял и с каква я е заменил ?
    Имах предложение да се смени с таблет да се напасне , но ми е малко странно да се зашие таблет вътре ?
    Поздрави!
    Димитров!

Има си модели специално за WK, ако е след 2008-ма, има и двоен DIN + fascia за преди 2008-ма.

Joying примерно като марка.

Това с таблета и напасването е хипер гламавост.

Снимай таблото и оригиналната навигация.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Привет !
      Да определено беше и на теория странно да напаснат таблете вътре , като копърка щеше да е .
      Ето снимка на таблото + навито .
      Ще ги разгледам тези Joying за първи път ги чувам .

Коментар

Значи преди 2008.

В AliExpress има доволно. И тук има доволно даже.

Joying нямат модел за твоя. Имат модел за след 2008-ма.

Търсиш "Jeep Grand Cherokee 2007 Andorid" в Google, и остава да си харесаш нещо. Гледай да е с DSP, 8 ядрено и с поне 4GB RAM.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щях да пускам същата тема, но колегата ме е изпреварил.
        Основно идеята е някой дали е постигнал добър резултат с работа на бутоните на волана и оригиналните говорители на Бостън при подмяна с мултимедия.
        В Али, Ибей и другите всичко става на всичко 😂.
        Има стари подобни теми, но технологиите се развиват с месеци.
        Питането е за 07г.

Коментар

Имат си изходи за усилвател, имат и вход за бутоните на волана или генерално за can шината. Специфичните за модела често си идват и със съответните конектори.

Вече писах - важно е да са с DSP, 8 ядра, 4GB или повече RAM, и поне 32GB вътрешна памет.

Коментар

Първоначално публикуван от Pavkata_svt Преглед на мнение
            Щях да пускам същата тема, но колегата ме е изпреварил.
            Основно идеята е някой дали е постигнал добър резултат с работа на бутоните на волана и оригиналните говорители на Бостън при подмяна с мултимедия.
            В Али, Ибей и другите всичко става на всичко 😂.
            Има стари подобни теми, но технологиите се развиват с месеци.
            Питането е за 07г.
            С Бостън адиото нещата не стават. Усилвателя се управлява по CAN шината - On/OFF и сила на звука. Всички с андроид, които съм срещнал, имат CAN декодер, но нямат CAN енкодер за да управляват усилвателя. Има някои маркови модели с тези възможности, но цената е четвърт джип!
            Grand Cherokee 3.0 CRD 2006 г.
            Kia K5 LPG 2012 г.
            LZ1DED

Коментар

Първоначално публикуван от denkov Преглед на мнение

С Бостън адиото нещата не стават. Усилвателя се управлява по CAN шината - On/OFF и сила на звука. Всички с андроид, които съм срещнал, имат CAN декодер, но нямат CAN енкодер за да управляват усилвателя. Има някои маркови модели с тези възможности, но цената е четвърт джип!
              Ако имат CAN декодер, няма как да нямат енкодер - само не е програмиран. Ще го нагласим това някак - това му е хубавото на андроида. Може и външен да се сложи. Само малко слухарене ще има по линията, после просто програмче да праща командите и готово.

ПП: On/Off не е от CAN шината, или поне CAN декодера го пуска успешно. Проблема е с volume-то и баланса предни/задни после.
              Последно редактирано от sparkybg; 25-10-21, 10:21.

Коментар

И ей-тука едни твърдят че работело с Boston системата:
                https://www.seicane.com/autoradio-gp...sd-ubs-s088713

Коментар

Моя WK е 2009 г. с Бостън озвучаване. Като го купих, италиянчетата бяха махнали оригиналната мултимедия и сложили някакво CD Pioneer. Бяха нарязали инсталацията за тонколоните от усилвателя и някой други кабели от буксите на аудиото и пуснали нови кабели до CD- то. На диагностика усилвателя непрекъснато ревеше, че го няма аудиото. Кинекса ми подари един CAN декодер за този модел. Свързах го и възстанових оригиналната инсталация. Всичко тръгна- звук, управление от волана и усилвателя спря да реве, че не вижда аудиото. Впоследствие си купих андроид мултимедия за този модел( една от най-евтините за модела). Тя си дойде с декодер. Монтирах я и отново всичко тръгна от раз, включително и оригиналната камера на джипа с незначително преправяне.
                  Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Е, сърбят ме ръчичките, ама джип ще имам след 2 месеца. Тогава пък ще ми е студено за такива занимания, та ще се огранича само до спешните, с цел привеждане в техническа изправност.

Би ли се поразтършувал коя точно е мултимедията, която си купил?

Коментар

Такаа, разровичках, Въпросния "декодер" всъщност е и декодер и енкодер (то няма на света CAN устройство, дето да не може и двете), и останалото е въпрос на фирмуер. Тъпото е че като с всичко китайско, изобщо не можеш да си сигурен дали конкретния модел ще работи или няма.

Коментар

The amplifier receives fused battery current from a fuse in the Integrated Power Module (IPM) at all times. The
                        internal circuitry of the amplifier switches the amplifier on based upon a CAN bus message that is received from the
                        radio receiver whenever the radio is turned on. The amplifier receives the sound signal inputs from the left and right
                        rear outputs of the radio, then sends the amplified speaker outputs for each of those channels to the speakers.
                        Kia K5 LPG 2012 г.
                        LZ1DED

Коментар

Това дали ще стане? https://www.olx.bg/d/ad/grand-cherok...reason=ip%7Ccf
                          Kia K5 LPG 2012 г.
                          LZ1DED

Коментар

Първоначално публикуван от denkov Преглед на мнение
                            Не знам. И няма как да се разбере преди проба. Като се има предвид че това замества ниския клас радио (без навигация и прочие полюции), малко би ми било странно да може да управлява Boston усилвател.

Още по-тъпото е че има 3 варианта на усилватели, вграждани в Grand Cherokee - Boston, Alpine и Infinity, и като напишат "OEM amplifier compatible", по никакъв начин не можеш да знаеш с кой точно вариант в съвместимо, освен ако изрично не е написано. А то масово не е написано.
                            Последно редактирано от sparkybg; 31-10-21, 10:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X