Здравейте, целта ми е да изпълня правилно упражнението и да споделим опит . Караваната ми е 800 кг. Поздрави!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
grand cherokee 2.7 crd - теглене на каравана особености
Свий
X
-
Трябва така да разпределиш теглото в караваната, че на теглича на караваната да имаш 60-100кг. Това зависи от теглещото средсво. за леки коли е около 60-80, за джипове 100-140кг. Измерва се или със специализиран кантар за каравани или с обикновен кантар и трупче, с височина около височината на теглича на джипа. Захвата на лапата на караваната се проверява дали е монтирана правилно на джипа като се повдигне с помощното колело до като не започне да се повдига джипа. 800кг. джипа няма да я осети, при правилно разпределение на теглото не трябва да се лашка странично. По принцип антивибрационните тегличи са да предотвратяват точно този ефект. Ако това ти се случи, трябва незабавно да намалиш скороста. Не е добра идея да се опитваш с волана да гасиш този ефект. Маневрите при движение се извършват плавно, без резки движения. Спирачките на караваната трябва да са регулирани правилно и двете колела трябва да спират едновременно. Накладките не са саморегулируеми, а трябва ръчно да се прави. Обезопасителното въже трябва да е изрядно и при евентуално откачане на караваната да задейства спирачките и или да се скъса или катарамата да се отвори.Последно редактирано от murfito; 06-08-21, 14:17.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Око за око, паста за зъби!
Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
- 1 like
-
Тегля караванка 850кг. с CRD-то вече втора година, натоварен до горе с каяка на тавана и няма проблеми.
Когато теглиш на изкачване е хубаво да я слагаш на 3 или 4 зависи от наклона за да не превключва нагоре надоло и да не прегрява маслото на кутията.
Аз се бях филмирал, че много греее маслото на кутията и сложих допълнителен радиатор да охлажда маслото на кутията, но може и без него.
На язовир Бакак върви през кал и 30% + наклонистига да си прежалил караваната
4low и нагореееее.
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...6-gc-wj-2-7crd
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар